świadomie unikam wielu bokserskich technik...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w zadnym wypadku się z wami niezgodze!!! unik niski i kolano ma na to wejść niby heheh wolne żarty, bokserzy mają tak wytrenowany balans ciałem jak mało kto, a kto nie wierzy niech się zmierzy z bokserem(dobrym) i zobaczy jak mu wejdzie kolano.
oczywiscie ze wejdzie, bo boks z zalozenie nie bierze pod uwage kopniec, wejdzie nie tylko kolano, ale jakiekolwiek szybkie kopniecie. Bokserzy walcza w dystansie rak a nie nog i to jest powod ktory radykalnie zmienia technike walki. w dystansie nog uderzajac podchodzi sie i albo odskakuje albo wlazi w klincz a nie kiwa na boki unikajac ciosow-bo przed nogami to nie uchroni.
I dlatego odkrycie shy1 wydawalo mi sie glupie, poniewaz uwazam to za rzecz oczywista dla kazdego kto nawet taia czy boks ogladal o cwiczeniu nie wspominajac, ale po pytaniu aexa to sie zaczynam zastanawiac...a co do trenera to sie eax nie martw bo w kungfu to wszystko jest co i w taju, a ten kto jest "pochodny" KF to i tak wcale tam nie uczy (a szkoda)....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
do ciebie na dobry poczatek. przeczytaj mojego posta pod topiciem jeszcze raz. To wcale nie takie oczywiste, i wcale nie pisze o kiwkach i zejsciach, to byl przyklad, ale skoro bierzesz to jako sedno sprawy to masz racje. Otoz przyjacielu tajowie niemal nie bija technik recznych na korpus a to juz nie takie oczywiste. W profesjonalnym KB, ktory jest chyba muay thai najblizszy w swej formule bije sie na korpus i to niemalze wszystkimi dostepnymi w noksie technikami, ale unikanie kiwek jest naturalne.
oczywiste? hmmm... no jaaaasne ze tak!!!
pinecone85.
ludzie przychodza roznie, ja w zasadzie nie trenuje tylko w niedziele, czasami w srode, ale 5 treningow to norma, coponiektorzy 3 inni 2x w tygodniu. cena za 3 treningi/tydzien to 75zl/mies, za 2/tydzien 60zl/mies i tak to proporcjonalnie wyglada.
Sporo sie zmieni od polowy marca, poniewaz skonczymy z treningami w sali szkoly podstawowej, poniwaz mamy juz profi sale treningowa, na ktorej niebawem bedzie ring, a obecnie siedzi ekipa, kladzie wykladziny, itp dziwne rzeczy. Takie centrum sztuk walki, mysle ze calkiem ciekawa sprawa.
eax
moim instruktorem jest Dariusz Ziolkowski - stara ekipa kiokushyn dobrze go zna, podobnie z ludzmi od Oyama, na dolnym slasku to ona wrza z Gizara rozkrecili te organizacje, i byl jej prezesem przez 5 lat. Co do Muay Thai to szkolil sie kilka lat w Niemczech, podbnie jak w przypadku parteru, w Krakowie istruktorsko pod Rafałem Szlachtą. Drukgi instruktor Dragon'a czyli naszego klubu funkcjonujacego tez jako Dolnosclaskie Zrzeszenie Muay Thai, wlasnie wrocil wczoraj z 2 tygodniowego, nie pierwszego zresztą zgrupowania instruktorow polskich, z Tajlandii.
chiba wyczarpalem temat
pozdrawiam
Witek...
Napisano Ponad rok temu
moim instruktorem jest Dariusz Ziolkowski - stara ekipa kiokushyn dobrze go zna, podobnie z ludzmi od Oyama, na dolnym slasku to ona wrza z Gizara rozkrecili te organizacje, i byl jej prezesem przez 5 lat. Co do Muay Thai to szkolil sie kilka lat w Niemczech, podbnie jak w przypadku parteru, w Krakowie istruktorsko pod Rafałem Szlachtą. Drukgi instruktor Dragon'a czyli naszego klubu funkcjonujacego tez jako Dolnosclaskie Zrzeszenie Muay Thai, wlasnie wrocil wczoraj z 2 tygodniowego, nie pierwszego zresztą zgrupowania instruktorow polskich, z Tajlandii.
ten klub w którym ćwiczysz jest na nowym dworze we Wrocławiu ?
bo z opisu wszystko pasuje tylko nie wiedziałem że będzie jakaś nowa sala na jakiej ulicy ona będzie?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dragon faktycznie funkcjonuje na Nowym Dworze, ale takze w sp.71 na podwalu, jako jego druga klubowa czesc, przy czym na podwalu trenujemy tylko i wylacznie muay thai. Szczerze to nie mam pojecia, czy ludzie Witka beda trenowac w naszym nowym obiekcie, czy zostana (w zasadzie w 15LO Witek wypracowal sobie cakiem przyjemne zaplecze, ma mase sprzetu itd.), ale nie bede sciemnial, poprostu nie wiem.
Dragon faktycznie zostal jako Dragon z przyczyn czysto formalnych, nie cala kadra Witka porzucila KB na rzecz Muay Thai.
2 sprawa to to ze ludzie Dragon kojarzą.
Generalnie zarowno Witek Michalski jak i Darek Ziolkowski funkcjonuja jako Dolnoślaskie Zrzeszenie Muay Thai, a kwestie przynleznosci to juz poboczny temat
pozdrawiam
Witek
Napisano Ponad rok temu
tajowie niemal nie bija technik recznych na korpus a to juz nie takie oczywiste. W profesjonalnym KB, ktory jest chyba muay thai najblizszy w swej formule bije sie na korpus i to niemalze wszystkimi dostepnymi w noksie technikami, ale unikanie kiwek jest naturalne.
no wlasnie ze nie, w profesjonalnym KB nie bije sie recznych technik na korpus, a jesli juz to haki na watrobe, zreszta innych uderzen na dol nie ma i nawet w boksie ich sie nie uzywa (proste na dol-to jest smieszne). A dleczego?-poniewaz oczywiste jest ze skuteczniej walnac kogos w twarz niz w brzuch, bardziej zniecheca, wywoluje wiekszy strach, no i latwiej trafic. Bardzo trudno jest wycelowac w brzuch w takie miejsce (splot, lub watroba) zeby koles padł-to jest skuteczne ale znacznie trudniejsze i dlatego rzadko sie to robi.
A w mt zwlaszcza poniewaz (jak sam to przeciez [no moze nie sam ] zauwazyles) ze skoro mozna dostac kontre z kolanka, to tylko glupi bedzie sie schylal zeby zadac poprawne uderzenie na dol.
Napisano Ponad rok temu
ciosy na glowe faktem, sa bardziej efektowne, latwiej trafic i znokautowac, ale zdecydowania bardziej boli dobrze trafiona watroba, ale to tak poza tematem...
pozdrawiam
Witek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
waga
- Ponad rok temu
-
Muay thai w Lublinie na Nlkowskich?
- Ponad rok temu
-