Egzamin w W-wie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaczęliśmy od prezentacji technik ręcznych i nożnych przez parę minut, później kombinacje i ćwiczenia w parach. Następnie formy, każdy dwie - jedna ręczna jedna z bronią. Na koniec sparringi (light contact) i chin na - swobodne stosowanie dźwigni i technik - ćwiczenia z partnerem.
Napisano Ponad rok temu
Są jakieś konkretne wymagania, czy mogę np. zaprezentować dowolny system ? Chin na też dowolne, np. pokaż nam (odzywa się mistrz wszech kung fu z łańcuchowym pasem i gwiazdką ninja :wink: ) chłopcze jakieś dzwignie, a my się tu naradzimy z towarzyszami czy to jest chin na?
Nic do Ciebie nie mam ale coś mi tu dziwne jest z tymi egzaminami lub to moja niewiedza w tej niezwykle śliskiej materii objawiła się bezwstydnie.
Napisano Ponad rok temu
Dlatego to wszystko musi być takie ogólne, niestety. Dla zainteresowanych podaję poniżej ogólne wymagania dotyczące stopni asystenckich i mistrzowskich (brązowy pas):
I. grupa techniki Wushu wykonywane bez partnera
Zadanie 1: uderzenia ręczne w postawach i podczas poruszania się.
Zadanie 2: bloki w postawach i podczas poruszania się.
Zadanie 3: uderzenia nożne w miejscu, z doskoku, z wyskoku.
Zadanie 4: kombinacje uderzeń ręcznych i nożnych oraz bloków w poruszaniu się w różnych kierunkach.
Zadanie 5: pady w przód, w tył i na boki.
II. grupa techniki obrony i kontrataku wykonywane z partnerem
Zadanie 6: obrony przed różnymi uderzeniami ręcznymi i kontrataki uderzeniami ręcznymi.
Zadanie 7: obrony przed różnymi kopnięciami i kontrataki ręczne.
Zadanie 8: obrony przed atakiem kombinowanym (technika ręczna + nożna) i kontrataki przy użyciu rąk i nóg.
Zadanie 9: obrony przed duszeniami i obchwytami tułowia i rąk.
Zadanie 10: zastosowanie podczas kontrataku technik Qinna (rzuty, podcięcia, obalenia, dźwignie, trzymania, duszenia, ataki na punkty witalne).
III. grupa prezentacja układów formalnych Taolu
Zadanie 11: forma tradycyjna ręczna (bez broni) zaawansowana.
Zadanie 12: forma tradycyjna z bronią (miecz, szabla, włócznia, kij i inne) zaawansowana.
Zadanie 13: forma sportowa ręczna wg przepisów IWUF Międzynarodowej Federacji Wushu (Changquan, Nanquan, Taijiquan).
Zadanie 14: forma sportowa z bronią wg przepisów IWUF (Jian, Dao, Qiang, Gun, Nandao, Nangun, Taijijian).
Zadanie 15: prezentacja zastosowań do walki wybranej formy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
E... to całkiem spoko egzamin a że było ciężko to chyba dobrze
Oczywiście że tak, bo jak było ciężko to się bardziej docenia nowy kolor paska
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
WUSHU - nazewnictwo raz jeszcze.
- Ponad rok temu
-
Zawody w Lęborku - relacja