Prowadzenie zajęć
Napisano Ponad rok temu
Jak wyglądają pod tym względem asze treningi? Podejrzewam że sa sporo luźniejsze niż nasze...
Napisano Ponad rok temu
A na koniec dodam ze wszystko zalezy od podejscia trenera.
Napisano Ponad rok temu
i to jest to, jak jest dobrze poprowadzony trening to nie ma takich problemow
jak trenerowi sie chce, wklada serce w prace a nie tylko zbiera za treningi to ludzie i cwicza i sie bawia i o to chodzi
Napisano Ponad rok temu
mysle rze powinien byc tesz trohe inteligentnyw kturej
Napisano Ponad rok temu
dyscyplina to pojecie wzgledne. sadze ze jak normalny tkdoka czy karateka przyjdzie na trening capo to sie ostro zdziwi.
mnie osobiscie luz panujacy na treningach urzekl, tylko jak juz wszyscy slusznie zauwazyli - nie wolno luzu mylic z brakiem szacunku dla prowadzacego.
taaa, po dwóch latach trenowania kyokushin musiałem przerwać ...
potem znalazłem capoeire, zaciekawiła mnie ...
no i poszedłem na pierwszy treninng ...
jakie było moje zdziwienie kiedy ludzie poprawiali sobie abady na srodku sali, rozmawiali między sobą etc. ...
na karate to było nie do pomyślenia ...
a na capo luz owszem lecz oczywiście są pewne granice ...
i rzeczywiscie to (i nie tylko ) strasznie mnie urzekło w sztuce walki zwanej capoeira ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie mówie, że tak było na każdym terninngu ...
ale nawet poprawienie kimona w rzędach a nie w kącie było pretekstem do pompek ...
Napisano Ponad rok temu
ale pompki to dobra rzecz - tylko na zdrowie wychodzi :wink:
Napisano Ponad rok temu
no tak na zdrowie, ale to nie zmienia postaci rzeczy, że w capoeira dyscyplina jest całkiem inna ...też Kyokushin trenowałem - z tym kimono to faktycznie były takie myki
ale pompki to dobra rzecz - tylko na zdrowie wychodzi :wink:
Napisano Ponad rok temu
w capoeira nie wymusza się go aż tak bardzo. spostrzegawcza osoba sama zauważy, że nie skupianie się na treningu, gadanie i bajzel nie sprzyjają trenowaniu. mniej spostrzegawczym wystarczy to powiedziec, a upierdliwych wywalic z sali i trening sie zaczyna kręcić. najlepiej kiedy sekcja jest świadoma możliwości treningu, wtedy im samym zalezy na samodyscyplinie.
Napisano Ponad rok temu
A na capo, to tak jak mowia wszyscy a co podsumowal Kashoob... Wszyscy szanuja(jesli nie to powinni) swojego trenera, ale brak tak rygorystycznej dyscypliny poprostu nie wymaga okazywania tego szacunku w taki sposob jak na wspomnianym karate...
Napisano Ponad rok temu
mniej spostrzegawczym wystarczy to powiedziec, a upierdliwych wywalic z sali i trening sie zaczyna kręcić. najlepiej kiedy sekcja jest świadoma możliwości treningu, wtedy im samym zalezy na samodyscyplinie.
no wlasnie, wtedy jest najlepiej ... mam nadzieje, ze doczekam tego dnia, kiedy kazdy bez wyjatku przez te 2 godziny maksymalnie skupi sie na treningu, wyrzucajac z glowy wszystko inne
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wyjęte z reportażu....
- Ponad rok temu
-
Kupie berimbau!!!
- Ponad rok temu
-
www.capoeira.com.pl
- Ponad rok temu