CQB
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mianowicie chodzi mi o techniki i taktyke szturmowania pomieszczen, samochodow, pociagow itp
czasami w Wiadomościach pokazują jak CBŚ wchodzi do mieszkań mafiozów 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
Może coś o bombardowaniu miast i wsi?Mianowicie chodzi mi o techniki i taktyke szturmowania pomieszczen, samochodow, pociagow itp a takze o taktyke walki bronia palna w bezposrednim kontakcie z przeciwnikiem.
Napisano Ponad rok temu
Co nieco z tego można poczytać na stronie Combata .
Może coś o bombardowaniu miast i wsi?Mianowicie chodzi mi o techniki i taktyke szturmowania pomieszczen, samochodow, pociagow itp a takze o taktyke walki bronia palna w bezposrednim kontakcie z przeciwnikiem.
Napisano Ponad rok temu
greendevils
Napisano Ponad rok temu
Sam by na siebie bata ukręcił, znajomość tych technik to kwestia nie tylko udanej akcji ale też życia i zdrowia ludzi w niej uczestniczących.
Napisano Ponad rok temu
a pierwszy ktory zacznie gadac
coz nie wiele bedzie mial do powiedzenia:P
Napisano Ponad rok temu
tylko pewnie pytajązy nie miał na mysli całych planów akcji...czy detali...
a co nieco chyba możnaby język rozplatac..ale skoro nie..to OK..
ciekawośc nie zawsze musi być przecież zaspokojona...
rei all
Napisano Ponad rok temu
milego dnia.
Napisano Ponad rok temu
Prawda jest taka, że jak wczesniej powiedział Lord von banan, nikt nie bedzie tego udostępniał ponieważ resorty wykładają niemała kase na spzęt i szkolenia a także jest to bądź co bądź kwestia bezpieczeństwa.
jedynym wyjsciem jest mieć jakieś kontakty i znajomosci.
KOlejna sprawa, to że net nie jest dobrym miejscem do dzielenia sie informacjami i taktykami CQB/MOUT/FIBUA gdyż w praktyce wychodza zupełnie inaczej niż w praktyce. jednym słwoem, manuale i podręczniki netowe smierdzą. Sam przeglądałem podreczniki BOA i były conajmniej nienajlepsze :-) (pisano je jako prace magisterską o ile dobzre pamiętam)
Jedynym sposobem do zdobycia wiedzy na ten temat są treningi, treningi i jeszcze raz treningi aż do zajebania. Chłopaki z AT robią to po 8h dziennie i jeszce w nocy.
Jeszcze dochdzą sprawy realiów. Większoć z nas dla poćwiczenia itp. nie będzie uzwyało granatów dymnych, potzrebny jest spzręt wspinaczkowy, porządne buty, ochraniacze, hełmy, gogle balistyczne i wiele innego specjalistycznego spzrętu. MOze was to zadziwi ale są też drabiny taktyczne i inne Dynamic Entry Tools. Więc ciężko w warunkach cywilnych to wsio zapewnić.
Mam nadzieje że nieco zrozjasniłem temat :-)
pozdrawiam
kapral
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam... :wink:
Napisano Ponad rok temu
chociaż, i tak teraz wcięty lekko jestem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiem ze sa rozne metody, OMON w czeczeni nawet pojedynczo potrafi czyscic pomieszczenia- ale nagrywanie ejst bardzo pomocne, zwlaszcza po akcji, kiedy instruktorzy patrza i staraja sie wylapac potencjalne bledy.
Wewnatrz takich jednostek bezpieczenstwo jest na wysokim poziomie, wiec mozna sobie spokojnie nagrywac na uzytek jednostki.
Zreszta kamery to jeden z typowych spzretow dla tego typu sluzb.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CZY KTOS Z WAS...........
- Ponad rok temu
-
Nowa Stronka B&B COmpany Centrum Szkolenia Formacji Ochr
- Ponad rok temu
-
Do ludzi z 3-m
- Ponad rok temu