pytanie do kick-bokserów (lowkick - obecny czy nie)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Te pytania padły - bo po prostu dziwią mnie porównania thai-boksu z kick-boxingiem (że to niby to samo :wink: :twisted: ), a po drugie znalazłem całą masę formuł zawodów w kicku:
- raz można kopać nisko,
- drugi raz nie (tylko wysoko i ręce) etc.
Na marginesie: muay-thai = thai-boxing (to po prostu angielska nazwa boksu tajskiego) - a myślałem, że to co innego 8) (niejaki Boruta mnie zmylił :twisted: ).
Napisano Ponad rok temu
moj trener jest czasem smieszny pokazje jakas technike z pelnym przejeciem a w polowie jakby sie ockna "ej.. ale wiecie ze w ringu to jest nie dozwolone prawa?"
Napisano Ponad rok temu
brawo oby tak dalej..!muay-thai = thai-boxing (to po prostu angielska nazwa boksu tajskiego) - a myślałem, że to co innego 8)
są zawody organizowane w kickboxingu z lowkickiem, ale z tego co wiem to nie w Polsce , generalnie w kickboxingu go nie ma, i dlatego na treningach raczej sie nie go nie używa wiec i nie cwiczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cwiczymy bloki ! (...) Wewnwtrzne tez cwiczymy !!!
O co tyle krzyku? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S Czemus ie tak wszystkiego czepiacie ( pogrobienie i !!!!! ) ???
:wink:
Napisano Ponad rok temu
... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do lowkick to każdy trening, zawsze w ochraniaczach na golenie z maksymalną siłą na poduszki a czasami na własne nogi. Wprawdze nie uprawiam kick boxingu, ale low kick to podstawowe kopniecie w walce sportowej jak i realnej więc musi być.
To są podstawy destrukcyjnych kopnięć na dwu i czworogłowy -> lowkick zewnętrzny, wewnętrzny, atak piętą na udo od zewnątrz, obrotowe kopnięcie piętą, wejście kolanem na czworogłowy. Chiba syćkie...
Napisano Ponad rok temu
Jestem tez na innym forum i tam takich problemow nie ma, kazdy pisze jak chce !!! :wink:
A to jest forum dla rozsądnych - więc: in or out? :twisted:
Jarek - z tym, że właśnie to odróżnia w wielu przypadkach kicka od thaia... (poza innymi wymienionymi wyżej).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MUAY THAI
- Ponad rok temu
-
Mike Tayson.
- Ponad rok temu
-