AFCK vs TSEK vs cos innego
Napisano Ponad rok temu
W koncu dojrzalem do kupna noza z prawdziwego zdazenia (do teraz uzywalem jakiejs chinskiej podroby bucka).
Noza uzwam przedewystkim jako EDC ale chce miec dosc duze ostrze (stary noz ma 99mm i mysle ze to jest odp wielkosc) dlatego np. odrzucam Benchmade griptiliana, chociaz bardzo mi sie podoba, jakosc stali nie gra az takiej wielkiej roli gdyz noza nie bede uzywac do ciecia drutow kolczastych itepe . Sorki za gramatyke ale jestem niewyspany i zmeczony .
Napisano Ponad rok temu
czyzbym byl slepy czy nie mozna edytowac swoich postow ??
Napisano Ponad rok temu
A Benchmady, sorry Tatoine, to dla mnie nie to... :wink:
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mówiąc już o np. mini SOCOMie Elite...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poważniej, to
* AFCK vs TSEK jako EDC => TSEK!
* Jeśli chodzi o politycznie poprawne miłe dla ręki i kieszeni (niekoniecznie może oka ) 4" EDC, to polecałbym spojrzeć przez chwilę na Spyderco Endurę.
* całkiem przyzwoity nóż jako 4" EDC kupisz za ok 500PLN.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
ps.
AdamD nie mowilem o tseku za 900pln tylko o nozu do tej kwoty 8)
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
nie ma sie czego wstydzic to byla naprawde bardzo dobra rada i jestem za nia bardzo wdzieczny
Napisano Ponad rok temu
a jeśli nie lubisz tego typu wynalazków, to za cenę jaką podałeś dostaniesz MT mini socom elite i jeszcze ci zostanie na dobrą ostrzałkę.
Mithrandir napisał
[quote]A Benchmady, sorry Tatoine, to dla mnie nie to... [/quote]
Mithrandir widzę ze myślimy podobnie
Pozdrawiam Black Toruń[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sluchaj rad Mithrandir'a to bedziesz zima w trampkach chodzilale po rozmowie z Mithrandirem sklaniam sie coraz bardzie w strona MT LCC
A tak sie dobrze chlopak zapowiadal...
Napisano Ponad rok temu
Dlatego też EDC Microtecha to raczej uczta dla zmyslow ale jesli chodzi o praktyczne zastosowanie to... zbedna pokusa. To tak troche jak miec Porsche przed domem w naszym kraju - nigdzie tym nie pojezdzisz (bo gdzie), ale sasiadow na pewno wkurw....
Ja mam 2 nożyki Benchmad`a ( miedzy innymi, a wiec ten tekst nie jest "sposnorowany"): BM690BC1 oraz BM806D2 AFCK. Pierwszy kupilem dla jego designu ( klasyczne, drewniane okladziny rosewood & wlokno weglowe + ostrze 154CM + pokrycie boroncarbide + tytanowe linersy = piekno jakiego nie znajde nigdzie indziej niz u Benchmade`a. Dlatego to jedyny noz za ktory zaplacilem az tyle kasy nie dla jego wysrubowanych rozwiazan ale dlatego, ze po prostu jest piekny).
Dlaczego AFCK, a nie TSEK? Wytlumaczenie jest b. prozaiczne:
- to noz nazwijmy to "sluzbowy". taki dostalem i takiego uzywam. Z pelna satysfakcja. Jestem zadowolony, bo bardziej odpowiada mi clip-point + oval thumb hole w AFCK od zastosowanej w TSEK-u kombinacji drop-point + dual thumb-stud. Istnieje rowniez roznica w jakosci stali ale dla mnie nawet 440C TSEK-a bylaby wystarczajaca. Nie dajmy sie zwariowac.
Jesli wiec chcesz kupic EDC to czy "musi" to byc od razu Microtech, MOD (he, he - niezly bylby to EDC) Sebenza, czy nawet Benchmade?
No chyba ze chcesz jednak wkurw... sasiadow.
Napisano Ponad rok temu
Jesli wiec chcesz kupic EDC to czy "musi" to byc od razu Microtech, MOD (he, he - niezly bylby to EDC) Sebenza, czy nawet Benchmade?
No chyba ze chcesz jednak wkurw... sasiadow.
o co polecisz, zwazywszy ze bedzei mnie sta na taki noz??? chbya lepiej kupic cos dobrego majac takie mozliwosci ????
i nie rozumiem tego txt o sasiadach :roll:
Napisano Ponad rok temu
A Benchmady, sorry Tatoine, to dla mnie nie to... :wink:
Nie musisz przepraszać.
Kiedyś po prostu do nich dorośniesz :wink:
Pozdrawiam
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Nawiasem mówiąc może przyszło coś ciekawego?
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Ciągle przychodzi coś ciekawego.
Najciekawszą dostawę broni białej będziemy mieli przed samiutkimi świętami - semi-customy z firmy Bench... - no, tej zbyt cienkiej dla części ekspertów
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
no pomozta chlopaki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nóż/siekiera
- Ponad rok temu
-
Przejęcie firmy Master of Defense ...
- Ponad rok temu
-
Swamp Rat Knives
- Ponad rok temu
-
Twoja ulubiona blokada
- Ponad rok temu
-
Strony o stali, obrobce, stopach itd itd ...
- Ponad rok temu
-
Własnie sie zarazilem Microholizmem
- Ponad rok temu
-
Triple Aught Design - post do ludzi z Trójmiasta - PILNE!!!
- Ponad rok temu
-
Emerson - ostrzenie
- Ponad rok temu
-
Gil Hibben Claw II
- Ponad rok temu
-
outdoor edge magna
- Ponad rok temu