Crazy Monkey w wykonaniu Rampage
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Takie głupie miny się robi, jak małpa. Sorry, nie mogłem sie powstrzymać.Na czym polega crazy monkey?
Napisano Ponad rok temu
To chyba w jakimś Kung Fu się tak nazywanajbardziej podobała mi się jego obrona przed uderzeniami - Crazy Monkey.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli tak to takie techniki Rampage prezentował w walce z Liddelem z bardzo dużym skutkiem. Z Waldkiem Śliwką oprócz tego że było skutecznie to jescze Wand miał po walce problemy z dłońmi i nadgarstkami (strasznie sobie poobijał)
Tito Ortiz stosuje podobne zaslony zatem po prostu tą technikę trenują z Oyamą.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o Jacksona to najbardziej podobała mi się jego obrona przed uderzeniami - Crazy Monkey. W niektórych akcjach zbijał w ten sposób całe serie Silvy, po kilka ciosów.
moglbys dac linka do tej walki gdzie pokazywal CM?
Herostrates Ty tez moglbys podac linka bylbym wdzieczny wam obu 8)
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moglbys dac linka do tej walki gdzie pokazywal CM?
2 akcyjki:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Zgadza się.takie techniki Rampage prezentował w walce z Liddelem z bardzo dużym skutkiem
Tego nie wiedziałem. Z tego wniosek że taki sposób blokowania udeżeń w walce bez rękawic (dobra, użyję tego słowa - na ulicy) może ładnie uszkodzić ręce przeciwnika.Z Waldkiem Śliwką oprócz tego że było skutecznie to jescze Wand miał po walce problemy z dłońmi i nadgarstkami (strasznie sobie poobijał)
Tys prowda, ale Ortiz robi to rzadziej i mniej skutecznie, zapewne z racji tego że w przeciwieństwie do Quintona stara się jak najszybciej sprowadzić walkę na ziemię.Tito Ortiz stosuje podobne zaslony zatem po prostu tą technikę trenują z Oyamą.
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie... 8)Z tego wniosek że taki sposób blokowania udeżeń w walce bez rękawic (dobra, użyję tego słowa - na ulicy) może ładnie uszkodzić ręce przeciwnika.
Napisano Ponad rok temu
2 akcyjki:
big thx! 8)
moze macie jeszcze jakies filmiki gdzie jest pokazana CM? moze innych zawodnikow?
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
Pawel Drozdziak
Napisano Ponad rok temu
Kopy w jajka, ja przynajmniej, bronie nogami poprzez destrukcje...
Jak cwizyles CM? Z kaset? Jest kilka szczegolow ktorych bez kontaktu z instruktorem nie da sie nauczyc...
Napisano Ponad rok temu
Chodzi Ci o to ze masz ograniczona widocznosc?
ograniczona widocznosc, i tak jakby troche za bardzo skupiam sie wtedy na tej glowie i ogolnie na gornej czesci ciala. To chyba wymaga (przynajmniej tak mi sie teraz wydaje) pewnego napiecia w bicepsie i barku przez chwile i takiego jakby przykurczenia, a to ulamek sekundy trwa. Jak leci seria w ktorej sa uderzenia lapami i jest kop w jaja to ciezko sie przestawic z jednego na drugie. Jasne, ze lepiej bronic nogami, ale to wlasnie zupelnie innej pracy ciala wymaga kiedy sie unosi lokcie wyzej ramion. Przynajmniej tak to teraz czuje jak zaczalem tego probowac. Ale chyba nie ma co sie nad tym teraz za duzo zastanawiac. Jak sie spotkamy to sie zobaczy co i jak.
Pawel Drozdziak
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Konferencja z Mistrzem K-1 (fotki)
- Ponad rok temu
-
Street Fit Fighting
- Ponad rok temu
-