Timberline Vallotton Liner Lock
Napisano Ponad rok temu
Zeby to stal jeszcze ciut lepsza mialo...
Np. INFI
Napisano Ponad rok temu
jarku podaj jaka stal jest w tym timberline, moze lepsza niz w pozostalych?
Napisano Ponad rok temu
Nóż jest, umówmy się, niespecjalnie urodziwy, i niespecjalnie zwracający na siebie uwagę. Dla porządku dodam, że brzydki to on też nie jest
Jednyna rzecz, do której z czystym sumieniem się przyczepię - to kołki do otwierania. Znaczy, przemyślane niewątpliwie - działają jak stop-piny, mają agresywną teksturę, pozwalają łatwo otworzyć nóż (podejrzewam że również w rękawicach) .... ale SĄ BRZYDKIE JAK KUPA, i niestety nadają całości lekkiego posmaku bazarowej tandety. Ale - to już mój osobisty wypaczony gust jest.
W każdym razie ... wziąłem go w łapkę... i świat przewrócił się do góry nogami 8O Bardzo sympatyczny nożyk, jeśli jakość wykonania nie pozwoli mu się do tego czasu rozklekotać (a wykończony bardzo ładnie, lepiej niż droższe modele Timberline!), a ostrze będzie się w nim sprawować przyzwoicie, czyli - konkretnie - dość długo trzymać ostrze, to ktoś kto go kupi będzie miał z niego wiele radości, i wiele pożytku. Naprawdę, bardzo mi podpasował. W ręku układa się jak trzeba, lekki (zasługa zytelu), dość sztywny (stalowe linery, zytelowy spacer na grzbiecie), ostrze dłuugie i ostre. Nie wiem jak sprawdzi się w codziennych zastosowaniach wklęsły szlif, jaki można znaleźć w tym nożu.
Po obmacaniu dostaje wstępną pozytywną rekomendację AdamaD
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
I cos mi przypomina, tylko nie wiem, co...
Moze mini Ambusha?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
....moze to? :wink:I cos mi przypomina, tylko nie wiem, co...
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
I juz wiem, czemu mi sie podobal
Jesli jeszcze tak samo lezy w rece jak CMTX5, to mozna pogratulowac wlascicielom.
CMTXy sa u mnie chyba na razie dostepne tylko z zielona rekojescia.
No i ofkors bez pstryczka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zlosliwiec...... ale już lecą też carbon-fibery... a za 3 tygodnie "ivory micarta"... no i z "pstryczkami" ofkors
Ale tak na serio, to jakos nie wiem, po co by mi taki pstryczek byl. Nie narzekam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trace Rinaldi w rozmiarze codziennym
- Ponad rok temu
-
Kydex duży i mały...
- Ponad rok temu
-
Spyderco Vagabond
- Ponad rok temu