Nowa latarka Mactronic (OT?)
Napisano Ponad rok temu
Temat może OT na nożach, ale skoro nie ma oddzielnego forum dla sprzętu taktycznego pytam tutaj. Czy ktoś z Was miał w ręku latarkę oferowaną tutaj:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
opis brzmi ciekawie - 3 diody, aluminium lotnicze, przycisk z tyłu. Troszkę długa (3 paluszki), ale cena w porównaniu choćby do Maglite jest bardzo atrakcyjna.
Jak jasno to świeci, jakość wykonania?
Napisano Ponad rok temu
Zaplacil za nia !!!!!!!!! 7,85 PLN !!!!!!!!!!!!!
ALe po kilku dniach uzywania szybka sie poluzowala i zaczela wypadac, zarowki sie zaczely palic jedna po drugiej.
Tak wiec nie ufam takim wynalazkom za taka cene.
Ale wybor nalezy do Ciebie
Pozdrawiam
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Tak wiec nie ufam takim wynalazkom za taka cene.
Ja już takich interesów zrobiłem parę (latarki, noże), a teraz czytam Forum, różne inne materiały i zbieram na poważne produkty. W każdym razie ciekawią mnie te 3 diody - może sam kupię i przetestuję...
Napisano Ponad rok temu
Ile % z tych 100h latarka świeci mocno a ile tutaj jest takiego zdechniętego ... ?
Tutaj sporo producentów czaruje jak tylko może.
Mam jedną latarkę, która daje 130h światła - tylko takiego użytecznego jest 10-15h (można łazić po lesie, czytać, sprzątać, robić żarło). A potem to zmęczenie oczu murowane po 15 minutach czytania książki przy światle określanym przez niektórych jako "jeszcze użyteczne".
Z zamiennego modułu LEDowego 3LED do Mini Maglite 2AA, da się wycisnąć koło 8-11h (jest regulacja napięcia).
Z markowej latarki na 4 LEDy i 3 sztuki AA daje się wycisnąć 20h światła pełnej mocy i koło 80 tego określanego mianem "użyteczne".
2 LEDy, ten sam producent - 40h pełnej mocy + 160h użytecznego.
Osobiście mnie interesuje tylko full power a potem zmieniam akumulatorki albo baterie na nowe.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Robią tez swoje latarki, trochę wzorują je na Streamlightach.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
7 następnych tematów
-
Latarka - Walther Tatcical
- Ponad rok temu
-
Inova x5
- Ponad rok temu
-