ESDS
Napisano Ponad rok temu
Uderzenia zadawane sa otwarta dlonia (podstawowy cios wyglada jak hmm "plaskacz" - ale nie chcial bys tak oberwac ).
Z tego co sie orientuje to polski system i ucza go policje w Finlandi czy gdzie tam. Na jednej z zagraniczych stronek wyczytalem ze US Navy a dokladnie Seals maja go tez w swoim szkoleniu (ale jak juz pisalem wyczytalem to wiec moze to i mit).
PS: Kiedys w programie "Druga Twarz" na TVN byl odcinek z panienka, ktora miala robic za ochroniarza i min. uczestniczyla w zajeciach E.S.D.S..
Poplakala sie niewiasta, zbyt brutalne zajecie
Napisano Ponad rok temu
Jest to system polegajacy na obezwladnienu przeciwnika, bez robieniu mu wiekszej krzywdy. Natychmiastowa reakcja na ruchy przeciwnika.
Aikido i atemi
Napisano Ponad rok temu
Aikido i atemi
Nie. Mialem na mysli specyfike uderzen. Skoro korzysta z tego policja to nie moze byc to cos co polamie oponenta (teoretycznie ). Uderz przeciwnika sierpowym, potem zrob to samo otwarta dlonia. Jak myslisz co zostawi wieksze slady ??. Co do skutecznosci to oba uderzenia dzialaja.
Napisano Ponad rok temu
Czy taki lagodny to ja nie wiem. Jesli chodzi o skutecznosc to coz to tylko zalezy od ciebie. Z tego co zaobserwowalem to moge powiedziec ze ten system jest skuteczny, na przecietnego smiertelnika. Ale byl on urzywany w rekach osob ktore jesli chodzi o sztuki walki maja szerokie doswiadczenie w roznych stylach.Czyli raczej lagodny system samoobrony?, a na ile skuteczny?
Ogolnie uwarzam ze wszelakie combaty bez wczesniejszych treningow sztuk walki sa bezsensowne. Ale to moja wlasna opinia.
Napisano Ponad rok temu
Trochę na ten temat [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kravmaga czy bjj ?
- Ponad rok temu
-
rukopasznyj boj
- Ponad rok temu
-
stowarzyszenie czy instytut?
- Ponad rok temu
-
Film "Terroryzm w lotnictiwe - Izrael" kiedy ?
- Ponad rok temu
-
Nowy Combat WP
- Ponad rok temu
-
Szukam we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Krav Maga i nóż
- Ponad rok temu
-
FORMOZA