Nowe doboki ITF (NK).
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
W końcu obecne władze muszą się czymś wykazać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W końcu obecne władze muszą się czymś wykazać.
No i można będzie odróżnić tych ze swojego ITF od tych z nieswojego...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nom ....zreszta ja i tak nigdy nie trenuje w doboku wiec moga zmieniac co tam sobie chca :wink:jedyna różnica to koreański napis na nogawkach.... i chyba nic wiecej
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
A te nowe doboki to mają znaczenie tylko dla władz organizacji (by się czymś różnić od innych), dla producentów sprzętu sportowego oraz dla tych, którzy biorą (za) udział w pokazach.
I jeszcze jedno: czy WTF lub inne organizacje też mają swój oficjalny wzór doboku?
Napisano Ponad rok temu
GTF (światowy) i WTF też mają swój określony wzór doboku. W przypadku WTF wskazówki są dość ogólne, ale choćby charakterystyczny krój odróżnia doboki tej federacji od innych. Poza tym, na turniejach najwyższej rangi obowiązują doboki firm oficjalnie zatwierdzonych przez WTF (czyli tych, które zapłaciły odpowiednią kwotę $$$ ).
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Praktycznie w Polsce może ze 3 kluby się przyznają do czystego GTF i noszą doboki takie jak federacja wymaga...
Ilosci zastraszajace
Co do dobokow to kij im w oko, byle mial w czym cwiczyc i nawet bylo to biale (choc niekoniecznie). Ale to moj skromny poglad na sprawe, a co do napisow i ich zroznicowania w zaleznosci od federacji ............. szkoda słów.
Napisano Ponad rok temu
Pamiętam, jak na turnieju ITF w Groningen nie chcieli dopuścić zawodnika do walki, bo nie miał odpowiedniego napisu na spodniach (to, zdaje się, były Mistrzostwa Europy w 93 albo 94 - oglądałem relację w TV Niezależnej Lublin)
Napisano Ponad rok temu
tzn. 92 albo 93, nie 94
Rok w ta czy w tamta, co za roznica. Dzisiaj byloby pewnie podobnie. Jednak na imrezach tego typu to sprawa ma swoje uzasadnienie i wtedy standaryzacja uniformow jest jak najbardziej wskazana. Ja mialem na mysli normalne cwiczenie i czasem wystartowanie na zawodach, ale nie tej rangi .
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
eliminacje olimpijskie Tkd
- Ponad rok temu
-
Czym kopać
- Ponad rok temu
-
Taekwondo w K-1