Wywiad z Roycem Gracie 12/11/2003 (PL)
Napisano Ponad rok temu
PRIDE: W czasie pierwszej walki Yoshida próbował skończyć Cię duszeniem zwanym "SODEGURUMA". Czy wtedy odpłynąłeś?
Royce Gracie: Ta technika nie działała. Założył to duszenie ale nie do końca, nie działało, nie czułem presji. Nie odpłynąłem! Symulował i powiedział sędziemu że zemdlałem. Jest kłamcą, wielkim kłamcą.
PRIDE: Co myślisz o tych słowach Yoshidy: "Nie chciałem zabić Royca, dlatego powiedziałem sędziemu trzy razy że zemdlał. Byłem na nim wiec sędzia nie widział jego twarzy. Dlatego mu powiedziałem."
Royce Gracie: To pieprzony kłamca. To największy blef. Tyle mam do powiedzenia.
PRIDE: Przeważnie w obronie używasz zamkniętej gardy, dlaczego używałeś otwartej w starciu z Yoshida? Spodziewałeś się że nie przejdzie Ci tej gardy?
Royce Gracie: Na początku walki widać jak w pierwszych 7 sekundach trzymam klucz na stope, więc dlatego garda była otwarta. Usiłowałem zdzwigniować mu stopę. Gdybym zamknął tą gardę nie wyszedł by z niej, ale nie mógłbym atakować jego nóg.
PRIDE: Co sądzisz o tych komentarzach Yoshidy: "W rewanżu wygram zupełnie i perfekcyjnie. Nie wiem czy odpłynie czy odklepie, ale moje zwycięstwo będzie niepodważalne."
Royce Gracie: I bardzo dobrze. Mam nadzieje ze tym razem nie posłuży się sędzią. Po prostu walczmy.
PRIDE: Yoshida jest już w Mixed Martial Arts przeszło rok. Co myślisz o jego przejściu i progresie?
Royce Gracie: Mam swoje wątpliwości(śmiech) Jego walki nie wyglądają dla mnie zbyt realnie. Jedyną prawdziwą była ta z Wanderlai. Co do poprzednich mam wątpliwości(śmiech)
PRIDE: Widziałeś jego walkę z Wanderlai Silva podczas Final Conflict? Co o niej myślisz?
Royce Gracie: Widziałem ja i myślę ze to była jego pierwsza prawdziwa walka!(śmiech)
PRIDE: Czy przyszykowałeś jakieś nowe techniki i strategie na zbliżającą się walkę z Yoshidą?
Royce Gracie: Strategia z pierwszej walki działała. Pociąg jechał po torach("The train was right on track"- heh)Nie mam powodów aby cokolwiek zmieniać. Tym razem na pewno go "złapie".
PRIDE: Kiedyś powiedziałeś: "Mogę zginać dla Gracie" Jeśli będziesz w sytuacji bez wyjścia, odklepiesz?
Royce Gracie: Jeśli coś będzie idealnie założone i nie będę miał wyjścia, odklepie.
PRIDE: Dlaczego nalegałeś na specjalne zasady?
Royce Gracie: Nigdy nie chciałem niczego specjalnego. Zostałem przekręcony przez sędziego. Nie chcę zostawiać swego losu w czyichś rękach. Nie chce żadnego sędziego. Nie mam zamiaru lecieć 12 godzin do Japoni, nie być w Święta i sylwestra wraz z rodziną po to aby zostać oszukanym.
PRIDE: Przewidywałeś iż Wanderlei Silva znokautuje Yoshide podczas PRIDE GP FINAL CONFLICT 2003, jednak walka zakończyła się decyzja sędziowska a podczas walki Yoshida pokazał że potrafi uderzać. Jeśli Yoshida zdecyduje się walczyć w stójce tak jak walczył z Tobą Sakuraba jak będziesz kontrował?
Royce Gracie: Pokaże Wam 31 grudnia.
.
PRIDE: Przegrałeś z Sakurabą po strasznej walce trwającej 107 minut. Jeśli będziesz walczył z Yoshidą bez limitów czasowych będzie to dla Ciebie przewaga?
Royce Gracie: Tak, to dla mnie przewaga. Nie wiem czy on to wytrzyma. Jest zbyt gruby. Nie ma takiej kondycji aby wytrzymać.
PRIDE: Masz jakieś przewidywania odnośnie walki? Jak chcesz go skończyć? Która runda? Która minuta?
Royce Gracie: Chce aby krwawił. Chce go skrzywdzić za bycie kłamcą.
PRIDE: Jeśli pokonał byś Yoshide z kim chciałbys walczyć? Może rewanż z Sakurabą?
Royce Gracie: Nie wiem. To zależy od mojego menadzera. Mogę walczyć z każdym.
PRIDE: Zostałeś właśnie wprowadzony do UFC Hall of Fame podczas UFC 45: Revolution. Czy jest szansa iż zawalczysz jeszcze kiedyś w UFC? Czy reprezentował byś UFC w walce przeciwko fighterowi Pride FC?
Royce Gracie: Nie jestem czyjś. Jestem fighterem Gracie.
PRIDE: PRIDE FC Heavy Weight Grand Prix odbedzie się w przyszłym roku. Myślałeś o wzięciu udziału?
Royce Gracie: Jeszcze nie!
Wywiad ze strony pridefc.com
Tłumaczenie: saku
Napisano Ponad rok temu
Saku thx za tlumaczenie poklon
ale Ty jestes tajemniczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
M.
Napisano Ponad rok temu
Royce chyba nie przepada za Yoshida
Napisano Ponad rok temu
ale Ty jestes tajemniczy
Tzn?
nie chciales mi powiedziec z kim wywiad tlumaczysz...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OK, przyznać się, kto ma walkę Sakuraba-Royce?? Natychmiast!! 8)
to pare mb ma
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No pewnie ale jeszcze dluzsza niz z z sakuraba jest bo tak naprawde to juz 2 dni trwa nikt sie nie poddajeI co , odbyła się walka z Yoshidą ?
A tak na serio to remis
Napisano Ponad rok temu
A można gdzieś tą walkę obejrzeć?No pewnie ale jeszcze dluzsza niz z z sakuraba jest bo tak naprawde to juz 2 dni trwa nikt sie nie poddajeI co , odbyła się walka z Yoshidą ?
A tak na serio to remis
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję za informacje .no musisz sobie sciagnac polecam kazaa ja wlasnie zaczynam bede mial za 15 min i 35 sekund
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Petycja do Eurosportu
- Ponad rok temu
-
Walki lub hajlajty
- Ponad rok temu
-
K-1 Premium 2003 Dynamite (31 grudzień)
- Ponad rok temu
-
walki bez reguł
- Ponad rok temu
-
o vale tudo na wp
- Ponad rok temu
-
Grzegorz Jakubowski wygrywa Resa del Conti 7!
- Ponad rok temu
-
Przyszłość K1
- Ponad rok temu
-
K-1 WORLD GP 2003 FINAL - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
Antonio Nogueira VS BOB SAPP! (Sapp przegrał!)
- Ponad rok temu
-
Andy Hug
- Ponad rok temu