test ostrości i nie tylko...
Napisano Ponad rok temu
Samoje silnyje noże za 30 zołotych!!!
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowionka,
Akme
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nijak nie mogłem ich zmusić do golenia pod włos Od czego to może zależeć ?? coś czuje, że to pytanie retoryczne..., a ja już mam łyse pola od testów na udzie i przedramieniu
Od kąta ostrzenia, ziarnistości osełki i struktury stali...- mniej więcej w takiej kolejności, ale trudno powiedzieć jak to wygląda w twoich nożach /jak je naostrzono i jak zahartowano/.
ps: Z drugiej strony można z wieką dozą pewności zaryzykować tezę :wink: , iż zarówno CPM 440V (Boa) jak i CPM S30V (Mili) to stale znacznie bardziej agresywne (carbid contrast) i lepiej trzymające ostrość od ATS34. Do tego S30V jest wytrzymalsza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a moj scyzoryk goli po ostrzeniu na jakims kamieniu za 3.50
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja wlasnie stary scyzoryk na triangle ostrze i za cholere nie moge doprowadzic do ostrosci razor.
ja mam podobnie...
może za mało nad tym ostrzeniem siedzę, za mało znam mojego triangle'a, może coś źle robię?...
doprowadzam do ostrości takiej, że ostrze mojego ARES'a nie ślizga się na paznokciu kciuka - co jest w zupełności wystarczające - ale tyle się naczytałem o każdorazowym naostrzeniu do poziomu golenia sobie włosów na ręce, a gdzieś nawet była mowa o goleniu włosów na policzku 8O - -aż samemu chciałoby się sprawdzić
chociaż chyba raz mi się udało golić włosy na przedramieniu :roll: ale samo ostrzenie jakoś bardzo długo trwało... za długo :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Naostrzyc noz tak zeby golil ,co prawda, umiem ale cholernie tego ostrzenia nie lubie.
Noz ktory nie goli uwazam za tepy a ostrzenie to zdecydowanie nie jest moje hobby
Dla tego wiekszosci moich nozy nie uzywam
Napisano Ponad rok temu
moja opinia:
MT Sockom Elite Auto
Kurcze strasznie lekki i mały (+), 0 B.P. , sprężyna to potęga w porównaniu do mojego Boa
ktoś napisał "nie miałeś chyba MT" i właśnie się o tym przekonałem...
MT... bez konkurencyjny jeśli chodzi o ostrość 8O jak to tnie papier szkoda pisać - rewelka. Golenie: dziwne uczucie kiedy ostrze zaraz po dotknięciu skóry po prostu "wgryza" się we włosy z charakterystycznym dzwiękiem... BEZKONKURENCYJNY !!!!
tylko mi się ten bezpiecznik nie podoba. Mam wrażenie, że sie zaraz rozklekocze bo jakoś tak luźno chodzi...
CRKT Companion
jak wygląda każdy wie, w ręku leży fajnie, ale pare rzeczy bym zmienił np. przesunął bym ząbkowanie górnej krawędzi około 1 cm w tył. Pochwy... mi jakoś zytel nie podchodzi (klekocze i brak mu "miękkości" kydexu)
Ostrość: chyba za bardzo przyzwyczaiłem się do "brzytew" bo 2773 jest... tępy. Goli, ale ostrze się jakby "ślizga". Bezkarnie przejeżdżałem palcem po ostrzu dość mocno dociskająć. W wolnej chwili wyląduje na Lanskim...
Więcej fotek później w galerii
Napisano Ponad rok temu
To moze egzemplarz taki...Ostrość: chyba za bardzo przyzwyczaiłem się do "brzytew" bo 2773 jest... tępy. Goli, ale ostrze się jakby "ślizga".
Moj golil bez robienia laski (łaski, ze tak dla pewnosci wkleje )
Takie cos by mi z nim na pewno nie uszlo na sucho.Bezkarnie przejeżdżałem palcem po ostrzu dość mocno dociskająć.
Napisano Ponad rok temu
P.S. zanim mi ktoś wypomni, to zamiast "Sockom" powinno być "Socom" :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Konserwacja ostrza z węglówki a sprawa żarcia.
- Ponad rok temu
-
CRKT BladeLOCK
- Ponad rok temu
-
Zakupy w NG, ktos planuje ?
- Ponad rok temu
-
Czyzby NEW BM Pinnacle?
- Ponad rok temu
-
BM Pinnacle
- Ponad rok temu
-
OX Forge czy U.M.S.?
- Ponad rok temu
-
Benchmade AFO, 520 Presidio Pardue
- Ponad rok temu
-
łatwa net karta do zakupów w stanach
- Ponad rok temu
-
moze i foldery nie sa takie złe....
- Ponad rok temu
-
PryBaby... koniec ze złamanymi czubkami w nożach?
- Ponad rok temu