Zmiany coraz bliżej
Napisano Ponad rok temu
mówiło sie już dawno, ale po dokładnym
przeczytaniu ich treści, stwierdzam że
przekształcono je diametralnie...
Mają zastąpić stary system już w 2005 roku.
Co o tym sądzicie? :?
Jeśli ktos nie jest w temacie to można poczytać np. na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
te przepisy,(przynajmniej niektóre) są po prostu nie przemyślane i głupie.
najbardziej mnie rozbił przepis o tym ze kto stopą dotknie zony ten traci punkt. jak tak moze być??? a co jeśli ktoś specjalnie wypycha swojego przeciwnika??? w ten sposob z zapasow zrobimy "sumo z podziałem na kategorie wagowe".
przynajmniej ja tak to sobie wobrażam.
mam nadzieje ze ktos sie jeszcze puknie porządnie w łeb i odstąpi od wprowadzania takich pierdołek.
pozdr
zdenerwowany hose
Napisano Ponad rok temu
Stąd można jednak bezpośrednio wejść na stronę z nowymi przepisami:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zgadzam się z Tobą HOSE co do przemyślenia niektórych z tych przepisów, chociaż do wszystkigo można ( i trzeba...) się przyzwyczaić i przystosować.
Masz rację, że w ten sposób walka będzie wyglądała bardzo podobnie do sumo... moim zdaniem nie uatrakcyjni to zapasów, gdyż skoro nie ma upomnień za pasywność, będziemy oglądać w dużej mierze wypychanie na zonę...
Ale nie to jest dla mnie najgłupsze. Gorsza wydaje mi się zmiana czasu walki z 2 na 3 rundy. 2 minuty to bardzo mało czasu... nawet dla młodzika, a co dopiero seniora! Jeszcze gorszy pomysł to klamra z nogą. Nie jest to nawet sprecyzowane...hmmm. Jak to ma wyglądać?
Znalazłoby się jeszcze kilka niejasności.
Co do wprowadzenia tych przepisów - 20 sierpnia w Atenach odbyła się konferencja z udziałem wszystkich Fedeeracji, gdzie zostały te propozycje przedstawione. Podobno zostały one zaakceptowane. Miejmy nadzieję, że niektóre z tych pomysłów zostaną jednak jeszcze przemyślane...
Nie wiem czy słyszeliście o Zapasach Plażowych , które mają zostać wprowadzone przez FILA jako międzynarodowy styl zapaśniczy!!??
Napisano Ponad rok temu
aha a moze mi ktoś wytłumaczyć jak ma wyglądac ta klamra z nogą
Napisano Ponad rok temu
Co do klamry z nogą to się dołączam.
Uważam, że jest to beznadziejny pomysł głównie dlatego, że faworyzuje tego, kto wylosował klamrę i zapina uchwyt (musi złapać nogę przeciwnika) - z tej pozycji nie jest łatwo się wybronić. Dotychczasowa klamra nie faworyzowała w ten sposób żadnego z zawodników. Szanse były bardziej wyrównane. A przecież o to chodzi, skoro wynik jest 0:0, to znaczy że walka był równa.
Chyba, że obie strony zapinają równorzędną klamrę z nogą ... tylko jak?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
no ale jesli to ma uatrakcyjnic zapasy,(ktore i tak są juz naj naj najatrakcyjnieszym sportem na swiecie ) to prosze bardzo.
Napisano Ponad rok temu
jak to jest w obecnych przepisach??
jesli ktos złapie uchwyt ręka/głowa to moze z tej akcji wykonywać dowolną ilosć "obrotów" (my na to tez mowimy wozki), czy tylko jeden???
Napisano Ponad rok temu
nie wiem czy to tak urozmaici zawody :? a ten przepis z stopą to już przesada przecież zone mozna przypadkiem dotknąć
Napisano Ponad rok temu
Teraz jest fatalnie a co będzie jak one wejdą w życie?
Masakra ja tego nie widze :?
A to z tą stopą dla mnie jest równie śmieszne jak
prawie zrównanie zapasów z sumo...
Napisano Ponad rok temu
Na tym samym kongresie w Atenach, na którym panowie wymyślali jak nam utrudnić życie nowymi przepisami - wprowadzili jako nową międzynarodową dyscyplinę - zapasy plażowe! Nie, nie macie żadnych przywidzeń Zobaczcie sami na mojej stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. A informacja pochodzi z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ten pomysł chyba powstał po pijaku, jak panowie się juz mocno ubzdryngolili na tym kongresie to pózniej zaczeli wymyślać takie farmazony.
przeciez nie wiadomo czy sie z tego smiac czy płakać.
mam tylko nadzieje ze to są jakieś zarty.
pozdro
zniesmaczony hose
8O 8O
Napisano Ponad rok temu
...gdyby tak jednak przemyśleć to - zawsze to dodatkowe turnieje i jakieś nowe doświadczenie hihihihih
Napisano Ponad rok temu
Mówisz-masz, mistrzostwa świata już wkrótce: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Czy masz na myśli turniej w Brazylii? Ma jakiś być 26-29 października.
...hmmm...plaża, słoneczko, medal czego więcej chcieć!
Napisano Ponad rok temu
po przemyśleniu...........
to byloby nawet fajnie jak by mi klub zasponsorował wyjazd do brazylii, na copa cabanie pewnie jest ciepło i fajnie????
co tam, jak by mi zasponsorowali taki wyjazd to moge isc jako pierwszy podczas karnawału w kolorowych gaciach i sambe tanczyć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Teraz dobry link i jaka muzyczka w tle, ja bym się na to pisał.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Muzyka łagodzi obyczaje...
- Ponad rok temu
-
Dogrywka za matą...
- Ponad rok temu
-
BRZOZA W PÓŁFINALE !!!
- Ponad rok temu