Victorinox w pracy ;-)
Napisano Ponad rok temu
20cm Vicek z rękojeścią z Fibrox'u pastwi się nad cebulką - cebulka pastwi się nad moimi oczami 8)
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
He he he, lepszy patent to maska do nurkowania - olejki eteryczne z cebulki drażnią również błonę śluzową nosa, więc gogle to mało :twisted:
Wiesz co Adam.
troche sie juz znamy....przywioze Ci pelna maske nurkowa:) bedzie Ci jeszcze latwiej.
a chuj butle tez Ci dostarcze pod samo mieszaknie, to sobie i pooddychasz jak czlowiek :wink:
Napisano Ponad rok temu
He he he, lepszy patent to maska do nurkowania - olejki eteryczne z cebulki drażnią również błonę śluzową nosa, więc gogle to mało :twisted:
Dokładnie
Ja np stosuję metodę wiatraka... stawiam wentylator tak żeby wydmuchiwał zapach i opary z pod mojego nosa. Nie łzawię wtedy wogóle.
A propos nożyka - to ten kuty czy zwykły?
Napisano Ponad rok temu
Gogle założyłem na chwilę, żeby zobaczyć czy choć trochę nie pomoże. Nie pomogło, napełniły się łzami w pół minuty
To była jakaś wściekła cebula 8O
Napisano Ponad rok temu
A propos nożyka - to ten kuty czy zwykły?
nie kuty tylko napruty
i nie noz tylko wlasciciel :wink:
Napisano Ponad rok temu
powinno pomoc
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Chyba, ,ze chcesz wykończyć teściową ta zamarzniętą cebulą .
Sąd , rozprawa prokurator pyta oskarżonego .
Niech oskarżony opowie jak to było z tym wypadkiem Pańskiej teściowej.
A no Wysoki sądzie obierałem se w kuchni kartofelki , a tu teściowa wchodzi a mnie upadła obierzyna na podłoge i sie ona poślizgła na tej obierzynie i mnie na nóż sie nabiła.
Na to prokurator . I oskarżony twierdzi , ze teściowa tak wstawała i ślizgała się na tej obierzynie nabijajac się na nóż 75 razy?
Kocham Teściową a raczej boję się zony więc cebulkę moczę nie zamrazam. Pozdrowienia Chłopaki.
Napisano Ponad rok temu
w zaadzie ostatnio troszke spowrotem ale jak chodziłęm do gastronomika i jeszcze długi czas po nim obieranie i krojenei cebuli nie robiło żadnego wrażenia na mnie.
Ale jak sie człowiek przyzwyczaił do tego że czasem musi 15 kg cebuli posiekać w kosteczke .......... to potem taka jedna to nie ruszała specjalnie.
Adam - mistrzostwo za zdjęcie
Napisano Ponad rok temu
co do cebuli to faktycznie przemycie pod bierzaca woda powinno pomoc. nie dam sobie reki uciac ale czytalem ze lodowka tez nie jest zlym rozwiazaniem- moze wiazac sie to z tym ze "Najwięcej drażniących związków chemicznych powstaje w ciągu trzydziestu sekund po mechanicznym uszkodzeniu cebuli; reakcja kończy się mniej więcej po pięciu minutach."
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Twardym trza być i siekać cebule bez żadnych udziwnień
Prawdziwy facet cebuli sie nie boi.
Napisano Ponad rok temu
aczkolwiek nie sprawdzalem.
Napisano Ponad rok temu
Normalnie o cebulce sobie dyskutują... Baby jakieś... Ja Ciem krencem.....
PS. absolutnie nie chciałem obrażań Pań które robią takie wspaniałe posiłki...
Napisano Ponad rok temu
Ale nóż i siekiera to narzędzia, a nie broń 8)
No właśnie Adam - z takim podejściem to Ty się nadajesz do Koła Gospodyń Wiejskich... , wszystko zależy od punktu siedzenia...
Ale ja spodziewałem się, że tu sami PRAWDZIWI TWARDZIELE 8) co to myślą o chlasataniu wszystkiego co się rusza, a nie wszystkiego co śmierdzi i siedzi w ziemi....
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie dziala, sprawdzilem , pomaga troche na poczatku ale potem wszystko wraca do normya ja slyszalem, ze nos wystarczy zatkac i nie szczypie w oczy
aczkolwiek nie sprawdzalem.
No powiedzmy, ze zazwyczaj lub najczesciej :wink: bo to "a nie" to faktycznie pod Kolo Gospodyn podpadaAle nóż i siekiera to narzędzia, a nie broń
Zdjecie rewelacja 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ostatki pierwszej rundy PA.
- Ponad rok temu
-
RAT7 D2
- Ponad rok temu
-
Fighter
- Ponad rok temu
-
Sebenza po Tunigu
- Ponad rok temu
-
Passaround Cuda CQB1
- Ponad rok temu
-
Zagadka
- Ponad rok temu
-
Fehrman knives.
- Ponad rok temu
-
Kaprala dwie zabawki (modemowcy- nie radze...)
- Ponad rok temu
-
Dawid i Goliat
- Ponad rok temu
-
M.Strider SLCC Nightmare grind
- Ponad rok temu