Spyderco Vagabond
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cena .... mniej niż Dragonfly , w sumie fajny patent jak na nóż którego nie zamierzamy nosić przy pasku. W każdym momencie za pomocą kciuka można zabezpieczyć ostrze. Patent - jak to patent ma swoje wady i zalety :wink: .a zalety jakieś to To ma ??? absolutnie NIC mi się w nim nie podoba... (AUS6, rękojeść, kształt ostrza i to coś co niby ma za pochwe robić) aż się boje o cene spytać...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie, weźta się tak nie czepiajta. Czasami warto zrobić coś innego, żeby przebadać sprawę, a nie walić ciągle w stylu klasycznym. W końcu jak ten gość od Sebenzy zrobił pierwszy model, to na pewno świat krzyczał, że ale syf z niebieskim kołkiem... a jednak się przyjęło...
Napisano Ponad rok temu
Folder po zlozeniu staje sie ok 2x krotszy i "bezpieczny" wiec mozna przymontowac do kieszeni klipsem. Fixeda mozna w kazdej chwili wlozyc do zamontowanej na pasku pochwy...a tu?Nie widac zadnego klipa wiec pewnie trzeba go wkladac do kieszeni luzem czyli:
1.niewygodnie,bo noz ten ma prawie 8" dlugosci
2.Strach sie bac co sie stanie jak ten plastik chociaz minimalnie zejdzie z ostrza odslaniajac czubek.
Spyderco mialo czesto fajne pomysly ale z tym to mi sie wydaje ze spudlowali i to ciezko.
Napisano Ponad rok temu
Niektorzy lubia klasyczne ksztalty, inni udziwnienia(jak ja np.),co najwazniejsze sa to zawsze udziwnienia ,ktore maja praktyczne zastosowania.
Przy lepszych materialach (stal) chetnie bym taki kupil do kuchni.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak to zrobili noz do plecaka i tyle.
Moze to bylo ich zamyslem...
Bo mowiac szczerze innego nie widze...
Podejscie jakiego nie bylo moze wypalic albo i nie. Ja osobiscie sklanialbym sie ku tej drugiej opcji...
Napisano Ponad rok temu
Moze cena...?Sory ale ja w tym nozu nie widze zadnych zalet....
Tak, ale po rozlozeniu moze sie naprzyklad nieszczesliwie zlozyc na paluchy... :roll:Folder po zlozeniu staje sie ok 2x krotszy i "bezpieczny"
Ze juz o ogolnych przewagach stalego ostrza nad folderem nie wspomne.
Tutaj to ja bym poczekal, az sobie go powkladam do kieszeni.1.niewygodnie,bo noz ten ma prawie 8" dlugosci
Myslisz, ze nie pomysleli o tym?2.Strach sie bac co sie stanie jak ten plastik chociaz minimalnie zejdzie z ostrza odslaniajac czubek.
A tak BTW to "na dzien dobry" sobie wpakowalem miniAFCK w palucha i wyrznalem tez piekna dziure w spodniach, bo mi sie s...syn otworzyl w kieszeni...
A ja sobie tak mysle, ze "znajdzie amatora"Spyderco mialo czesto fajne pomysly ale z tym to mi sie wydaje ze spudlowali i to ciezko.
Aha - mnie sie tez nie podoba i bym sobie czegos takiego nei kupil chocby ze wzgledu na stal
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak na jakims kempingu czy coś to rzucamy takie coś do kuchni jako kuchenniak, jak robimy żarcie to spoko - kroimy itp. - nie złocy sie jak folder, nie zapaskudzimy mechanizku jak w folderze, a jak nie chcemy żeby dzieciaki nasze czy inne sie przypadkiem pochlastały to zakładamy zabezpieczenie i mamy bezpieczny kuchenniak biwakowo campingowy.
Do takich zastosowań zajebisty patent - moim zdaniem mógłby mieć tylko ciut dłuższe i szersze ostrze.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Timberline Zambezi Backup
- Ponad rok temu
-
Buck Whittaker
- Ponad rok temu
-
Brian Tighe (CRKT)