Custom #1
Napisano Ponad rok temu
Jest to moj pierwszy, calkowicie wlasnorecznie zrobiony custom.
Nie jest moze piekny, ale jest! Jeszcze go bede wykanczal, ale na razie chce zamiescic foto.
Noz ten dedykuje Jumbo (mam nadzieje ze nie poczuje sie urazony ) jako, ze to w wiekszosci jego prace zainspirowaly mnie do stworzenia czegos samemu i sprobowania swoich sil w nozorobnictwie.
Pozdrawiam
Liczmistrz
Napisano Ponad rok temu
Ma ktos jakies pomysly?
1 juz jest - Fallout Scalpel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piny ze srub. Obcialem glowke i czesc ze wkretem, a zostawilem to gladkie i tak wyszly pinyPiny z gwoździ?
Tak samo jak z teja jak to z drugiej strony wygląda?
Okay, rozumiem... Ale to moj 1 dopiero!A mi się każdy projekt podoba, jeden bardziej drugi mniej ale jednak
Napisano Ponad rok temu
fotkę zmniejsz!
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Osz, Ty kurcze!Bez okularow nie poznalbym roznicy
Nawet nie wiedzialem, ze cos takiego jest!
Sugerujesz, ze powinienem wywiercic dziurke?
Napisano Ponad rok temu
1. Ostrze - możesz je jeszcze trochę przedłużyć, choć nie musisz, jednak przydało by mu się gruntowne przeszlifowanie papierem ściernym (papier ścierny na płótnie gradacja 200 na wyprowadzenie ostrza + papier ścierny wodny gradacja 1500 do przepolerowania z użyciem wody)
2. Okładziny - przejechać w-w papierem ściernym do uzyskania gładkosci + potem oblać ciekłym woskiem pszczelim dla konserwacji i przepolerować szmatką. teraz widać wyrażnie włókna i troche to jest nieprofesionalnie
3. Piny o ile sie nie mylę robione z gwoździ - przy szlifowaniu rękojeści papierem powinno to wszystko wyładnieć i spasować się z resztą, bo narazie wyglada to jak dwa gwożdzie wbite w deskę, a nie jak dwa piny wykonane z gwoździ użyte do zamocowania okladzin wykonanych z deski.
4. Jeśli mnie wzrok nie myli to w tym miejscu metal dość wyrażnie nie spasowywuje sie z okładkami - papier ścierny pomoze ci to zlikwidować.
Do moich rad możesz się zastosować lub nie, ale sądzę że są dość pomocne.
Pozdrawiam i zachecam do pracy
Mrozik
Napisano Ponad rok temu
Piny ze srub. Obcialem glowke i czesc ze wkretem, a zostawilem to gladkie i tak wyszly piny
sorry za niedoczytanie ale wyszło w trakcie jak pisałem - jednak idea sie nie zmienia.
Napisano Ponad rok temu
Jak juz napisalem wczesniej noz jest do wykonczenia, to dopiero wersja surowa - prototyp.
Napisano Ponad rok temu
Jak tak dalej pójdzie, założymy Ligę!!!
Gratulacje!!!
Napisano Ponad rok temu
dlugosc calokowita - 124mm
dlugosc ostrza - 33mm
dlugosc rekojesci - 77mm
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Kurde, nie wyspalem sie dzisiaj, ale wstalem tak wczesnie, zeby miec wiecej czasu w warsztacie na robienie swoich cacuszekNiom niom. Pochwal się niem na następnym spotkaniu. Mi przypomina kozik szewski z początku wieku (geometria ostrza) ale spoko sprzęt. Czekam na następne.
Pozdrawiam
No i oczywiscie zapomnialem napisac z czego jest. Poniewaz pomysl zrobienia noza pojawil nagle i byl jeszcze niedojrzaly musialem cos zaimprowizowac. Siedzialem akurat w piwnicy i robilem nunchaku. Na ostrze postanowilem wykorzystac (z braku innych materialow) kawalek blizej niezidentyfikowanej stali pochodzacej z klamry do zasuwy przy drzwiach. Na rekojesc poszlo drewno z raczki do mlotka Piny jak wczesniej wspomnialem z ucietych srub. Jak widac pelna improwizacja
Dobra koniec tego rozwodzenia sie, ide cos zjesc a potem lece do warsztatu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wrzuc foty jak go dopiescisz :-)
Jestem ciekaw na ile sie zmieni
Napisano Ponad rok temu
Okazalo sie ze nie mam wszystkich potrzebnych rzeczy, ale popracowalem troche nad nozykiem. Wyglada teraz tak.
Jeszcze tylko wyczyscic (spadl mi w jakis syf co lezal po robocie nad nim) wypucowac na gladko, polakierowac, wyszlifowac piny...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Moje maleństwo
- Ponad rok temu
-
Customy z Allegro
- Ponad rok temu
-
piece
- Ponad rok temu