Tylko jedna fotka... BOB TERZUOLA
Napisano Ponad rok temu
ostrze: 3.25" stali S30V
rękojeść: dwa kawały Carbon Fiber, tytanowy liners
dodatki: tytanowy klips + ręcznie satynowane śrubki
wykonanie: master of the masters... Bob Terzuola
Cóż, czyż można wymyśleć lepszy EDC z lekko taktyczną duszą? Spear point, wygodny chwyt, wymiaty tak na codzień akurat. Mocny, a jednocześnie lekki. No i ta precyzja wykonania i dopieszczenie szczegółów. Tak na marginesie, to Terzuoli należy się medal i kop w d..ę, i to dokładnie za to samo. Otóż spod jego ręki pewnego pięknego dnia wyszedł nóż ATCF, który jest uznawany za pierwszy tactical folder. Medal wiadomo za co... wszak kto nie lubi dobrego tacticala. A kop? Za stan mojego portfela po kolejnej porcji taktycznej stali jaką przyjmuję od czasu do czasu aby nie zwariować! Ale to tylko taka dygresja
Napisano Ponad rok temu
A niech Cie chudy byk wy...!!!
Napisano Ponad rok temu
Gratuluję prawdziwie.... Urzekający, nie mogę wzroku oderwać... Ta linia w środku symetrycznego ostrza gdzie się schodzą szlify.......
8O 8O 8O
Ręka mistrza.
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nóż ma śliczne szlify. Mówicie, że to ręka mistrza. To znaczy, że on je robi ręcznie, czy na obrabiarkach CNC? Bo ja zgłupiałem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
All hand made... czysta ręczna robota, zero cyfry!Mówicie, że to ręka mistrza. To znaczy, że on je robi ręcznie, czy na obrabiarkach CNC? Bo ja zgłupiałem...
Napisano Ponad rok temu
Przecież ten szlif jest tak dokladny że normalnie coś niemozliwego.
Napisano Ponad rok temu
To jest Bob Terzuola... generalnie stosuje proste szlifierki taśmowe, wiertarki kolumnowe, ma też jakąś tokarkę (bo stop-piny, kołki, dyski itp. też sam robi... full hand made). Prowadzenie materiału oczywiście tylko ręcznie. No ale on ma nie tylko wprawę, ale też genialny zmysł do noży i talent. Artysta po prostu. Terzuola.Jezu, to jeżeli on to robi ręcznie, to czym on to robi?
Przecież ten szlif jest tak dokladny że normalnie coś niemozliwego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co tu dużo gadać, najwyższa półka 8) poklon
Napisano Ponad rok temu
ps. i znów ta ciekawa gitarka; P
Napisano Ponad rok temu
Namolny, ale ciekawski - punisher.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-