Aikido czy nie Aikido?
Napisano Ponad rok temu
Ja ostatnio miałem taką rozterkę czy aby nie zmienić Aikido na coś innego, naszczęście mi przeszło .Ale mam pytanie do Was czy Wam też się to przytrafiło, jeśli tak to jak sobie poradziliście, żeby nie zmieniać.
Dzięki z odpowiedzi
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A później? Też czegoś nowego? Raczej łącz niż dziel.
Shawnee (ortodoksyjny, partyjny, niereformowalny beton...?)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rob tak jak radza koledzy-jesli mozesz,to cwicz cos dodatkowo,jesli nie to chociaz pochodz i poprobuj ronzych rzeczy a nuz cos ci sie spodoba.
Napisano Ponad rok temu
Warto wtedy rzeczywiscie skoczyc gdzies w bok i wzbogacic swoj zasob technik . Nie oznacza to ,ze od razu trzeba zarzucac aiki !!!
W moim przypadku odmiana przyniosla mi niesamowitego "kopa" w technikach i pokazala ,ze na aiki swiat sie nie konczy !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to gratulujeJa ostatnio miałem taką rozterkę czy aby nie zmienić Aikido na coś innego, naszczęście mi przeszło
Niestety nie poradziłem sobie, obecnie trenuje wyczynowe podciaganie na drązku (to przynajmniej nic nie udaje).Ale mam pytanie do Was czy Wam też się to przytrafiło, jeśli tak to jak sobie poradziliście, żeby nie zmieniać
Napisano Ponad rok temu
beton.
Studiowales Na politechnice ze ejstes BETONEM ?
Napisano Ponad rok temu
pewnie gdyby ona w trudnych chwilach nie zmuszala mnie do pujscia na treningi to teraz bym nic nie mila.. a tak to mam tam przyjaciol i wogole sekcja to dla mnie druga rodzina
pozdrawiam, wymeczona po treningu maruda ktora nie wie do konca co pisze
Napisano Ponad rok temu
Ale jakbym miał więcej czasu i sił to chętnie bym też poćwiczył inne SW, a w szczególności: muaithai, iaito, jodo, szermierkę szablą, judo, eskrime, bas-3, mma i wiele wiele innych....
ale niestety czasu niet
Napisano Ponad rok temu
eee czy to znaczy ze nie wiesz na co chodzisz?chdze dodatkowo na taekwondo lub karate
Napisano Ponad rok temu
Dałeś się nabrać na "sztukę walki bez walki"? Przecież to jest logicznie sprzeczne. W średniowieczu dyskutowano czy bóg może przekroczyć prawa logiki. Aikidocy też nie mogą. Albo sie bijemy, albo nie.Niestety nie poradziłem sobie, obecnie trenuje wyczynowe podciaganie na drązku (to przynajmniej nic nie udaje).Ale mam pytanie do Was czy Wam też się to przytrafiło, jeśli tak to jak sobie poradziliście, żeby nie zmieniać
A poważniej:
Właśnie
Ja ostatnio miałem taką rozterkę czy aby nie zmienić Aikido na coś innego, naszczęście mi przeszło .Ale mam pytanie do Was czy Wam też się to przytrafiło, jeśli tak to jak sobie poradziliście, żeby nie zmieniać.
Dzięki z odpowiedzi
Pozdro
Każdy kto cwiczy aikido i wymaga od tego czegoś więcej niż rozrywki, zauważy prędzej czy później jego braki. I będzie szukał uzupełnienia albo je rzuci /orientując sie np. że można łatwiej i szybciej być skutecznym/.
Zalezy od indywidualnych zapatrywań, zdolności, możliwosci i planów.
Ja uzupełniam. Od samego początku treningów robie coś równolegle.
Napisano Ponad rok temu
Ja ci sie nie dziwie, jak macie tam jakies konkursy pucharowe na najpiekniej wykonana technike i najseksowniejszy stroj aikidocki, to nie ma ci sie co dziwicJa uzupełniam. Od samego początku treningów robie coś równolegle.
Napisano Ponad rok temu
Ja ci sie nie dziwie, jak macie tam jakies konkursy pucharowe na najpiekniej wykonana technike i najseksowniejszy stroj aikidocki, to nie ma ci sie co dziwicJa uzupełniam. Od samego początku treningów robie coś równolegle.
nie nie mamy. Podkłady mojej rozterki są głębsze niż by ci się mogło wydawać.
Napisano Ponad rok temu
8O 8O Nic mi o tym nie wiadomo :? :?Ja ci sie nie dziwie, jak macie tam jakies konkursy pucharowe na najpiekniej wykonana technike i najseksowniejszy stroj aikidocki, to nie ma ci sie co dziwic
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jodo
- Ponad rok temu
-
Obserwacje ze stazu Daito ryu
- Ponad rok temu
-
Co was urzeklo w Aikido ?
- Ponad rok temu
-
Impresja na temat Aikido
- Ponad rok temu
-
nazwa techniki
- Ponad rok temu
-
Ulica ??!!??
- Ponad rok temu
-
ładniejsze oblicze aikido, czyli fajne panny w waszym dojo:)
- Ponad rok temu
-
Schemat zasady aikido
- Ponad rok temu
-
Kenshiro Abbe
- Ponad rok temu
-
sensei Piotr Borowski w Argentynie
- Ponad rok temu