S&W Extreme OPS Medium vs. S&W Extreme OPS Kerambit
Napisano Ponad rok temu
Witam.
Nie moge sie zdecydowac ktory wybrac.
W sumie nie wiem czy dobrze robie ze sie tak na te Smith & Wessony napalilem.
Zastanawia mnie jaka jest ich jakosc wykonania, blokady...
Czy nie maja luzow itp.
Jakies sugestie?
Wyszukalem posta o kerambicie Blachy ale kazdy tak o "tle" debatowal ze w koncu nic o nozu tam nie bylo :wink: btw. pozdrowienia dla "tla"
Z gory dzieki za pomoc w wyborze.
PS.Bylbym zapomnial - potrzebuje noza na codzien, do roznych rzeczy. Ktory w ew. koniecznosci (oby nie) posluzyl jako narzedzie do samoobrony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To sa zupelnie inne noze i przede wszystkim musiszsie zastanowic do czego bedziesz go potrzebowal.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Nie mam tyle kasy zeby kupowac kilka wiec musze znalezc zloty srodek
Napisano Ponad rok temu
stal, wykonanie, blokada, itp
Napisano Ponad rok temu
ZleW sumie nie wiem czy dobrze robie ze sie tak na te Smith & Wessony napalilem.
Pytanie brzmi "za ile?", jesli jestes w stanie wydac troche wiecej, niz do dwoch stow, to Endura, Griptilian.Bylbym zapomnial - potrzebuje noza na codzien, do roznych rzeczy. Ktory w ew. koniecznosci (oby nie) posluzyl jako narzedzie do samoobrony.
W tej samej cenie masz PIKE, rekojesc co prawda z zytelu, ale za to noz jest ze stali.
A jak juz sie gustem Blachy w nozach kierowac, to ja bym sie przyjrzal raczej M21 od CRKT.
Cos mi sie nie chce wierzyc w dobry noz za SRP 30$ z porzadnej 440C, ze stalowymi linersami i G10. A na stronie S&W nawet nie jest napisane, co to za stal...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie bardzo.wlasnie kasa gra duza role. pika bylaby max co moglbym wydac, ale czy ona wygodnie sie otwiera tym otworem ?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli ma być oszczędnie popatrz na bazar często są okazje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Krotko podsumuje - jak kupisz kiepski noz, a rzeczywiscie potrzebujesz i uzywasz noza, to niedlugo bedziesz zmuszony sie i tak rozejrzec za czyms co naprawde mozna tak nazwac - jesli chcesz oszczedzic kasy, to moze zaoszczedz troche wiecej teraz, poczekaj tyle, ile potrzebujesz na to oszczedzanie i kup cos porzadnego.
Co? A wiele razy byly opisane dobre i - stosunkowo - tanie noze.
BTW - zaraz cos wrzuce, bo mi te ceny spokoju nie dawaly.
Napisano Ponad rok temu
Co do zakupu to chyba teraz musze kupic jakis bo wlasnie zajechalem autoNoName'a z jakiegos tam sklepu w Lublinie... bo przeciez jakk to tak ...bez noza?
Najwyzej pozniej po dwukrotnym okresie oszczedzania kupie cos porzadniejszego ... ups wpadlem :roll:
Pozdroowki
PS. szkoda tylko ze u mnie nie zadziala opcja "to stary noz byl kochanie " bo mam mikrą kolekcje NN.
Napisano Ponad rok temu
i ten nóż będziesz długo używał i poziom zadowolenia bedzie spory - a co do złotego środka to chyba najlepsze rozwiązanei do wszystkiego.
sorry ale oba te noże są kiepskie na EDC.
Kerambit jest nożem do walki i dzieki takiemu kształtu ostrza zadaje brzydkie cięcia, natomiast nie nadaje sie na nóż użytkowy - wyobraż sobie że na biurku leży lina - jak ją przetniesz kerambitem jezeli lezy na czymś na płask ?? tylko samym czubkiem. Jeżeli przy takeij samej sytuacji weźmiesz tanto to tylko przeciąć te line możesz tym "mniejszym ostrzem" lub czubkiem.
Biorąc nóż z normalnym kształtem ostrza tniesz "bujając" "brzuszkiem" ostrza, czyli używając większości ostrza a nie tylko czubka.
Oba te kształty na nóżcodziennego użytku są do dupy. Fajne i ładnie wylądają ale zacwyty kerambitem i tanto to w dużej mierze matrketin firm. Sam nosze kerambit S&W ale jako back up - czyli nosze dla zasady a do uzywania nosze M21.
ps.jak musisz cos miec S&W to wybierz inny kształt ostrza
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nozowy hardcore
- Ponad rok temu
-
Top 3
- Ponad rok temu
-