Judo/ Zapasy/ Teakwondo/
Napisano Ponad rok temu
Które z wymienionych sportów walki jest najbardziej praktyczne ? możecie podawac swoje przykłady.
Chciałbym zacząć coś trenować ze sztuk walki jednak nie chce, żeby było tak brutalne jak np. Muay Thai a podobnie skuteczne ;]
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Witam
Które z wymienionych sportów walki jest najbardziej praktyczne ? możecie podawac swoje przykłady.
Chciałbym zacząć coś trenować ze sztuk walki jednak nie chce, żeby było tak brutalne jak np. Muay Thai a podobnie skuteczne ;]
Pozdrawiam
Ja bym poszedł na treningi i zobaczył co bardziej mi się podoba.
Teakwondo tylko ITF, styl typowo uderzany, przykładający się do efektownych kopnięć powyżej pasa i obrotówek, ale też można uderzać w głowę z piąchy itp.
Za zapasami jakoś tak nie przepadam.Judo też jest fajne z tym, że musisz być bardzo blisko przeciwnika żeby zastosować jakiś rzut itp.
Idź i sprawdź co Ci się podoba
Napisano Ponad rok temu
Ja bym poszedł na treningi i zobaczył co bardziej mi się podoba.
Teakwondo tylko ITF, styl typowo uderzany, przykładający się do efektownych kopnięć powyżej pasa i obrotówek, ale też można uderzać w głowę z piąchy itp.
Za zapasami jakoś tak nie przepadam.Judo też jest fajne z tym, że musisz być bardzo blisko przeciwnika żeby zastosować jakiś rzut itp.
Idź i sprawdź co Ci się podoba
Te spoty podobaja mi sie jednakowo ;d Ale na wszystko sie nie zapisze..
Napisano Ponad rok temu
Te spoty podobaja mi sie jednakowo ;d Ale na wszystko sie nie zapisze..
Ale możesz iść na jeden czy klika treningów i zobaczyć jak to wygląda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedy spojrzysz w oczy pięknej dziewczynie
nie odmowisz mi tych slow, ze jest zycie pozytywne...
Jedyne granice są w Twojej głowie !
Nie potrzebuje plusików, wazne jest to, że mogłem pomóc.
Napisano Ponad rok temu
Ja bym odradzał takewondo poniewaz z 10 moich znajomych,którzy trenowali 6 ma problemy z kolanami,a jeden miał operacje.W tej dyscyplinie jedna kombinacja nogami źle postawisz noge i masz jebniete kolana,nie polecam.Ja bym sie zapisał na zapasy mi sie bardzo podoba ten sport judo tez fajne chodź wolałbym bardzej od tego bjj.
Możesz rozwinąć dlaczego mieli problemy z kolanami?
Napisano Ponad rok temu
Pewnie wiesz jest to sport w,którym głownie się używa nóg rozne combosy i tak dalej sa dosyć trudne nie zawsze zdołasz wkrecić noge tak jak powinienes i osłabisz kolano aż do czasu gdy naprawde źle kopniesz.Podone preoblemy mieli moi koledzy jak pisałem wyzej.Możesz rozwinąć dlaczego mieli problemy z kolanami?
Napisano Ponad rok temu
Pewnie wiesz jest to sport w,którym głownie się używa nóg rozne combosy i tak dalej sa dosyć trudne nie zawsze zdołasz wkrecić noge tak jak powinienes i osłabisz kolano aż do czasu gdy naprawde źle kopniesz.Podone preoblemy mieli moi koledzy jak pisałem wyzej.
Jak to nie zdążysz wkręcić nogi?Nie zdążysz się przekręcić na stopie?
Stawy kolanowe mogły im paść od używania np. obciążników na nogi albo podczas słabych rozgrzewek czy lipnej techniki.
Napisano Ponad rok temu
Myślisz,że wielokrotni mistrzowie polski robią lipna rozgrzewke?3 z nich trenuje ponad 10 lat i koncza z tym sportem,trenuja dla siebie juz nie na 100% poniweaz nie beda ryzykowac drowia.Jak to nie zdążysz wkręcić nogi?Nie zdążysz się przekręcić na stopie?
Stawy kolanowe mogły im paść od używania np. obciążników na nogi albo podczas słabych rozgrzewek czy lipnej techniki.
Napisano Ponad rok temu
Kwestie stawów to już pozostawiam trenerom,zawodnikom i sekcji.
Wielu mistrzów trenuje do późnego wieku
Napisano Ponad rok temu