CRKT M16?
Napisano Ponad rok temu
Dopiero niedawno zafascynowaly mnie tactical foldery i w związku z tym mam pytanie: czy CRKT M16 02 to dobry wybór na początek? Wiem że to nie super jakość ale nie mam zbyt dużo kasy. Wszelkie sugestie mile widziane
Napisano Ponad rok temu
jak na poczatek to niezly wybor !
zanawcy mowia ze dobra jakosc za rozsadna cene.
wiecej masz na stronie Pitera.
Ludziska chwala sobie CRKT
wój twierdzi nawet ze sprawdza sie w warunkach
warsztatowych !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
M16 robi niezłe wrażenie ponieważ ostrze jest bardzo szerokie w stosunku do rękojeści i kiedy się go otwiera pierwsze co przykuwa uwagę to właśnie owa szerokość sam kształt ostrza bardzo mi się spodobał i po roku muszę stwierdzić że pomimo jednostronnego szlifu samej krawędzi tnącej i głowni typu tanto świetnie sprawdza się w roli EDC cały nóż można rozebrać co czyniłem wiele razy ale najlepszym elementem w M16 jest fliper po około godzinnym treningu wszyscy myślą że to automat.
Wady ??? niestety są i wady po pierwsze nóż zardzewiał mi z dnia na dzień po ukrojeniu ogórka kiszonego nic wielkiego wd 40 załatwiło problem i piszę o tym w kategoriach ciekawostki bo przecież aus 8 jest stalą nierdzewną 8O druga wada niestety jest poważniejsza po roku liners wytarł się na tyle że już prawie dotyka sąsiedniej ścianki luzów jeszcze nie ma ale to tylko kwestia czasu.
Ogólnie za te pieniądze nożyk na 7 w skali 10 przyzanam szczrze że bardzo go lubię chociaż już raczej żadko go noszę z prostego powodu z M16 na mojej półce sąsiadują takie sławy jak BearClaw ,którego kupiłem godzinę po M16 ,BOA , Scalion ,Chive Czy kobun.
Na twoim miejscu nie zastanawiał bym się nad zakupem ale raczej nad nieuchronnym uzależnieniem ja też tak zaczynałem a dzisiaj ... :twisted: :roll: 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niestety sporo szybciej sie tepi. Seria M16-Z czyli z zytelowymi okladzinami
ma ostrza tylko z AUS6 niestety. Ale sama konstrukcja noza jak najbardziej OK.
pozdrawiam
Fred
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nnnooo leniuchu jeden jest tego mnostwo na forum pogrzeb troche a najlepiej uzyj wyszukiwarki :wink:Jeśli tak to zarzućcie jakiś adres albo chociaż okolice w jakiej znajduje się sklep. Z góry poklon
Napisano Ponad rok temu
No - wprawdzie nie ten model(Kasper Polkovsky - Companion), ale generalnie (z opinii znajomych xx-cholików) - CRKT ma całkiem niezły stosunek cena/jakość - jeśli ktoś nie chce mieć "kultowego" ostrza - to zupełnie niezły wybór na początekLudziska chwala sobie CRKT
wój twierdzi nawet ze sprawdza sie w warunkach
warsztatowych !
-wój-
Napisano Ponad rok temu
kupował ktoś nóż w tym sklepie? Cena jest conajmniej dziwna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w kazdym razie sa aktualne... kupowalem u nich 2 razy i wszystko sie zgadza...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cold Seel factory 2nd
- Ponad rok temu
-
Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie...
- Ponad rok temu
-
Noz dla kajakarzy?
- Ponad rok temu