Kokyu nage- zalozenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Problem lezy kompletnie gdzie indziej. Otoz jest to technika nie do wykonania, jesli tori nie "przygotuje" uke. Tori musi stworzyc takie warunki, zeby jakby "rozpedzic" atakujacego. A to oznacza, ze musi poszukac REAKCJI atakujacego i dzialac ZGODNIE jego reakcja. A to wlasnie znaczy ze tori nie moze oporowac.
Jak to technicznie wykonac, to juz kazdy indywidualnie musi wypracowac w pocie na tatami :wink:
ps Ci ktorzy niezwykle uwaznie obserwuja co Dziadek robil, moga dostrzec jakich sposobow on uzywal...
Napisano Ponad rok temu
Otoz jest to technika nie do wykonania, jesli tori nie "przygotuje" uke. Tori musi stworzyc takie warunki, zeby jakby "rozpedzic" atakujacego.
Szczepan,
czyli Majka ucieka, judoka ją goni, dogania i BACH!!! :wink:
Zawsze wierzyłem w Majke......
Pozdrów ją .....
Pancer
Napisano Ponad rok temu
A ja sadze ze w przypadku Majki jest zupełnie odwrotnie To judol w popłochu ucieka, ale Majka go dogania i trach o glebe - Jak tego Marokana co ja zaczepił w Brukseli Majka rulez :wink: :wink: :wink:
Otoz jest to technika nie do wykonania, jesli tori nie "przygotuje" uke. Tori musi stworzyc takie warunki, zeby jakby "rozpedzic" atakujacego.
Szczepan,
Pozdrów ją .....
Pancer
Napisano Ponad rok temu
Widze ze kolega bardziej pancerny(szczegolnie odkad ma nowy, bajerowski avatarek :wink: ) ale obserwuje Dziadka rownie uwaznie jak jaSzczepan,
Pozdrów ją .....
Pancer
pozdrowienia przekaze.
A Labedziu, moich tajemnic malzenskich nie zdradzaj, bo znow Majka duszenia na mnie bedzie cwiczyc :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A dostojny mod niech łaskawie wywali porzedni post . Thx
Napisano Ponad rok temu
Dlatego trening Iwama to kihon, kihon, kiszka i jeszcze raz kihon.
Np. Osensei młucił Morote dori kokyu ho na karzdym wstepie treningu w Iwama, na oporze max.
Zaraz się zacznie ??? Iwama - Reklama Be....
Kochajmy się
Napisano Ponad rok temu
Nie widać. Przed naciśnięciem przycisku Wyślij, sprawdź najpierw co wysyłasz, naciskając przycisk Podgląd.Sorry , juz się poprawiam demonstrujac siłę oddechu prawdziwego mistrza .
A dostojny mod niech łaskawie wywali porzedni post . Thx
Co to ma być? Kusisz, a nie pokażesz. :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BUDOJO
- Ponad rok temu
-
Zasada braku oporu w aikido
- Ponad rok temu
-
ATW w Gdańsku
- Ponad rok temu
-
jak rozpoznac forumowicza ?
- Ponad rok temu
-
uczniowie Dziadka
- Ponad rok temu
-
sensei jaki jest ... bylo Robert Gembal ...
- Ponad rok temu
-
Naleśniki i aikido
- Ponad rok temu
-
jak wymawiac ?
- Ponad rok temu
-
polskie aikido
- Ponad rok temu
-
Kotodama - co to wlasciwie jest?