SRK - Bieszczady
Napisano Ponad rok temu
Metr kw. drewna do kominka w 5 dni
Hot Stuff - Dobre bo ostre
łapy, łapy cztery łapy (to nie rdza, anie wilcza jucha - po prostu trochę kory)
Napisano Ponad rok temu
warunki pracy mial dosc wilgotne, chyba mocno staral sie rdzewiec (znaczy sie ostrze)
i zdjecia sa naprawde gitara szczegolnie nr1
Napisano Ponad rok temu
Z tego co widać ma bardzo wytrzymałą powłokę 8O - chwali się ..... nóż podoba się, fajna maszyna ..... i jeszcze te bieszczady, eeeeech, kupę czasu tam nie byłem.
Za czasów studiów przewędrowałem je dokładnie - jako bazę wypadową miałem schronisko w miejscowości Bystre, między Baligrodem i Jabłonkami, cudne okolice.
Sory, że trochę nostalgicznie uciekłem od tematu .....
Napisano Ponad rok temu
"Uwaga na wilki"
Jak to wygląda z tą koncelexową (chyba) pochewką od SRK? Czy jest uniwersalna dla lewo i praworęcznych? Czy można odkręcić od niej część ze szlufką/zapięciem i przykręcić TekLock'a.
Napisano Ponad rok temu
[quote]
wysz czego uzywasz do pielegnacji swojego srk ?
warunki pracy mial dosc wilgotne, chyba mocno staral sie rdzewiec [/quote]
suchej szmatki i oliwy z oliwek. Mineralne smary są co prawda lepsze, ale żarcie potem paskudnie smakuje. Ale i tak po 15 minutach pracy w terenie pojawia sie rdza powierzchniowa.
[quote]Jak to wygląda z tą koncelexową (chyba) pochewką od SRK? Czy jest uniwersalna dla lewo i praworęcznych? Czy można odkręcić od niej część ze szlufką/zapięciem i przykręcić TekLock'a.
[/quote]
Pochwa jest kydexowa i oczywiście, że można przekręcić - sam mam przekręcone, bo mańkut jestem a Tek Locka ni mam ;( ale powinien pasować
[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Ale i tak po 15 minutach pracy w terenie pojawia sie rdza powierzchniowa.
z calym szacunkiem dla SRK :-) i jego uzytkownikow, ale ciesze sie ze sie zdecydowalem na BK7 zamiast SRK, bo ostatnio dlugo pobawilem sie w terenie moim beckerem i w ciagu kilku godzin rdzy nie uswiadczylem. A przeciez stal niby bardzo podobna.
No chyba ze mowiac o rdzy powierzchniowej masz na mysli czarny plamki takie jak po dzialaniu na ostrze np. sokiem z cytryny
KKamiLL
PS. a zdjecia naprawde ladne i z klimatem
Napisano Ponad rok temu
zadko laze po gorach/lasach/dolinach ale takie noze jak srk, rat-7, s-1, camp tramp, becker 10-1 desert strasznie mi sie podobaja
Napisano Ponad rok temu
Dokladam sobie recon tanto wiec chcialem sie zapytac jak to wyglada z tym pokryciem-wyciera sie na drewnie -od pochwy?Ostrze rdzewieje szybko?
Napisano Ponad rok temu
Dokladam sobie recon tanto wiec chcialem sie zapytac jak to wyglada z tym pokryciem-wyciera sie na drewnie -od pochwy?Ostrze rdzewieje szybko?
1. Pokrycie nie wyciera się prawie wcale, ale po rąbaniu na powierzchni zostają podłużne pozaciągane smugi. Wygląda wtedy trochę jak asfalt
2. oj, szybko.... dlatego trzebo go szybko i często używać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
LCC Olive Drab Blade
- Ponad rok temu
-
Lightfoot.......
- Ponad rok temu
-
troche inaczej
- Ponad rok temu