BKT-11 Necker
Napisano Ponad rok temu
A inne widzialem m.in. na innych forach, to nie bede wrzucal z oczywistych powodow.
Zreszta to jest najpopularniejszy link nie tylko tutaj.
Napisano Ponad rok temu
ps. ale ja dzis wymagajacy ; P
Napisano Ponad rok temu
Przeciez jestes w topiku z fotkami wlasnie - sa na pierwszej stronie :roll:
Kosztowal 43.50 euro.
A fotki "w rece" to moze zrobie po poludniu w domu.
Napisano Ponad rok temu
Dobry będzie jako EDC ?
Jaką ma powłoke ? Łatwo się rysuje ? Można nim otworzyć puszke bez obawy o ryski ?
Trzeba o niego bardzo dbać ? Rdzewieje łatwo ?
Napisano Ponad rok temu
W cieciu? We wchodzeniu na ceglane sciany?W jakich zastosowaniach ten nożyk się sprawdzi ?
Camillus twierdzi, ze to "ultimate neck knife"
Poszukaj ostatnich postow shafta, pisal o tym.Dobry będzie jako EDC ?
Na stronie BK&T pisza, ze to "Black epoxy coating" - co to znaczy?Jaką ma powłoke ? Łatwo się rysuje ? Można nim otworzyć puszke bez obawy o ryski ?
Oprocz tego juz pisalem, pocialem nim wczoraj puszke po piwie i niestety pojawily sie rysy. Ale nie do stali.
Tu sie inni musza wypowiedziec.Trzeba o niego bardzo dbać ? Rdzewieje łatwo ?
A ja zaraz wrzuce obiecane fotki.
Napisano Ponad rok temu
Fotki.
Swiatlo takie se i byly robione z wolnej reki, ale cos tam widac - lapy mam male raczej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A zaraz dorzuce fotke w porownaniu z Bear Clawem i Companionem.
Napisano Ponad rok temu
to tez ciekawe - wie cos ktos - uzywal ?
Napisano Ponad rok temu
I zeby mi sie nikt z oplotu nie smial, to pierwsza proba
Napisano Ponad rok temu
I zeby mi sie nikt z oplotu nie smial, to pierwsza proba
:wink:
Napisano Ponad rok temu
I nawet na zdjeciu - tym Twoim - mi cos tak wyglada, ze masz troche cienszy.
Napisano Ponad rok temu
Ty sie smiej - a ten moj sznurek jakis taki gruby i twardy jest - za cholere sie go nie dalo namowic, zeby tak ladnie lezal, jak u Ciebie.
I nawet na zdjeciu - tym Twoim - mi cos tak wyglada, ze masz troche cienszy.
Ten mój paracord, po maksymalnym ściśnięciu (czyt. zgnieceniu :wink: ) ma grubość (a raczej szerokość) 5mm, przy naciagnięciu średnicę 3mm - idealnie pasuje do średnicy otworów w "neckerze".
Hmmm, że tak powiem, ............ Piter jak zawsze wszytko przewidział i przysłał grubość trafioną w dziesiątkę poklon (taki szczery cukier )
Napisano Ponad rok temu
jezeli ma to byc edc to jak dla mnie pomidora tym rowno nie pokroisz, raczej go rozplackasz jak bedzie mieciutki:)
pwiko otworzysz, tylna czescia- i to z niej najszybciej schodzi powloka- na to musisz byc gotowy, ale taki noz nie musi wygladac, ma dzialac.
a co do dzialania mozesz byc spokojny, jak juz pisalem przy pomocy mlotka przebijano nim cienkie stalowki.
lin nie tnie zbyt dobrze, ale przypuszczam ze to ze wzgledu na szerokosc ostrza- mowie przypuszczam, bo na nozach sie znam tyle cop mi Swiat Nozy, Adamd czy Kane opowie:).
uwazam ze jest to dobry zakup dla survivalowca, militarysty, kogos kto ma stary samochodzik i musi czasem przy nim pogrzebac, napewno spelni tez oczekiwania ludzi wody- zeglarzy, nurków czy motorowodniakow.
jasne sa lepsze noze do lasu, lepsze do wody..ale dla mnie to kombajn ktory przeszedl njuz wiele i wciaz ma ochote sprawnie funkcjonowac.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Naostrz go, shaft - ja tne pomidorki bez problemowrysuje sie powloka, tego nie da sie ukryc
jezeli ma to byc edc to jak dla mnie pomidora tym rowno nie pokroisz, raczej go rozplackasz jak bedzie mieciutki:)
Napisano Ponad rok temu
ale widzisz mi to podejrzanie chujowo idzie.
ale za jakis czas triangla kupie pewnie i pojdzie:)
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wreszcie ktos na forum tak jak ja podnieca sie beckiemneckiem:)
Rybak na ciebi zawsze mozna liczyc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brudny Harry
- Ponad rok temu
-
SMF
- Ponad rok temu
-
Delta Dart