Skocz do zawartości

Zdjęcie

Purpurowy Yamabushi na turnieju !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

budo_pinek21
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 86 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Purpurowy Yamabushi na turnieju !
Co myslicie o walce Yamabushiego , i co na temat swojej walki powie sam Yamabushi ,szczegulnie tu chodzi o przegrana walke z Pozanniakiem , ktory po tej walce stwierdzil ze wystartuje w klatce ? :lol:
  • 0

budo_yamabushi fighter
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Purpurowy Yamabushi na turnieju !
Nie wiem jak mam traktować ten post. Jako złośliwą docinkę pod moim adresem czy tego poznaniaka.

Tak czy inaczej, nie zamierzam się usprawiedliwiać, niemniej moja walka wyglądała następująco: złapał mnie w garde i chciał udusić, co nie bardzo wychodziło. Ja natomiast próbowałem przerwać gardę, udało mi się ją przerwać ale nie zdążyłem jej przejść bo skończył się czas. W dogrywce aby wygrać musiałem rzucić bo gość by nie zaryzykował i dogrywaliśmy się tak w nieskończoność, zaryzykowałem, nie wyszło. Poleciałem 2 pkt dla poznaniak, koniec czasu wygrał. Wszystko.
Gostek nie bardzo chciał zaryzykować, ale skoro wygrał to popełnił o jeden błąd mniej niż ja. Wygrał a to znaczy, że tego dnia był lepszy.

Nie pokazałem się z najlepszej strony, ale dla mnie ważne, że po tej orażce udało mi się wygrać pozostałe trzy walki i ostatecznie zająć trzecie miejsce.
Sama porażka nie boli mnie aż tak, bo nie przegrywa tylko ten co nie walczy, ale smuci mnie to że mogłem zawieść kolegów z kubu, którzy na mnie liczyli oraz mojego trenera.

Jak już wspomniałem nie wiem czy traktować ten post jako złośliwość pod moim adresem. Ale dla tych którzy mogą po tej lidze uważać, że nie zasłużyłem na pas czy coś podobnego, zapraszam do szczecina na matę i tam możemy to sprawdzić, bez punktów, bez czasu, walka do końca.

A koledze z pznania życzę szczęścia w klatce, bo sam chętnie bym się z nim zmierzył.
  • 0

budo_karim
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 350 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no coz co do przegranej yamabushiego moge powiedziec tylko tyle ze takze liczylem na jego wygrana,bo wiem do czego jest zdolny (kilka razy sie zderzylismy),i jestem pewien ze to byl tylko i wylacznie jego zly dzien...:)choc nie znam chlopaka z poznania,i nie chcial bym wystawiac blednych opini,wielka szkoda ze yamabushi nie wygral,zdarlem gardlo prawie na jego walce,zreszta darlem sie na kazdej walce szcecinian(przepraszam bagiego za to ze musial zwracac uwagi w stylu"panowie prosze zejsc z pola walki"to do mnie:)raz na macie raz pod mata jak powiedzial jedynkarz.Zdaza sie,wiem ze moze to nie wygladac najlepiej ze koles z bialym pasem wygral z purpura lecz po pierwsze to nie bylo skonczenie tylko przewaga punktowa,po drugie nie byla to miazdzaca roznica np 100 do 0 ,po trzecie napewno kiedys sie spotkaja jeszce raz i wtedy moze bedzie inaczej(oczywiscie sercem i moja osoba bede stal przy yamabushim)a po 4 yamabushi spokojnie,nie musisz nikogo zapraszac do szczecina na mate(i tak jest tam malo miejsca czasami),nikt tu ci nie dogryza ani nikt tu nic nie sugeruje,wszyscy chyba wiemy na co cie stac,a co do tematu to przeciez po to te forum jest zeby sobie pogadac...
pozdrowionka dla wszystkich i szacuneczek dla yamabushiego
ps-mysle ze nikogo nie zawiodles(chyba)
  • 0

budo_bjjmate
  • Użytkownik
  • 6 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dorzuce jedno zdanie:
post Yamabushiego, pomimo oczywistego zalu po przegranej jest pelen szacunku dla przeciwnika i CHWALA mu za to !!!

powodzenia w nastepnych bojach!
  • 0

budo_dragon_ball_z
  • Użytkownik
  • Pip
  • 46 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Co myslicie o walce Yamabushiego , i co na temat swojej walki powie sam Yamabushi ,szczegulnie tu chodzi o przegrana walke z Pozanniakiem , ktory po tej walce stwierdzil ze wystartuje w klatce ? :lol:

Pinek21- I na h*j sie przypier*alasz...kur*wa. Jak mowi stare Polskie powiedzenie... :) (bez obrazy oszywiscie).
A Yamabushi jest jaki jest i wszyscy go za to lubia :)
3maj sie Yama i niedaj sie...bo i tak wiemy na co cie stac.
  • 0

budo_lord von banan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2917 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Weź się synu za treningi, a nie przypierdalasz się do innych.
  • 0

budo_yamabushi fighter
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kolego pinek 21 pisze że jesteś ze stargardu, a berserkerzy maja tam swoją filię zapraszam więc na trening, niedziela, walki, albo każde inne miejsce, chętnie przyjadę i zmierzymy się i wtedy powiesz co myślisz o moich walkach.

A co się kolegi z poznania tyczy to mam do niego szacunek, udało mu sie mnie pokonać. I jak każdy wojownik chciałbym udowodnić że mogę powalczyć lepiej. A skoro chce walczyć w klatce to nic nie stoi na przeszkodzie aby stanął naprzeciw mnie na następnej arenie berserkerów.

Nie chce wywoływać żadnej internetowej burdy i kłutni. Ale uważam że muszę na pewne rzeczy odpowiedzieć.

Dla wszystkich Szacuneczek
  • 0

budo_honor
  • Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

"pinek czy jak tam tobie :twisted: " posluchaj mnie bo dobrze ci radze nie wypowiadac sie na ten temat bo jestes tylko malym cwaniaczkiem ktory nawet nie wystartowal w lidze :balisong: Ja dobrze wiem na co stac mojego kumpla Yamabushiego i wiem ze to nie byl jego dzien na zawodach 8)
  • 0

budo_karim
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 350 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

zaraz zaraz panie honor, nie przesadzaj z tym malym cwaniaczkiem i tak samo pan panie lord von banan przeciez pinek nie napisal tam niczego zlego,ja przynajmiej nic zlego w jego poscie nie widze,spytal sie poprostu co sadzimy o walce i co o tej walce sadzi sam yamabushi... to nie powod zeby pisac na niego jakies bzdury...
byl zaskoczony przegrana yamabushiego jak wiele innych osob,sam mu kibicowal wiec wydaje mi sie ze nie mial nic zlego na mysli a co zatym idzie jakie kolwiek glupie uwagi w jego strone od osob trzecich sa nie potrzebne yamabushi sam wie jak sie zachowac,przeczytajcie sobie jego wypowiedzi sprawa dotyczy tylko i wylacznie jego (ewentualnie kolegi z poznania)a on sam w tresci nikogo nie obraza uzywa zwrotow grzecznosciowych,"kolego pinek" yamabushi jesli poczul sie urazony to sobie sprawe raz dwa wyjasni,potrafi sobie poradzic i na macie i po za nia wiec wydaje mi sie panowie zebyscie przestali "szukac sensacji"i jakiegos kolejnego czarnego charakteru po ktorym wszyscy beda jezdzic...

SMIERC TO SPOSOB W JAKI NATURA INFORMUJE CIE ZE JESTES GLUPI.....
-urodzony by walczyc urodzony by zyc ,serce wlozone w walke by najlepszym byc...BERSERKERS TEAM SIEDZIBA SZCZECIN
  • 0

budo_pinek21
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 86 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Widze ze wiele oso nie zrozumia lo mego pytania wiec musze tu w ramach wyjasnienia powiedziec kilka slow. Jak karim zauwazyl w moim pytaniu nnie bylo zadnej krytyki pod kontem Yamabushiego, postawilem te pytanie w celu sprowokowania wypowiedzi (co w pewnym stopniu mi sie udalo) ale nie spodziewalem sie takiej agresji pod moim adresem.
Nie mialem zamiaru podwazac purpury Yamabushiego, jak zauwazaliscie nie wypowiadalem sie na temat tej walki chcialem poprostu poznac opinie samego zainteresowanego jak i innych. Szanuje Yamabushiego jak ozawodnika i zdaje sobie sprawe z roznicy jaka jest miedzy zawodami a zwyklo walka do skonczenia, nie on jeden przegral na tych zawodach przez przypadkowy punkt, badz z decyzji sedziego.
Nie bede wiecej komentowal wulgaryzmow pod moim kontem, bo to swiadczy tylko otej osobie.
Bez obrazy Yamabushi, nie mialem na celu cie zdyskredytowac!
Co do walki . Oczywiscie mozemy zawalczyc. Nie dlatego zebym czul sie ze moge wygrac ale " co mnie nie zabije to wzmocni dwa razy" bedzie to dla mnie dobre doswiadczenie a napewno nie porazka. Pozdrawiam wszystkich postujacych w tym temacie!
:wink: :wink:
  • 0

budo_yamabushi fighter
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dzięki za wyjaśnienie
i tak ja nie zamierzałem żadnej agresji wyrażać, a co do walki to na pewno sie w stargardzie pojawie ale tylko potrenować , możemy przy tej okazji się pokulać , z miłą chęcia ale bez zbędnaj agresji i udowadniania sobie niczego.

Musisz mnie też zrozumieć, że porażka po długich przygotowaniach nie jest przyjemna, a prowokowanie wypowiedzi trochę mnie (może i bezpodstawnie) zezłościło. Ale i sama walka i ten temat dodają ogromnej motywacji do treningu aby rozgromić swoich przeciwników następnym razem.

Szacuneczek pinek
i szacuneczek dla wszystkich
  • 0

budo_honor
  • Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
  • 0

budo_karim
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 350 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

I ZYLI DLUGO I SZCZESLIWIE.........

wszyscy maja mambe mam i ja.....

pozdrowka dla wszystkich co maja mambe...:)
  • 0

budo_dragon_ball_z
  • Użytkownik
  • Pip
  • 46 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wszyscy maja AIDS.... mam i ja.... :)
  • 0

budo_karim
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 350 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wspolczuje:)
  • 0

budo_smieszek
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ehhe DRAGON BALL tlyko nietlyko masz AIDS ;] zaponialem powiedziec o ROZIWNIETEJ U CIEBIE chorobie DAUNA 1 stopnia :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
  • 0

budo_mkimura
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Tak mi się ten topic dziś przypomniał, bo rozmawiałem z Kordianem, który na Arenie Berserkerów II walczył dzielnie i przegrał z Yamabushim. A wczoraj wygrał swoją wagę podczas zawodów w warszawie. I to tyle dla wszystkich wątpiących w umiejętności kolegi Yama. 8)
  • 0

budo_mort
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1215 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

skoro ten temat znowu wrócił

mój braciszek trenował bjj w poznaniu i opowiadał w te święta o ostatnich zawodach w swojej karierze( ma po nich rozpieprzone kolano i czeka go operacja) Mówił ,że koleś od nich pokonał na tych zawodach purpurę - zgaduję, że chodzi o Yamabushiego. Mówił też, że
Z tego co on mi opowiadał to chłopak z poznania jest naprawdę świetny i robi u nich w sekcji większość ludzi dla nich wygrana poznaniaka nie była zadnym zaskoczeniem. Ma podobno fenomenalną kondycję. I podobno walka wyglądała tak, że zajeździł purpurę wytrzymałością.
Do czego zmierzam:Yamabushi nie przegrał z jakimś przypadkowym patałachem tylko z naprawdę świetnym zawodnikiem, dysponującym porównywalnymi umiejetnościami. A kolor paska nie powinien mieć chyba znaczenia w bjj - tu podobno liczy sie umiejętność walki.
  • 0

budo_konrad pif paf
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 56 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mort bardzo słuszna uwaga i "przypomnienie" :) , a brat oby odzyskał pełną sprawność.
Nie wiem jak wygląda organizacja sekcji w Poznaniu (choć chyba sekcja K. Matuszczaka pod kogoś podlega) ale przecież sporo sekcji w Polsce pod nikogo nie podlega (przynajmniej nie ma to żywego charakteru), czy też po prostu sporo ludzi trenujących nie dba o coś takiego jak kolor paska - tym samym często ludzie formalnie będący na niskim poziomie, praktycznie stoją znacznie wyżej. Nie wątpię w to że Szczecin ma jedną z najlepszych i najstarszych sekcji w Polsce i tym samym naturalnym jest że poziom jest tam dobry, ale inni w innych częściach kraju też trenują..., są wśród nich też dobrzy, a że nie mają nad sobą takiego Macaco, no to i pasa jakiegoś tam nie mają.
  • 0

budo_donatello
  • Użytkownik
  • Pip
  • 18 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zdaza sie,wiem ze moze to nie wygladac najlepiej ze koles z bialym pasem wygral z purpura

lecz po pierwsze to nie bylo skonczenie tylko przewaga punktowa,po drugie nie byla to miazdzaca roznica np 100 do 0

To co powiesz na Bagiego z chłopakiem z Poznania?
Brązowy pas przegrał z białym przez skończenie (żeby nie było niedomówień) :idea:

po trzecie napewno kiedys sie spotkaja jeszce raz i wtedy moze bedzie inaczej

Być może będzie inaczej! I kto wie czy tylko raz. :idea:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024