Mad Dog Advanced Tactical Assault Knife
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
całuj psa w nos...A moze ktos powie ile jest w stanie utrzymac ktorys ze skladanych striderow?? (ew. buck strider moze byc)
KKamiLL
nie będę wieszał się na moim nożu... :wink: (choc to tylko 90kg mnie :wink: )
a tak na poważnie, to mi sie wydaje, że takie testy (wieszanie sie :wink: )to tylko na fixed, bo każdy folder tego nie wytrzyma - a jeżeli nawet to może się lekko powyginać i popsuć
Napisano Ponad rok temu
swego czasu bylo glosno o spier##### klingach ktore nie przeszly prob jakosciowych ale zostaly wykradzione przez jednego z pracownikow i sprzedane jako MD..... gdyby to byl moj MD to wyslal bym zwolki Kevin'owi ze zdjeciami proby i spytal : jak to mozliwe skoro sam wykonywal takie cuda :
rozumiem ze moglo sie zgiac..... ale to peklo jak chinska porcelanka
cos jest cholernie nie tak skoro wytrzymalosc klingi MD na zginanie poprzeczne porownywalne jest do zwyklej sruby M10 (srednica) kl. 5.6 (przy zginaniu, zakladajac ramie dzialania sily na 20 cm, powiesic mozna statycznie wlasnie 105 kg) a i ona nie peknie tylko przy takim obciazeniu po prostu zegnie sie
Napisano Ponad rok temu
Przeciez to inny material, calkiem inaczej obrobiony cieplnie, inny przekreoj poprzeczny noza i sruby, i w ogole po co sruba? A nie moze byc zwykly pret??
Przeciez to sie da wszystko policzyc. Dajcie mi sklad stali tego mad doga i dokladne wymiary, to wam powiem ile powinno to w jakim zamocowaniu wytrzymac. Zreszta mysle ze sa tu tacy ktorzy sie znaja troche na wytrzymce wiec tez moga to policzyc.
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Mozna uzyskac przyblizone wyniki, ale nie wiadomo jakie to bedzie przyblizenie. Ale jak ktos chce i bedzie mogl zorganizowac maksymalna ilosc danych to jestem gotow podjac sie liczenia tego :-)
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
MD.... podrasowana na maxa weglowka za prawie 400 baksow
zreszta zauwazylem ze ta sama dyskusja toczy sie na nozach wiec chyba nie ma sensu powielac
Napisano Ponad rok temu
Druga sprawa, ze MD daje gwarancje na noze, wiadomo juz czy wymienia ?
Kurde strasznie jestem ciekaw czy busse wytrzymalby podobne testy bez uszczerbku ... ma ktos Natural Outlaw albo Public Defendera ktorego zgodzilby sie ... poswiecic ?
Napisano Ponad rok temu
No jasne że nie, przecież to cherlak, dziwne że nie połamał sobie kości. :wink:i taki maly szczegolik, patrzac na te foty, nie wierze, ze mr. Mad dog odgina nozyk z sila 106 kilo
Napisano Ponad rok temu
sruba ma tu to ze kosztuje ze 2 zeta i jest z gownianej (czyt normalnej) stali
MD.... podrasowana na maxa weglowka za prawie 400 baksow
No i pewnie dla tego jest twardsza i bardziej krucha
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ojciec z synem, czyli Mark V i VI
- Ponad rok temu
-
Mr. Henry William