Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sędzia kalosz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

budo_pietrass
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 527 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sędzia kalosz
Czemu nikt nie docenia sędziów?

Mało kto gratuluje im dobrego sędziowania.
Zwycięzca wie, że był lepszy, natomiast przegrany nie rzadko uważa, że to przez sędziego nie wygrał.

Do tego jeszcze teksty w stylu "sędzia kalosz", jeszcze nigdy nie słyszałem "sędzia debeściak".

Lepiej już nie mówić o ciągłych kłótniach z trenerami i marnej kasie, chyba trzeba być idiotą, żeby sędziować.

Tak, ja sędziuje.
  • 0

budo_mazepa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 410 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Sędzia kalosz
Na zawodach Fila masz trzech sędziów i kamere wiec raczej nikt wałka nie odstawi.
Kiedys slyszalem ze na MŚ juniorów nawet jedna walka była powtórzona na drugi dzien bo okazało sie ze powinien byc remis a ktorys tam dostał jeden punkt więcej niesłusznie.
A jezeli mowa o zawodach okręgowych mlodziczek w kategori 32kg to nie mam nic do powiedzenia...
  • 0

budo_pietrass
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 527 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na zawodach Fila masz trzech sędziów i kamere wiec raczej nikt wałka nie odstawi.
Kiedys slyszalem ze na MŚ juniorów nawet jedna walka była powtórzona na drugi dzien bo okazało sie ze powinien byc remis a ktorys tam dostał jeden punkt więcej niesłusznie.
A jezeli mowa o zawodach okręgowych mlodziczek w kategori 32kg to nie mam nic do powiedzenia...

Nikt wałka nie odstawi? hehe pomyśl dokładnie i przypomnij sobie te wszystkie przekręty na I.O. M.Ś. M.E. .
np. Saitiev - Romero? czekaj chyba MŚ 01

A wracając do tematu to chyba jasne, że chodziło mi o krajowe.
  • 0

budo_mazepa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 410 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja tej walki nie widzialem wiec nic nie moge powiedziec...
  • 0

budo_gumis31
  • Użytkownik
  • Pip
  • 17 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zawsze jaes jakiś wał. Ja jeżdże tylko na dzieci i młodzików(w niech startuje ale często ogladam kadetów i juniorów) ale jakie tam idą przekrety. Nie ma zawodów żeby przynajmniej kilku trenerów ma pretensje do sędziego/sędziny.

Pozdrowionka

zapaśnik ze SLAVII
  • 0

budo_milon z krotonu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 179 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Powiadasz sędziny??? Kilka lat temu sędziowała kobieta. zielonego pojęcia nie miała o walkach. PZZ ją lansowal. Kobieta, miła kobieta ale co z tego jak takie babole na macie waliła!!!
Osobiście uważam, że sędzią powinien byc osobnik, który trenowal zapasy, ponieważ ma czucie walki, rozumie co się na macie dzieje. Jak sami wiecie czasami ciężko w dynamicznej walce zaobserwować kto pierwszy rozpoczął akcje i tu z pomocą przychodzi doświadczenie zawodnicze :)
A sędzia pod wpływem alkoholu na macie to już byl skandal!!!!!! Niestety i takie się zdarzaly przewały!!!
Ale wierzę, że te czasy minęły i na matach sędziuja sami fachowcy, lub kandydaci na fachowców :)
pozdrawiam
  • 0

budo_hose
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 165 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiadomo jak jest, wałki są i będą.
A co do pijanych sedziow, to zdarza sie to wrecz notorycznie 8O
zwłaszcza jesli w noc poprzedzającą walki jest tzw. bankiet :) :) :)
a dodam ze bankiet jest zawsze :drinking: !!!!!!!!buahahahaha
wiec czasami jak wychodzisz na walke to mozesz sie przewrocić ... od odoru gorzoły :? a sędzia taki to walke posedziuje dobrze ze az hej zwlaszcza ze go kac toczy i mysl gdzie by tu hafta puscic :blus:

a trenerzy zawsze bedą niezadowoleni z decyzji ktore zapadaja przeciw ich zawodnikom.
chciałbym w tym miejscu dodac ze najlepiej sie wkurza trener z Wlodawy niejaki Nizioł. :) :) :)
ten to ma naprawde bogaty repertuar zachowań,
oglądając go masz kabaret za darmo, bardzo miłe odpręzenie między walkami, mozna sie posmiac i odprezyc
nadalbym mu tytuł maskotki polskiego wrestlingu,co wy na to???
moze mala ankietka????

:) :) :) :) :) :)
  • 0

budo_pietrass
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 527 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

chciałbym w tym miejscu dodac ze najlepiej sie wkurza trener z Wlodawy niejaki Nizioł. :) :) :)
ten to ma naprawde bogaty repertuar zachowań,
oglądając go masz kabaret za darmo, bardzo miłe odpręzenie między walkami, mozna sie posmiac i odprezyc
nadalbym mu tytuł maskotki polskiego wrestlingu,co wy na to???
moze mala ankietka????

:) :) :) :) :) :)

No no, pan Nizioł to jest numer jeden chyba wszystkim znany. A i nawet wygląd ma jak z jakiejś bajki . :)
  • 0

budo_pietrass
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 527 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie ma zawodów żeby przynajmniej kilku trenerów ma pretensje do sędziego/sędziny.

Tak się tylko przyczepie, że sędzina to ŻONA SĘDZIEGO. A i według mnie nie powinny się mieszać do spraw na macie. :wink:

Dobry numer był kiedyś u nas na makroregionie gdy jeden z podciętych sędziów przy stoliku, nie mógł mi potwierdzić tuszu bo rozmawiał przez telefon. No comments.
  • 0

budo_mazepa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 410 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zostawcie trenera Niziola! :D
  • 0

budo_hose
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 165 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nalezy tylko wspołczuc jego zawodnikom. :oops:
  • 0

budo_mazepa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 410 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chlopaki daja rade jakos ;)
  • 0

budo_hose
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 165 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wiadomo,
nie mają innego wyjscia :) :) :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024