CRKT Ryan PLan B, a Teklok
Napisano Ponad rok temu
Czy Ryan Plan B można zamocować do któregoś z Tekloków?
Napisano Ponad rok temu
Tylko trza mniejsze śrubki zamontować i spokojnie działa.
Noszę.
Napisano Ponad rok temu
Tak, do dużego.
Tylko trza mniejsze śrubki zamontować i spokojnie działa.
Noszę.
A z kolei duży Teklok czy 'pasuje' do typowego wąskiego paska skórzanego? Czy całość się nie buja wtedy za bardzo? Chodzi mi o rozwiązanie dla osoby, która na codzień raczej nie nosi ALICE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chcesz foteczki? Jeżeli tak, to jutro zrobię.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wujen "A jak się sprawuje ten nóż jako EDC?"
Bardzo dobrze. Myślałem nad kupnem czegoś w stylu La Griffe, ale w końcu zdecydowałem się na CRKT właśnie ze względu na zastosowanie jako EDC. W tej roli sprawdza się znakomicie - wycieczka, kuchnia to jego środowisko naturalne. Jeśli chodzi o cięcie, to przy warzywach ostrość, ostrze recurve + większa niż u małego kuchenniaka masa daje taki efekt, że zamiast 2 cięć wykonujesz jedno.
Po wyjęciu z pudełka goli. Stal jest raczej miękka, co jednak może być też zaletą - łatwość ostrzenia. Pierwsze zdziwienie po otwarciu - jest dość mały. Może dla kogoś z wielką dłonią to być wada, mi po prostu 'wtapia się w rękę'.
Trochę problematyczne jest noszenie - w moim egzemplarzu klips do paska wysuwał się pod niewielkim naciskiem, a całość wystawała wysoko nad paskiem, robiąc latem takie sobie wrażenie. Stąd moje pytanie o Teklok. IMO do noszenia na szyi nadaje się niezbyt. Na pewno można go nieźle troczyć do plecaka, uprzęży jeśli ktoś przebywa w środowisku, gdzie taki nożyk na wierzchu nie budzi zbędnych emocji.
Napisano Ponad rok temu
Po wyjęciu z pudełka goli. Stal jest raczej miękka, co jednak może być też zaletą - łatwość ostrzenia.
Niestety miekka stal nie zawsze oznacza latwosc ostrzenia.
A moze powiem inaczej - twarda stal nie wskazuje na problemy z ostrzeniem - ale dobra twarda stal.
Wszystkie dzisiejsze wysokiej jakosci stale (440C, 154CM, S30V itd) mimo ze maja bardzo slaba scieralnosc bardzo dobrze sie ostrza
KKamiLL
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SERGIUSZ MITIN - "NOŻE"
- Ponad rok temu
-
Camillus Heat mój trzeci
- Ponad rok temu
-
Benchmade 350
- Ponad rok temu
-
Knife Throwing
- Ponad rok temu
-
Spyderco Paramilitary - recenzja i zdjęcia.
- Ponad rok temu
-
Red Hardness?
- Ponad rok temu
-
nowy konkurs
- Ponad rok temu
-
Jaki Nóż ???
- Ponad rok temu
-
militec - kto w potrzebie ??