MT Terzuola D/A
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
MT Terzuola D/A
No to na dobry początek... Microtech "Terzuola D/A" - otwieranie i system D/A są takie jak w LCC ale nóż ma ręcznie robione ostrze (osobiście przez właściciela Microtecha Antonyego Marfione) i jest ręcznie wykańczany. Oczywiście jako "hand made" na on na ostrzu "Dagger Logo" czyli najwyższe wyróżnienie z możliwych jeśli chodzi o Microtecha. Jest to nóż "w klimacie LCC" ale jako, że jest robiony ręcznie, to jest nieporównanie bardziej dopracowany i jeszcze dokładniej wykonany (choć dla większości ludzi wydaje sie to niemożliwe). Jest on nieco większy niż LCC (ostrze dłuższe około 0,5cm), ma wyższy i głębszy szlif, mocniejszy czubek, tak samo rozwiązany system D/A Auto. Do dłoni pasuje jak rękawiczka... Bob Terzuola postanowł zbudować z Microtechem nowy nóż w oparciu o swój kultowy już projekt noża ATCF (Advanced Tactical & Combat Folder). Miesięcznie powstaje około 20-25 tych noży, a więc bardzo niewiele. To wzór, do którego inne noże D/A tylko dążą...
Napisano Ponad rok temu
Re: MT Terzuola D/A
no wlanie......a co z wersja produkcyjna......jakies sluchy?
spuud
pozdrawia
ps
fotki jak zwykle I klasa...
spuud
pozdrawia
ps
fotki jak zwykle I klasa...
Napisano Ponad rok temu
BTW: Slyszalem ze najlepsza(i jedyna!) terapia na odchylenie od normy zwane microholizmem jest...regularne kupowanie nowych MT...zgadza sie Piter?
Napisano Ponad rok temu
fuj - mnie się jakoś kształt głowni nie podoba
ale śrubki ... te są dopiero nieziemskie - szczególnie w wersji czarnej, kojarzą mi się trochę ze Star Trekiem albo czymś takim
ale śrubki ... te są dopiero nieziemskie - szczególnie w wersji czarnej, kojarzą mi się trochę ze Star Trekiem albo czymś takim
Napisano Ponad rok temu
Spuud, z tego co słyszałem to wersji produkcyjnej nie będzie. W każdym razie nic o tym się nie mówi. Sam sprzęt... cóż, marzenie. Niestet, także moje, bo ta sztuka nie pozostała u mnie na półce
Dark Lord, niestety masz rację... i niestety tej terapii nie zrefunduje NFZ
Dark Lord, niestety masz rację... i niestety tej terapii nie zrefunduje NFZ
Napisano Ponad rok temu
...wielka szkoda...a przecoez mogliby powtorzyc sukces lcc.....co do urody ostrza uwazam...ze..jest klasycznie piekne...moze nie tak jak lcc ..ale piekne....ciut podobne do aresa......
spuud
pozdrawia
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Żeby nie było, to trza wkleić oryginał:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
2 następnych tematów