Mówiono o jego sporych możliwościach, ale jeszcze do niedawna nadzieje z nim związane rzadko się spełniały. Wszystko zmieniło się, gdy Łukasz Bałanda, judoka stołecznego AZS UW, porzucił wagę 73 kg i przeszedł do 81 kg - Pisze "Przegląd Sportowy".
Szybko wygrał zawody klasyfikacyjne, potem sięgnął po tytuł mistrza Polski seniorów, a podczas minionego weekendu w znakomitym stylu zwyciężył w międzynarodowych mistrzostwach Szwecji. Sukces tym cenniejszy, bo wybrano go w Boras najlepszym judoką turnieju.
- Pięć z sześciu walk wygrałem przed czasem i to zapewne utkwiło w pamięci jurorów - stwierdził skromnie Łukasz. Nieoczekiwanie pojawił się więc poważny kandydat do reprezentacji, a potem i na igrzyska w Pekinie.
- Tegoroczne starty wiązałem początkowo wyłącznie z wagą do 73 kilogramów, ale trenerzy i koledzy potrafili mnie przekonać do zmiany kategorii. Na razie mam jeszcze niedowagę i dlatego wykorzystuję przede wszystkim atut szybkości - stwierdził Bałanda, student III roku Uniwersytetu Warszawskiego na wydziale zarządzania.
Więcej w Przeglądzie Sportowym
Nadchodzi Bałanda
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mistrzostwa Europy Młodzieży, Ljubljana 2004
- Ponad rok temu
-
Judoga -gdzie kupić
- Ponad rok temu
-
OOM Jun Młodszych Typujemy kandydatów do medali
- Ponad rok temu
-
OOM Jun Młodszych Typujemy kandydatów do medali
- Ponad rok temu
-
MP Juniorów 2005 Typujemy kandydatów do medali
- Ponad rok temu
-
Judo uczy zlych i smiertlenych nawyków
- Ponad rok temu
-
Polski młody Judoka na turnieju Full Contact w Pradze
- Ponad rok temu
-
info MS-Moskwa 2004
- Ponad rok temu
-
Drużynowe Mistrzostwa Polski Juniorów i Juniorek.
- Ponad rok temu
-
Jak prac Judoge?
- Ponad rok temu