Czy WYCZYNOWE uprawianie JUDO nalezy zaczac majac 5 lat.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Im wcześniej zaczyna ktoś tym lepiej ale znam osoby, które trafiły na matę po ukończeniu 10 lat lub później i jakoś sobie radzą. Skąd takie pytanie? :roll:
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=71681
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy mozna byc starszym? Prosze o porady..
Sam osobiście znam młode talenty które zaczeły treningi w wieku 8 lat.
I po kilku latach w dzieciach, młodzikach i kadetach leją wszystkich
po kolei. Ale czy beda tacy zawodnicy walczyc gdzies pozniej kiedy sie skonczy szkola srednia? to jest czesty problem bo przestaja trenowac, studia i te sprawy nie godza sie z treningami.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli jesteś z Krakowa to sekcji zapaśniczej, z tego co się orientuje, w tym mieście nie ma. Także ten wybór masz z głowy.
Judo w Wiśle, ale nie wiem czy tam przyjmą początkującego 16latka. Jeżeli nie, to polecałbym ci Bjj w Grappling Kraków.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uwazam jednak, ze przyjeles zle kryterium wyboru sportu walki.
Nie kieruj sie tym, gdzie bedziesz mogl wiecej osiagnac, ale tym co bedzie Ci sprawialo wieksza radosc, gdzie sie bedziesz spelnial.
jezeli jednak chcesz cos osiagnac w chwytanych, to na dzien dzisiejszy, w Twoim wieku polecalbym bjj, bo to mloda dyscyplina u nas i nie ma jeszcze takiego poziomu zawodniczego jak judo czy zapasy, wiec latwiej jest sie wybic.
Pozdrawiam i zycze sukcesow na macie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To czy będzie ci wychodzić w tym sporcie to sprawa indywidualna. W pewnym stopniu ma tu znaczenie pewien talent i to jak bardzo sie w to zaangażujesz i w jakim tępie będziesz wszystko łapał. Napewno troche czasu upłynie zanim wystartujesz na swoich pierwszych zawodach i za nim na treningu ktokolwiek będzie mógł cie rzucić. Im szybciej tymlepiej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja zapisałem sie na judo mając 6 lat i dosyc mi idzie. nie ukrywam doswiadczenie robi swoje.
no a lat mam 15
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kiedys cwiczylem judo, jak zaczalem mialem lat 11 chyba, to polowa kolegow z grupy miala po zielonym pasie i naprawde wymiatali, ale z zoltymi pasami juz po paru tygodniach wygrywalem czasami w parterze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sfam Noris
- Ponad rok temu
-
Powrót na mate
- Ponad rok temu
-
wybity(stłuczony) kciuk
- Ponad rok temu