M.Strider SLCC Nightmare grind
Napisano Ponad rok temu
Ten nozyk od dluzszego czasu chodzil mi po glowie, przeszukawszy wszystkich wiekszych dealerow Stridera juz myslalem, ze ten noz jest poza moim zasiegiem, jednak ostatnio nadazyla mi sie okazja jego kupna z ktorej oczywiscie bez namyslu skorzystalem, pozbywajac sie przy okazji polowy domu
Garsc faktow:
- 4" ostrza
- 0,2 " grubosc (a wiec tyle, co MFS czy SA)
- stal bg-42
- tzw nightmare grind po jednej stronie
- zaostrzony false edge
Szukalem kompaktowego kompana na codzien, a ze recurve od zawsze mi sie podobal, wybor mogl byc tylko jeden. SLCC to z przeznaczenia neck, ale imho blizej mu do modelu Strider SA-L niz WP. To po prostu pelnoprawny, dosc duzy noz upchniety w najmniejszym opakowaniu, jak sie tylko dalo.
Calosc lezy w dloni zaskakujaco dobrze i jak na 4 cale ostrza jest to jeden z najmniejszych nozy jakie widzialem. Nightmare grind to w sumie taki bajer, na ktorym mi specjalnie nie zalezlo, ale jak napisalem, dostep do slcc jest zawsze ograniczony, wiec sie bierze, co jest Imho nightmare grind prezentuje sie drapieznie, ale zadnej funkcji to to nie ma.
Wreszcie to, co mnie przyznam szczerze doprowadza do goraczki, stal bg-42. Noz nie dostalem nowy, nie byl zupelnie tepy, ale jak na moje standardy (ot takie skrzywienie, noz musi u mnie golic) byl zdecydowanie za tepy. No i siedze sobie gdzies tak od 14 z przerwami i jade po triangle z minimalnym widocznym efektem, teraz - po ok 300 przeciagnieciach - jest juz o duzo lepiej, ale wciaz czeka mnie jakas setka. Jesli ta stal bedzie choc w polowie trzymala ostrze tak, jak ciezko je przyjmuje, bede zadowolony.
No i chyba tyle na goraco W weekend postaram sie porobic foty (2 powyzsze nie sa mojego autorstwa choc noz moj) a za jakis czas recka mojego pierwszego customa.
Napisano Ponad rok temu
Świetny nóz.
Wygląda na całkiem użytkowy, no i grubość nie jest przesadzona.
Powodzenia przy ostrzeniu.
Napisano Ponad rok temu
4'' klinga, czy calosc? Bo cos tego nie widze...
A te 300 razy to na diamentach, czy bialych?
Diament, Panie, to je ono
Napisano Ponad rok temu
Minimum wielkości maximum mocy, mogę tylko powiedzieć ......echhhhh...... . CUDO !
Napisano Ponad rok temu
Swingline
Napisano Ponad rok temu
A ten jest wyjątkowo qrczę piękny - gratulacje
Napisano Ponad rok temu
no piekne ustrojstwo piekne... poklon poklon poklon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
4'' klinga, czy calosc? Bo cos tego nie widze...
klinga, panie. Calosc bedzie miala na oko z niecale 7.
A te 300 razy to na diamentach, czy bialych?
na brazowych i troche na bialych. Diamentow nietety nie posiadam. Ale jak napisalem, 100 pociagniec i powinno golic, jutro sie pobawie
Napisano Ponad rok temu
A diamenty som git
Juz polecam
Napisano Ponad rok temu
Pieknie gratuluje nowego nabytku
Napisano Ponad rok temu
Z wygladu - konkret! Tylko nijak nie moge sobie wyobrazic, ze to mozna wygodnie trzymac :roll:
Moze fotki w reku by mnie bardziej przekonaly? Przylaczam sie wiec do prosby Qkiela
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
a ze nie stać mnie i pewnei długo nie będzie to myślałem o zrobieniu czegos podobnego
podobnego jeżeli chodzi o ten minimalistyczny chwyt
jakoś straszecznie mi sie to podobuje
weź na jakiś zlot - obryzuje, zwymiaruje i obfotografuje sobie
kurna jak ja bym taki chciał
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
ale wszyscy sie zahcwycają właśnie jak to dobrze leży w łapie
bawiłem sie kiedys jaką podróbka i przyznam już ze ona dobrze leżała
zadziwiająco dobrze jak na tak krótki chwyt.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Passaroud Avalanche.
- Ponad rok temu
-
3 x TAK
- Ponad rok temu
-
"Black Hole" Casper Tactical
- Ponad rok temu