EUREKA!!! Plote okragly bat bez zszywania !!
Napisano Ponad rok temu
Nauczylem sie wyplatac poludniowoindonezyjskie koszyki wg. technik przekazywanych z matki na corke. Wiem jak robic w wiklinie, papirusie, bambusie.... ale nigdzie nie ma nic o tym jak zaplesc okragly warkocz z dowolnej liczby linek!
Koledzy z zachodu strzega tego niczym swietego graala. Niczym Frodo pierscienia!! Niczym Kapral buta z piwem wsrodku!
Po jakichs 3 godzinach buszowania i dzunglowania w internecie poddalem sie. Stwierdzilem ze skoro nie chca mi powiedziec to sam sie dowiem!
Siadlem z linkami rozplotlem bat i zaczalem cudowac.
Mama mi pomagala, sama probowala.
Po jakichs 30 minutach ku mojej gigantycznej uciesze stwierdzilem: MAM!!
Wiem jak plesc oplot odrazu okragly
Niektorzy moga stwierdzic ze to betka ;P
Owszem! Jezeli juz wiemy jak to zrobic to jest naprawde proste, ale trzeba wpasc na ten pieprzony system
Jestem z siebie strasznie dumien to byl prezent na imieniny od mojego mozgu
Dla tych co jeszcze nie wiedza jak to zrobic postaram sie dzis jakos to wytlumaczyc. [Nie bedzie to latwe ]
Pozdrowki
ps. dla tych ktorzy nie wiedza o co chodzi zdjecie NIE MOJA PRODUKCJA, ale wyjasnia o co biega:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytanie odnośnie zdjęcia:
Czy pod tym 12 plait belly znajduje się 8 plait belly a za nim kolejny mniejszy itd.?
Czy też pod tym 12 plait belly jest jakiś rdzeń?
Napisano Ponad rok temu
Tak to widze, ale w srodku napewno jeszcze jest rdzen... Chyba ze nie kumam pytania
Napisano Ponad rok temu
Może spróbuję jeszcze raz:
Czy pod tym jasnym oplotem jest:
a) jakiś rdzeń(coś innego niż kolejny oplot)
lub
kolejny oplot(tyle, że węższy), a pod nim kolejny, aż w końcu w samym środku jest pojedyńczy pasek skóry...
Napisano Ponad rok temu
robienie oplotow do upladlego bylby faktycznie fajne ale bardzo czasochlonne i w sumie nie potrzebne (tzn takie moje odczucie).
a tak swoja droga gab to zrob jakis tutorial jak to robisz.
Napisano Ponad rok temu
Czekamy na tutorial!
Napisano Ponad rok temu
kazdy bat ma rdzien-to jak on jest robiony zalezy od poszczegolnych wipmejkerow-najprostrsze to trojkatny kawalek skury o wymiarach powiedzmy jednej przyprostokátnej polowy planowanej dlugosci bata i szerokosci drugiej jakis 6-7 cm zwiniéty i opleciony jedna warstwa skury, bardzierj wypasione maja cienszy rdzen(nazywaja to cora) za to opleciony 2 razy a czasem 3 razy-robilem i takie warstwa pierwsza moze byc z 4 a czasem 6 albo wiecej rzemieni-z kangura mozna zrobi bat na 12, 16 a nawet 32 czy 64 rzemienie ale z byczej skury 8 to wlasciwie max bo jak rzemienie sá za cienkie to urywaja siué przy pleceniu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zabawy batem :)
- Ponad rok temu
-
Bacik w 1h30min
- Ponad rok temu
-
ZAKAZ !!!
- Ponad rok temu
-
Ktoś dostał a ty winny?
- Ponad rok temu
-
Celer - Moj pierwszy twor batopodobny :)
- Ponad rok temu
-
Demon Prince
- Ponad rok temu
-
Polskie paralizatory
- Ponad rok temu
-
SRK jako fighter?
- Ponad rok temu
-
Zmierzcie sie z Nim drodzy knife fighterzy :))
- Ponad rok temu
-
długość kija
- Ponad rok temu