Uniăo Internacional de Capoeira Regional
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
szkoda ze nie ma jednej wielkiej organizacji zrzeszajacej wszystko i wszystkich.
Napisano Ponad rok temu
wlasnie wrocilem z brazylii, gdzie mialem okazje duzo porozmawiac na temat capoeiry i jej aspektow (i podpatrzyc troche tez ;-) ) i coraz bardziej uwazam capoeire za bardzo kompleksowy wytwor, ktorego nie powinno sie wkladac w jakies ramy organizacji czy federacji, na pewno nie na sile.
Napisano Ponad rok temu
chodzi mi o swego rodzaju wladze, ktore bylyby ambasadorami wszystkich grup capoeira na swiecie. organizacja pozostawiajaca wolna wole grupom w ramach zdrowego rozsadku, ale skupiajaca wspolny wysilek na krzewieniu capoeira, organizowaniu akcji dobroczynnych, organizowaniu prawdziwych imprez na skale swiatową.[/list]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
uira - grup capoeiry jest tak wiele ze cos takiego by nie moglo istniec. a poza tym co to jest wolna wola w granicach zdrowego rozsadku? jakis chory oksymoron ci wyszedl
Napisano Ponad rok temu
UNICAR ma zrzeszać wielu Mestres i zaawansowanych instruktorów przez co na imprezy grup z tej organizacji będzie przyjeżdżać wielu wielkich capoeiristów.
Więcej będzie pewnie wiadomo z czasem.
Napisano Ponad rok temu
Widze że domena już jest wykupiona, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zobaczymy co będzie działo się dalej.
Pozdrawiam
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
to nie o takie unie chodzi beleza, nie ujmujac niczego GM
uira - grup capoeiry jest tak wiele ze cos takiego by nie moglo istniec. a poza tym co to jest wolna wola w granicach zdrowego rozsadku? jakis chory oksymoron ci wyszedl
szybciej pisze. niz mysle mialem na mysli sytuacje, gdy podobna organizacja nie miesza sie w wewnetrzną politykę grupy. ewh, koniec moich wypowiedzi, bo glupi pomysl moim zdaniem
Napisano Ponad rok temu
Podejrzewam, że chodzi o UNICAR (z tego co wiem to ta nazwa jest prawidłowa)...
Przecież tak napisałem
Napisano Ponad rok temu
yyy nie kapuje o co ci chodzi? moj post dotyczyl unicaru, w ktorego sklad wchodzi gm....
Napisano Ponad rok temu
yyy nie kapuje o co ci chodzi? moj post dotyczyl unicaru, w ktorego sklad wchodzi gm....
Też nie wiem o co tu chodziło :-)
PS: Beleza czemu piszesz "podwójnie"?
Napisano Ponad rok temu
Oficjalna Ceremonia założenia ma sie odbyć w Monachium w ciągu najbliższych kilku miesięcy.
W sierpniu lub wrześniu mają się odbyć warsztaty w Monachium inicjujące włączenie Grupo Magia i bratnich grup w Europie do UNICARu.
Z tego co pamiętam to Lobato mówił, że oficjalna inicjacja UNICARu miała już miejsce w Brazylii.
Napisano Ponad rok temu
tak żeby było jasne:
Uniao International de Capoeira Regional (UNICAR)
zaczęła sie formować w 2003,
twórcą tego projektu jest Mestre Saguim (Monahium)
wcześniej wraz z Mestre Nelsincho stworzył "Associacao de Capoeira Mestre Vermelho 27",
która to asocjacja łączyła grupe Saguina z naszą Grupo Magia.
Jednak teraz robimy kolejny duży krok...
Mestres: Saguim, Nelsinho, Zambi, Marineiro, Tony... oraz wielu innych którzy byli uczniami Mestre Vermelho 27 w Academii Mestre Bimby,
postanowili sie połączyć pod nazwą UNICARU...
te same tradycje te same regulaminy, etc. Wszyscy są przyjaciółmi już od dawna więc to tylko formalność... 30 pare grup, 30 paru mestres oraz liczni profesorzy Instrutorzy pod jedną banderą UNICARU.
Tym właśnie jest UNICAR...
Europejskie bratnie grupy (w tym MY --> Grupo Magia) wstąpią do UNICARU w tym roku w Monahium lub w Krakowie podczas tegorocznego Batizado.
AXE !
A i zapraszam na Batizado w Krakowie będzie wielu Mestres
No i na obóz letni prowadzony przez Mestres z UNICARU:
- Mestre Marineiro (Salvador BAHIA)
- Mestre Nelsinho (Berlin)
- Proffesor Tamarindo (Salvador BAHIA)
- Proffesor Sapo (Salvador BAHIA)
- Instrutor Sem Memoria (Polska )
- Oraz polscy formados i graduados
SALVE !!!
Form. Lobato
Napisano Ponad rok temu
A i zapraszam na Batizado w Krakowie będzie wielu Mestres
No i na obóz letni prowadzony przez Mestres z UNICARU:
- Mestre Marineiro (Salvador BAHIA)
- Mestre Nelsinho (Berlin)
- Proffesor Tamarindo (Salvador BAHIA)
- Proffesor Sapo (Salvador BAHIA)
- Instrutor Sem Memoria (Polska )
- Oraz polscy formados i graduados
SALVE !!!
Form. Lobato
Oo! To fajnie, że będzie ich tak dużo. Już się cieszę na ten wyjazd... ale nie wiem czy ja tam nie padnę z wycieńczenia...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OT:Ale macie fajnie, ja tez bym chcial taki oboz...
jesli chodzi o CPPA nie oboz tylko meeting zasadnicza roznica :wink: troche sie rozpedzilem z tym obozem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
o capoeirze w radiostacji - konfrontacje z..
- Ponad rok temu
-
Czy na treningu capoeiry wystepuja sparringi?
- Ponad rok temu
-
Akrobacje
- Ponad rok temu
-
Tekścik ogólny o capo
- Ponad rok temu
-
Grupy we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
filmy z walk