RAT-7
Napisano Ponad rok temu
jak panowie (i panie) chcecie więcej zdjęć, to uderzajcie do Randalla na:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Niedługo nowa wersja, gdzie tradycyjną Ontariową węglówkę 1095 zastąpi D2. Dodatkowo, będzie można zamówić wersję combo - partially serrated. Jeff twierdzi, ze w swoich nozach ząbków nie lubi, ale pękł pod naciskiem peruwiańskiej armii, która Ratów, Rtaków i Taków używa w terenie od dłuższego czasu.
Jak wiadomo w dżungli ostrze potrafi się stępić, a wtedy do cięcia lin nie ma to jak ząbki (nawet tępe)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak będziesz już miał RAT'a koniecznie napisz jak one się do siebie mają. Dzięki z góry.
Napisano Ponad rok temu
wysz - pisałeś już o swoim SRK? Jak go zajechałeś?
Jak będziesz już miał RAT'a koniecznie napisz jak one się do siebie mają. Dzięki z góry.
Zajechany to troche za duzo powiedziane Po prostu mocno porysowany. Starałem się go pokatować (oczywiscie w granicach rozsądku), ale krzywdy dużej mu nie zrobiłem. Właśnie wróciłem z Bieszczad to wieczorem wrzucę zdjęcia.
A na RAT'a czekam już k%$#! - miał być na święta ;(
Jak tylko przyjedzie to od razu zabieram go na test versus SRK
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
$75 + shipping = $95
Z Larrym i Donną można wszystko załatwić mailownikiem. Nawet życzenia świateczne dostałem
Napisano Ponad rok temu
Jak tylko przyjedzie to od razu zabieram go na test versus SRK
jakies testy juz mialy miejsce ?
mozesz mi tez powiedziec jak trzyma ostrze RAT'ow i jak z ergonomia raczki ? 8)
mocno sie zastanawiam nad kupnem (niestety pewnie dopiero kolo wakacji) jednego z:
becker bk10 Swamp Rat Bog Dog Ontario TAK Fallkniven S1jako noza wycieczkowego
opinia o RAT-7 da mi jakies pojecie o TAK'u
pozdrawiam
qkiel
Napisano Ponad rok temu
becker bk10 Swamp Rat Bog Dog Ontario TAK Fallkniven S1
Ladny zestaw ale jak juz bym mial wybierac, to bk7, camp tramp, rat7 i A1, czyli jednak wieksze noże, bo to czasem wypada coś porąbać, zaciosać, rozplatać, a nie takie pitu-pitu do obiadu
Napisano Ponad rok temu
tylko ze ja nie nie laze na jakies straszne wycieczki/wspinaczki i niestety boje sie ze 7" to troszke za duzo 8) moze sie myle ale wolalbym cos kolo 5" (przeciez lasow karczowac nie bede ! )Ladny zestaw ale jak juz bym mial wybierac, to bk7, camp tramp, rat7 i A1, czyli jednak wieksze noże, bo to czasem wypada coś porąbać, zaciosać, rozplatać, a nie takie pitu-pitu do obiadu
jeszcze to przemysle, w sumie duza kosa = duzo radosci
pozdrawiam
qkiel
Napisano Ponad rok temu
Czołem ! Osobiście wolę mniejsze nożyki w teren. Mój to EKA W-11 . Zawsze nosze w teren siekierę jej nic się nie oprze; rąbanie ciosanie połowienie tuszy , wykucie przerębla itp. Ale nie twierdzę , ze te duże są brzydkie poprostu mają duszę ale... mały jest praktyczniejszy.
Napisano Ponad rok temu
Było już na ten temat wiele mówione, nawet ostatnio. W wielkim skrócie mój zestaw to:
1. Na wypady wędrowne = siedem cali + scyzoryk albo tool.
2. Na stacjonarno/obozowe = pięć cali + toporek
pozdrawiam
wysz
Napisano Ponad rok temu
Ale ja lubie kroić chlebek na raz, a nie dookoła.
Napisano Ponad rok temu
Widze, że masz praktyczne podejście do życia . Mój nóż ma zaledwie 11 cm ale mi wystarcza. Pozdrawiam i mam nadzeje ze darujesz nowemu. Pozdrawiam i na Pomorze zapraszam.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mój mini AFCK(uwaga duże zdjęcia!!)
- Ponad rok temu
-
Buck Strider Tactical Solution
- Ponad rok temu
-
Kilka przyjemnych tapet...