Pytanie do Danów...
Napisano Ponad rok temu
Za odpowiedz z góy dziękuje a was naprawde szanuje !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uzdrawiam
Emerque (nieposiadajacy dana w Ai Ki Do i chyba za dlugo czytajcy listy panzera)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ł. (od lat juz majacy wyscig do kolejnych danów za sobą)
Napisano Ponad rok temu
Jeśli jesteś już tak leniwy Łabędziu i nie chce ci się zaglądnąć na www to mam o jeden wyżej.
Napisano Ponad rok temu
Jak na labedzia to i tak dosc pracowityJeśli jesteś już tak leniwy Łabędziu i nie chce ci się
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz w naszym kraju trochę szybciej można "zrobić dana". Mam na myśli możliwości nauki. Kiedyś jeden staż z japońcem na rok a prowadzący zajęcia 2 kyu. Teraz kilka staży z shihanami a bez dana to nie wiele sekcji istnieje.
Wybacz, ale bzdure napisales. Jako osoba trenujaca w ramach PFA doskonale wiesz, ze stopnie niezaleza od umiejetnosci, godzin spedzonych na macie, ani ilosci stazow z shihanem, tylko od czasu (w miesiacach) wystukanego w klubie, pomiedzy kolejnymi egzaminami. Oraz od kasy jaka musisz zaplacic za kolejne egzaminy. (O tym juz pisalem, wiec nie bede drugi raz).
Zastanawiam sie kiedy, PFA zdobedzie sie na odwage, zeby uwolnic egzaminy (tzn. zwolni z obowiazku trenowania okreslona liczbe miesiecy). Tylko, ze wtedy moze sie zrobic zbyt szybko, zbyt duzo "wyskokich stopni". A wyzej niz 4 to Hombu najwyrazniej niechetnie daje....
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
stopnie niezaleza od umiejetnosci, godzin spedzonych na macie, ani ilosci stazow z shihanem, tylko od czasu (w miesiacach)
tu moglbym polemizowac :wink:
Napisano Ponad rok temu
JacolWnioskuje, że pytanie jest o zdobycie czarnego paska i na nie odpowiadam.
Jeśli jesteś już tak leniwy Łabędziu i nie chce ci się zaglądnąć na www to mam o jeden wyżej.
wnioskujesz może i słusznie, że idzie o 1 dan ale dedukcja Cie zawodzi, co do tego do kogo ja kieruję swe zapytanie i wychodzi Qui pro quo
Mój post dotyczył całego tematu, czyli de facto był skierowany do autora i inspiratora topicu kol. yooggie i założonej przez niego ankiety. Więc nie nerwicuj sie tak, bo nie ma o co
Ł. (w lenistwie kroczący drogą swego mistrza Garfielda)
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam tych dazacych do celu :-)
Napisano Ponad rok temu
On top : pytanie do danów - mnie do dana tak daleko jak stąd do Słońca i penie tak się pozostanie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pare fotek z Lesneven
- Ponad rok temu
-
Co to znaczy "twarde aikido"?
- Ponad rok temu
-
4 obóz z Philippem Orban w Bielsku relacja
- Ponad rok temu