8O Dżizas!!! Ciosy w stójce są niebezpieczniejsze niż seria z dosiadu, gdy głowa oponenta z jednej strony napotyka na mate, a z drugiej na pięści??? :roll:...jeden leży na drugim i okłada go pięściami (choć wiem, że te ciosy nie są nawet w części tak niebezpieczne jak w boksie)...
Nokaut arbitra podczas gali w Helsinkach (Gilbert Yvel)!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale walka w parterze to przecież taka sama walka! W dodatku zanim wszyscy zaczęli ja trenować to był to swego rodzaju ewenemnt bo w jakiej innej SW, zwąłszcza uderzanej maluczki mógłby pokonać wielkiego ? to wszystko sprowadza sie i tak do jednego - pokazać swą wyższość nad rywalem. Ponadto nie zapominaj jaka byłą geneza MMA i konfrontacji styli - chęć pokazania co rzeczywiście może sie okazać skuteczne - nie powiesz mi ze to nie jest istotne, bo trenując jakakolwiek SW ten elelment w mniejszym czy wiekszym stopniu bierzesz pod uwage ...a co będzie jeśli kiedyś trafisz na gentelmena, który Cie wywróci i nie zechce wstać z ziemi , powiesz mu że to barbarzyństwo, gdy ten bedzie okładał pięściami? Wiem teraz ja sie zagolopowałem ... bo mówimy o sporcie a nie walce na ulicy ale, ale moim zdaniem coś jest na rzeczy ....
Napisano Ponad rok temu
Na pewno MMA to trudny, techniczny sport. Tylko wrażenie jakie robi na ludziach (tych 98% spoza vortalu budo :wink: ). I przesłanie jakie niesie. Po co lansować brutalność?
Przecież hipotetycznie np. 2 rozebrane dziewczyny walczące w formule MMA w kisielu to też jakaś technika, sportowa rywalizacja i tak to można tłumaczyć. Tylko kanalizowanie jakich emocji to jest?
Ja się osobiście skłaniam coraz bardziej w stronę amatorskiego boksu (kaski, krótkie walki) i klasycznych zapasów.
A zawodowy boks w HW coraz mniej mi się podoba, bo ostatnio dopiero zdałem sobie sprawę z tego, że każda walka to ileś tam życia mniej. Zresztą widzę to po moich kolegach (nawet tych, którzy nie walczą ale solidnie sparują). Ja zostałem przy samym treningu i wcale się tego nie wstydzę. :roll:
A moje posty - chyba nie muszę pisać, że często sobie jaja robię ale chyba zainteresowani i tak wiedzą o co mi chodzi.
A przydatność MMA na ulicy (obrona przed dosiadem o której piszesz) - to tylko gdybanie. Myślę, że jak by od tyłu uderzyć kastetem w głowę "boskiego Fedora" to też byłby nokaut.
Napisano Ponad rok temu
Jest taka funkcja INGORE. Po co się męczyć
Napisano Ponad rok temu
... chcialem mu o tym nawinac ale zapomnialem jakie to byly druzynyostatnio np. w NBA ..... piłkarze sie nie biją ?
Napisano Ponad rok temu
nie smęć chłopie - o ignore wszyscy wiedząPROSZĘ NIE KARMIĆ TROLLA. DZIĘKUJĘ.
Jest taka funkcja INGORE. Po co się męczyć
Napisano Ponad rok temu
... moze mu chodzilo o to ze nie ma skretu bider ... dla mnie w stojce czy z dosiadu sa rownieniebezpieczne :-)8O Dżizas!!! Ciosy w stójce są niebezpieczniejsze niż seria z dosiadu, gdy głowa oponenta z jednej strony napotyka na mate, a z drugiej na pięści??? :roll:...jeden leży na drugim i okłada go pięściami (choć wiem, że te ciosy nie są nawet w części tak niebezpieczne jak w boksie)...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...przeciez to podstawa w sportach walki :twisted:Ja zostałem przy samym treningu i wcale się tego nie wstydzę. :roll:
.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że w boksie prawidłowy, techniczny cios z nogi jest mocniejszy niż taki w dosiadzie z ręki.
No z nogi technicznie w boksie to czesto nokauty sa
Napisano Ponad rok temu
...tzn sparingi to ta podstawa zapomnielem dodac...przeciez to podstawa w sportach walki :twisted:Ja zostałem przy samym treningu i wcale się tego nie wstydzę. :roll:
.
Napisano Ponad rok temu
Widzowie sie boja?
Zawodnicy bija sie jak zwierzeta?
Muchol. piles cos?
Napisano Ponad rok temu
No wiesz? 8OZawodnicy bija sedziow?
Widzowie sie boja?
Zawodnicy bija sie jak zwierzeta?
Muchol. piles cos?
Pijany za kierownicą nie siadam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. wątek z laskami w kisielu - nie zrozumiałeś(aś) treści postano nie wogule te twoje porównania "zawodnicy biją się jak zwieżęta" "to podobne do zapasów nagicha lasek w kisielu" itp etc itd no mógłbym się spodziewać czegoś takiego po zawodowym szachiście ale nie po osobie która sama uprawia sport walki.
2. nie uprawiam sportów walki, kiedyś faktycznie boksowałem, teraz trenuję boks ale nie z nastawieniem na sparing - po prostu dbam tak o kondycję a i uderzać w worek lubię :wink:
3. to miał być przytyk do mnie, bo faktycznie jestem mistrzem FIDE?
Napisano Ponad rok temu
Tak na poważnie to bez urazy ale naprawę myślę że podobało by ci się w tsunami. Tak żebyś nie martwił się o zdrowie sportowców to pomyśl sobie że ludzie już mają taką naturę że muszą sobie robić krzywdę i chyba lepiej jak to robią poprzez jakąś formę sportu a nie na ulicy albo w domu.
Napisano Ponad rok temu
nawet nie wiem co to jest to tsunami
ale jutro napiszę jaśniej i więcej (no i rzeczowo) na MMA dlaczego mi się to nie podoba i wiele się wyjaśni
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ogólnopolski Turniej Shidokan - Piekary 2004
- Ponad rok temu
-
Kiedy znowu będzie walczył Michał Materla??
- Ponad rok temu
-
Mighty Mo i Bas Rutten w radiu MMA Evolution
- Ponad rok temu
-
Shidokan a Vale Tudo
- Ponad rok temu
-
MMA/vale tudo w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Fedor vs. CroCop - walka odbyła się!!!