Producent znany i materiały znane, co do wykonania to jedynie krawędź tnąca wyprowadzona była niedbale.
Świetny do rąbania ale również do karczowania. Używałem go w kuchni do mięsa (zamrożony drób, ale i świeża wieprzowina), warzyw, a nawet do krojenia chleba i smarowania masłem. Jednak do dwóch ostatnich zastosowań nie polecam.
Przyzwoicie trzyma ostrość - lepiej niż carbon v Cold Steela (All Terrain Hunter - bo innego z Carbin V nie posiadam), ale gorzej niż D2. Powłoka dość trwała i ładnie się wyciera pozostając w zagłębieniach i porach stali (taki sposób ścierania bardziej mi odpowiada niż to, co dzieje się z pokryciem na Beckerach czy Cold Steelach).
Chwyt pękaty dobry przy cięzkiej robocie, ale przy precyzyjnej nie zapewnia dostatecznej kontroli. O ile można w ogóle mówić tu o precyzyjnej robocie.
Generalnie ciężka kosa do ciężkich zadań. Wytrzymała test na podwieszenie osoby o masie przekraczająsej 100 kg. Nóż położony klingą przy rękojeści na belce, osoba wisiała trzymając się jedną ręką za rękojeść a drugą za klingę. Belka była na wysokośći dwóch metrów, szerokość belki ok. 8-10 cm. Nóż wygiął się w piękny łuk, ale czuć było jeszcze zapas mocy (fajnie sprężynował przy lekkim bujaniu).





