Krav Maga i nóż
Napisano Ponad rok temu
Mam zerowe doświadczenie w sztukach walki i chciałbym uczyć się samoobrony z elementami walki nożem. Poniewaz właśnie odkryłem, że sekcja Krav Magi jest tuż koło mojego domu [szkoła przy Umińskiego], miałbym dobrą możliwość treningu. Problemem jest, że nie wiem, czy na KM są elementy walki nożem. Bardzo mi na tym zależy. Czy wiecie coś na ten temat? Póki co trenuję na siłowni i kondycynie, żeby się trochę usprawnić. Ale jesienią niemal na pewno wezmę sie za jakieś szkolenie.
Pozdrawiam,
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe czy wszędzie tak jest, że od maja do pażdziernika nie ma kursów KM ?
Pozdrawiam.
Marek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Generalnie obrony przed nozem masz juz od pierwszych treningow, proste obrony 360stopni, dzwignie-troche smieszne bo faktycznej obrony przed nozem nauczysz sie dopiero po kilkudziesieciu godzinach cwiczen na poziomach od P3 juz jest duze prawdopodobienstwo, ze obronisz sie przed atakiem kretyna, ktory chce cie zaszlachtowac. Ale nie oszukuj sie, ktos kto cwiczyl walke tym narzedziem i tak cie wypatroszy. Chcesz sie nauczyc walczyc nozem? idz do wojska:) 8)
Wyraziłem się nieprecyzyjnie. W obrony nożem to ja nie wierzę - chyba, że trafi się na kompletnie pijanego kretyna. Podobnie nie wierzę w możliwość obrony gołymi rękami przed nakoksowanym osiłkiem, zaprawionym w ulicznych bójkach albo z >2 napastnikami. Dlatego chciałbym uczyć się walki nożem wraz z elementami walki wręcz [aby odeprzeć pierwszy atak, dać sobie moment na wyjęcie noża itp.]. Niestety, z tego co słyszę i czytam, używanie noża jest w Krav Madze traktowane marginalnie.
Pozdrawiam,
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to nie wiem czy poprostu na jakieś fma nie powienieneś się zapisać. Noża w krav maga za wiele nie ma.
I tak też planuję zrobić. Ale na razie daję sobie całe lato na podreperowanie muskulatury i kondycji+rozciągnięcie. Chcoiaż przyznam, że ceny w Saleta Club do niskich nie należą [200PLN/miesięcznie za 2xtydzień].
Napisano Ponad rok temu
Marek.
Napisano Ponad rok temu
Do Salety chcesz się zapisać ? Dla mnie to słaby bokser, były dobry kickbokser, ale czego on może nauczyć ? Na pewno nie walki nożem. Zresztą co to za styl ? Saleta-styl ? Daj spokój, idź lepiej na Krav Mage a do tego ćwicz z kimś kto się zna na walce nożem i będzie ok. Do tego taniej Ci wyjdzie bo KM miesięcznie raczej nie kosztuje 200 zł.
Marek.
:-) Nie, raczej to nie Saleta uczy, tylko jest właścicielem klubu, gdzie uczą. Niestety nie znam osób, które znają się na walce nożem.
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fakt, że za te pieniądze można jeszcze iść na Krav Magę i co się tylko chce [w zależności od tego, ile organizm wytrzyma :wink: ].
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MMW - sprawdx w dziale FMA. Tam jest adres strony kolegi braingame'a. Za 200 PLN/miesiąc masz 4 treningi tygodniowo.
Ja już nic nie rozumiem. Linki z Impacta [które podaje braingame] prowadzą właśnie do Saleta Club. Jak zatem możliwe, że można trenować 4 treningi za 200 PLN. I gdzie
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję, koledzy już dali pokaz swoich możliwości :wink:Napisz maila do braingame'a. On Ci napisze co i jak.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na uminskiego jest kravmaga? napisz cos wiecej, jakies linki?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję, koledzy już dali pokaz swoich możliwości :wink:Napisz maila do braingame'a. On Ci napisze co i jak.
Grunt to autoreklama Chłopaki potrafią zachęcić. A z podawaniem linków do innych forów to bym uważał. Ścigaj lepiej szybciej moderatora, żeby ci to wykasował, zanim cię Fiodor namierzy. On jest tak rozkosznie bezlitosny
Napisano Ponad rok temu
Grunt to autoreklama Chłopaki potrafią zachęcić. A z podawaniem linków do innych forów to bym uważał. Ścigaj lepiej szybciej moderatora, żeby ci to wykasował, zanim cię Fiodor namierzy. On jest tak rozkosznie bezlitosny
Skierowałem już mail do pana Ryszarda Jóźwiaka z prośbą o usunięcie posta z linkiem do forum. A postawą osób z tamtego forum jestem zażenowany, dlatego mam nadzieję, że nie zostanę ukarany za reklamę [chociaz regulamin - nieświadomie - złamałem].
Zniesmaczony,
M. M. W.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
FORMOZA
- Ponad rok temu
-
Czy Bryl wypowiadał się kiedyś o bjj???
- Ponad rok temu
-