taka tam tapetka... luźno powiązana z nożem...
Napisano Ponad rok temu
UWAGA: na codzień nie popylam w płetwach, więc proszę szukać głębszych podtekstów dot. zastosowania na codzień
Napisano Ponad rok temu
Mozna prosic o wersje 1152x864 z bardziej uwidocznionym ostrzem??
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Piter moge spytac jakiego uzywasz aparatu i czy masz do niego jakis dodatkowy osprzet ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
używam wciąż Canona G2... w tym przypadku ważnym osprzętem było duże kartonowe pudło zakoszone spod Castoramy do zrobienia nocy
Tak wlasnie myslalem ze to jakis Canonik;)
i gratuluje "patentu" z pudlem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Festina? Nie... gdzie tam. Choć osobiście lubię FestinkiA tak btw jak jesteśmy przy zegarkach to może ktoś wie jakie jeszcze zegarki prócz Luminoxa do podświetlania wskaźników stosują tryt?? Ja słyszałem o festinie, ale nie wiem czy wszystkie. No i Panerai ale 4000$ to ja za zegarek nie dam...
Panerai - niektóre owszem mają trytową farbę, oznaczone są wtedy "T - Swiss Made - T". Panerai stosuje też farbę, co zwie się "Radiomir" - ta świeci całkiem skutecznie ale wymaga naświetlenia z tego co wiem. Tyle, że po naświetleniu to dobę świeci spokojnie, tak przynajmniej czytałem. Z resztą od tego pochodzi nazwa całej serii Panerai, właśnie "Radiomir". Na razie to abstrakcja jak dla mnie, ale kiedyś... może... kto wie?
Tryt stosuje także w niektórych modelach IWC oraz zdaje się w limitowanych edycjach "militarnych" modeli Rolex (także oznaczone "T - Swiss Made - T").
Omega to w zasadzie wyłącznie Super Luminova, która świeci baaaardzo długo po naświetleniu. Prawie jak Radiomir. Szczególnie w tarczach ze znacznikami o dużych powierzchniach dość długo utrzymuje się świecenie.
Ale nic nie pobije kapsułek z trytem jeśli chodzi o czytelność. Są po prostu jasne, wyraźne, zawsze świecą i są nieduże gabarytowo, a więc zapewniają ostrzejszy i dokładniejszy odczyt.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pierwsze primo: iso 50 i dłuższy czas naświetlania, (oczywiście dobrze by było mieć statyw)
drugie primo: możesz użyc programiku takiego jak neatimage (można osiągnąć zadziwiająco dobry rezultat)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy jak to sie tam pisze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie taki sam ale prawie identyczny. Koleś trochę przesadził z ceną. Zagramanicą to ok. 150$
Napisano Ponad rok temu
A to dla tych co uparcie twierdzą że jesteśmy debilami wydając tyle kapuchy na jakieś tam noże
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ostre Narzędzia W Ich Środowisku Naturalnym - Impresja :)))
- Ponad rok temu
-
D-AL na spacerku...
- Ponad rok temu
-
Fallkniven S1 semi-custom
- Ponad rok temu
-
Sebenza Wood Inlay ver. Ebony
- Ponad rok temu
-
Emerson Karambit