Wspomnien czar ;) : mini AFCK /mini TSEK
Napisano Ponad rok temu
Noze znane wiekszosci przynajmniej ze zdjec, wiec nie bede za duzo opisywal - rekojesc jest dokladnie taka sama, rozni sie tylko klinga, TSEK jest minimalnie krotszy, znacznie szerszy i ma wyzszy szlif.
Wygonil z pochewki mini AFCK, bo klinga jest taka bardziej "uzytkowa" - rowniez, jesli chodzi o wygrzebywanie resztek dzemu ze sloika (pozdrowienia, Wojtas13 ).
Klipsy odkrecilem w obu, bo mnie wkurzaly, teraz sie woza/wozily w pochewce. Po odkreceniu klipsow - rekojesc mi lezy w reku, jak rekawiczka. No ideal noza w tej wielkosci po prostu (TSEK bardziej ).
Aha - modele 813 (GIN-1) i 814S (154CM).
No to koniec marudzenia, czas na fotki
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Lock w AFCK tez taki byl, jak teraz jest w TSEKu, kiedy do mnie trafil.
Przekulem go lekko i dlatego opiera sie teraz troche wczesniej.
Jakby ktos sobie zyczyl jeszcze jakies inne fotki (bo ja wiem, jakie, w reku, szczegoly jakies, czy w porownaniu z jeszcze jakims innym sprzetem), to wolac prosze - ewentualnie zrobie cos jutro.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Przekulem go lekko i dlatego opiera sie teraz troche wczesniej.
GRAT. zdjęć -wysoce poglądowe . Jeśli można , mam pytanko.
Na pierwszy rzut oka ten przekuty liner wygląda jakby mial sie zaraz ześlizgnąć , jednak z drugiej strony orginał przy nim sprawia wrażenie żle splanowanego ( chodzi mi o to że nacisk będzie zginał go a nie ściskał) .
Czy mógłbyś opisać co fizycznie zmieniła Twoja poprawka i czy to naprawdę "trzymało" .
Pozdr. K.O.
P.S.- jeszcze "trawię " twórczość J. :wink:
Napisano Ponad rok temu
No nie do konca.GRAT.
Lock trzymal bez zarzutu - nie podobalo mi sie to "na oko", ze wchodzil tak gleboko i dlatego go przekulem.
a) AFCK: Nie tyle "trzymalo", ile "trzyma". I to naprawde niezle. Nie ma mowy o zeslizgnieciu.zdjęć -wysoce poglądowe . Jeśli można , mam pytanko.
Na pierwszy rzut oka ten przekuty liner wygląda jakby mial sie zaraz ześlizgnąć , jednak z drugiej strony orginał przy nim sprawia wrażenie żle splanowanego ( chodzi mi o to że nacisk będzie zginał go a nie ściskał) .
Czy mógłbyś opisać co fizycznie zmieniła Twoja poprawka i czy to naprawdę "trzymało" .
Teraz sie "przykleja" i przy otwieraniu trzeba mocniej nacisnac - ale to wina zmiany geometrii, za jakis czas sie powinno lekko "ugniesc" i bedzie OK. Zaraz po przekuciu wchodzil jeszcze plycej. Teraz jest juz prawie optymalnie.
TSEK: Lock jest sciskany.
Wyglada troche glupkowato (dlatego przeciez przekulem AFCK ) ale dziala bez zarzutu. Tez mi sie ladnie klei do tanga i nie obawiam sie, zeby mi sie mial zlozyc - a poza tym nie jest to noz do rabania, zeby byla mozliwosc "zlozenia" przy pomocy drgan.
Witaj w fan-clubieP.S.- jeszcze "trawię " twórczość J. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za wyczerpującą odpowiedż , o to mi biegało, ponieważ zdjęcie nie zawsze odda stan faktyczny.
Pozdr . K.O.
Napisano Ponad rok temu
Przyznaj sie ILE i CO Ty teraz masz
Napisano Ponad rok temu
Przyznaj sie ILE i CO Ty teraz masz
I co to jest to piękne BM fixed.... mmmm, marzenie
Napisano Ponad rok temu
Co dokladnie? Na fotkach widac Nie wszystko, ale cos tam musi zostac dla mnie, nie?
Fixed to Rant DPT, TUTAJ kiedys fotki wrzucilem i pare slow.
Napisano Ponad rok temu
Wszystko przez pieprzonych BMholików. 8)
Napisano Ponad rok temu
Ooo... tak! Nieomieszkalem obejrzec dokladnie na zlocie - fajne toJa choruję od jakiegos czasu na Nimravusa w RealTree. Śliczny i fajnie leży w łapie.
Wogole BM robi niezle male fixed'y... Nimravus Cub, Resistor, ze o Activatorze nie wspomne
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ciekawostka
- Ponad rok temu
-
poradnik rzucania nożem ?? ;-))))
- Ponad rok temu
-
BM 520 Presidio
- Ponad rok temu