13.07.2004 Maciej Skupiński udał sie do Tajlandii na obóz treningowy. Będzie tam trenował przez miesiąc a w międzyczasie stoczy walki profesjonalne z reprezentantami Tajlandii. Trzymamy kciuki
19.07.2004 Gartulacje dla Macieja Skupińskiego - wygrał walkę z tajem w Tajlandii w drugiej rundzie przez knock out kolanem na głowę!!!!
Pieknie pieknie :-) jestem pewien ze obroni tytul na MS
(dla nie wtajemniczonych, Maciej Skupinski= pierwszy polski mistrz swiata Muay Thai)
Normalnie szok! Muay Thai w Polsce rozwija sie bardzo szybko i bardzo sprawnie (w 2003r odbyl sie PIERWSZY turniej w Polsce!!!
ludzie nie dobijajcie mnie... please....
ja nie znal Macka, moze dobry jest moze nie ale nie podniecajcie ze tak tym ze jakiegos Taja pokonal... tak sie sklada ze w Tajlandii byle, znam sporo kolesi co tam cwicza i cwiczyli (i to dlugi czas a nie na jakis turnusach) i prawdza jest taka ze prawie wszystcy obcokrajowcy co jezdza na te obozy wygrywaja swoje walki.... internet jest tego pelen.... wejdzie sobie na angielskie/amerykanskie fora i sami zobaczycie....
te obozy musza na siebie zarabiac... podaz i popyt Panowie.... tajlandia to biedny kraj i ci wielcy partnerzy do walki sa naprawde tak dobrani ze jak bialy czegos nie spieprzy to wygra.... to sa chlopcy do bicia....
moj koles co taja nigdy w zyciu nie cwiczyl zazyczyl sobie walke i dostal tez kolesia znokautowal in to kopnieciem z wyskoku i jak obejrzysz sobie walke na video to widzisz wyraznie ze taj nie byl wcale dobry... ot kolejny gosc co musi kase zarabia w jakis sposob
wiec po raz kolejny nie woie ze Maciek zly jest (nie znam kolesia) ale ludzie nie robcie z siebie wariatow.... nie glorywikujcie kogos bo jest tajem, to nic znaczy... trocho zdrowego rozsadku panowie....