Nozowy hardcore
Napisano Ponad rok temu
Przy okazji napiszcie, jakie noze uwazacie za najbardziej "pancerne".
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Moze zaczne ja w takim razie.
Moj stary wz 55 kiedys cial blache bo nie mialem nic innego. Straty w nozu zadne, po kuracji na Spyderco TriAngle golil.
Piszcie, bo nie wierze ze nie robiliscie nozami nic specjalnego.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
No nie do konca.Właśnie do takich żeczy projektowane są noże taktyczne. W mojej opinii nóż taktyczny to taki, który charakteryzuje się sporym zapasem mocy i nie koniecznie dobrymi materiałami. Jest to nóż, który po pierwszym użyciu już się zwrócił, bo uratował życie i można kupować następny. Po co więc dobre trzymanie ostrza??
"Noz taktyczny" to nie jest cos, co jest zaprojektowane z mysla o kupieniu i noszeniu w kieszeni "bo kiedys tam moze uratowac zycie, a potem sie wyrzuci i kupi nowe", tylko to ma byc - i jest - jedno z normalnych (choc dodatkowych) narzedzi pracy strazaka czy policjanta.
I o to przede wszystkim tutaj chodzi. Musi miec wiec byc zrobiony dobrych materialow, bo w sluzbie mozesz nie miec czasu na kupienie nowego miedzy kolejnymi wezwaniami, jak Ci sie stary byle jaki zepsul.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pokrojenie na plastry popularnej i smakowitej konsery pt. "Przysmak tuszyński" razem z puszką - zrobiłem to Łubganem (starsi znają - szkodza, że to już historia ...)
Pzdr.
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Sprawa ma się podobnie tutaj
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i tutaj
Być może ktoś powie, że te noże nie są do końca taktyczne. Jeśli tak, to jakie są??
Swoją drogą Rybak, masz już taki??
No to jest przynajmniej dobra stal, ale czy jest taktyczny??
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Co znaczy, to mniej wiecej wiadomo, po prostu nie moglem sie z tym zgodzic, co napisal Kubek66 - taki noz to nie jest (ba, nie moze byc!)jednorazowka i tyle.to znowu bedziemy tutaj rozstrzygac co dla kogo znaczy "taktyczny" ??
Musi byc zbudowany mocniej, niz tylko na potrzeby samego ciecia - czyli "zapas mocy" jest jak najbardziej na miejscu, mimo kontrowersyjnosci samego okreslenia.
A to, ze rozni spryciarze sobie dopisuja "taktyczny" na wszystkim, co by tylko chcieli sprzedac, to zupelnie inna historia.
Kubek66 - nie, Russela nie mam i miec nie bede, moj "gentleman folder" sie nazywa 705, moze jak wygram w lotto, to sobie sprawie kolekcje nozykow pod krawat
Dobra stal nie jest jedynym wyznacznikiem "taktycznosci"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pisać Jak napisałem do Ciebie mail'a to nawet nie raczyłeś odpowiedziećNo men, co wy? Tyle wyswietlen a nikt nic nie pisze?
Moze zaczne ja w takim razie.
Moj stary wz 55 kiedys cial blache bo nie mialem nic innego. Straty w nozu zadne, po kuracji na Spyderco TriAngle golil.
Piszcie, bo nie wierze ze nie robiliscie nozami nic specjalnego.
Cmoknij sie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
noz ktorty chwale bo sam go mam i jestem bardzo zadowolony.
BM710M2
swietnie tnie, recurwe, plaski dosc wysoki szlif ma na to wplyw,
czubek, dosc szpiczasty, penetracja przy pchnieciach naprawde niezla, a jeli chodzi o jego wytrzymalosc,
swoim egzemplazem rzucalem, podwazalem i lupalem drewno
(wbijajac noz w szczape i przekrecajac jak srubokret, a jak braklo sily to skladalem noz pod katem prostym i dalej przekrecalem poslugujac sie wieksza dzwignia, i nie byly to cienkie kijaszki)
widzialem jak sie gnie, juz sie pogodzilem z tym ze zaraz peknie, ale nie pekl!
aha, jeszcze gwozdzie i blache cialem, z pomoca mlotka oczywiscie!
po tym wszystkim noz wymagal jedynie ostrzenia,
powloka owszem, porysowana ale mi to nie przeszkadza, ma male blade play, ale widzialem wiele firmowych nozy ktore od nowosci mialy wieksze luzy
8)
Napisano Ponad rok temu
Wymagającym można być wobec LTC Kukri :twisted:
Zajechać trudno no i sprawdza się w każdych warunkach w terenie( w mieście może też, muszę spróbować )
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Top 3
- Ponad rok temu
-
Enigmatyczne nazwy noży
- Ponad rok temu
-
czyszczenie aluminy
- Ponad rok temu