Skocz do zawartości


Zdjęcie

Mam kuchenniaka....


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

budo_elwood
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 237 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Krakow

Napisano Ponad rok temu

Mam kuchenniaka....
...takiego dosyc solidnego, made in Germany z drewniana raczka, stal cholernie twarda i dosyc gruba 8O Nawet z zaostrzeniem za problemy 8O

No i w ukryciu przed moja wspolmalzonka :) chce przerobic toto na noz typu tanto (gore klingi zostawic, obciac czesc dolu), zmienic okladziny itp.

No i mam zagwozdke - jak wyciac nowa glownie ze starej? Szlifierka odpada bo sie przegrzeje - pilka do metalu? Inne sugestie?
  • 0

budo_fred
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 714 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Wa-wa

Napisano Ponad rok temu

Re: Mam kuchenniaka....
Ja bym mimo wszystko wycinal tarcza do metalu tylko taka cienka (1mm).
No i oczywiscie ciac z przerwami i intensywnie chlodzic zeby nie rozhartowac. A jesli nie tak to moze ponawiercac po profilu wiertlem z plytka z weglikow, a potem wyciac np. pilka wlosowa z obsypem wolframowym.
  • 0

budo_piteros777
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 571 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano Ponad rok temu

Re: Mam kuchenniaka....
ja bym stawiał na szlifierkę kątową - tniesz dobrą tarczą 1mm, albo działasz na zasadzie zbierania stali tarczą do szlifowania 6mm - ideałem jest posiadać szlifierę ze zmienną ilością obrotów. A jak będziesz działał "delikatnie" - tzn. tniesz na raty, najpierw linia cięcia, a potem z 10 razy aż fragment odpadnie to nie ma szans żeby przegrzać. Powodzenia 8)

Pozdrawiam
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024