KOMANDOS
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie. Jakie wrażenie robi na was aktualny nr Komandosa??
Bo ja jestem raczej rozczarowany. Praktycznie cały numer poświęcony jest kontynentowi afrykańskiemu, tamtejszym konfliktom lokalnym, plemiennym i tradycji kolonizacyjnej i kolonialnej. Nawet opis jednostek specjalnych powinien zaczynać się od słów : "Są to jedyne jednostki na świecie, które nie muszą w nocy używać kominiarek".
A co stało się z pewnymi cyklicznymi tematami poruszanymi na łamach tego niegdyś rewelacyjnego czasopisma? Gdzie jest rubryka ochrona, combat, opisy jednostek specjalnych LOKALNYCH (tych takich naszych - krajowych).... No cholera jakoś nie wierze, że szanownej redakcji skończyły się temty w granicach RP.
Może ktoś z was wie, czemu redakcja odeszła od tych kanonów i teraz bardziej skupia się na zagadnieniu historii militariów lub historii konfliktów terytorialnych. Bo mówiąc szczerze unikalność tej pozycji prasowej polegałą na tym, że pasjonaci i ludzie mający zajoba na punkcie jednostek specjalnych, AT i surwiwalu kupowali co miecha to pisemko i czytali od dechy do dechy z niegasnącym uśmiechem.... i też o sobie to mówie.
Czekam na wasze opinie o ostatnim numerze i być może na informacje dotyczące zawartości numeru ( czemu o afryce a nie o np. policyjnym oddziale SPAT?? )
Pozdro&Respekt
P.s. Ale za miesiąc i tak kupie nowy nr mimo tego całego mojego biadolenia .
Napisano Ponad rok temu
Zawartość "Komandosa" - hmmm. Nie jestem regularnym czytelnikiem, ale fakt faktem, że jest trochę mniej artykułów o jedn. specjalnych w Polsce. Być może jest to spowodowane tym, że nie jest tak łatwo o informacje a redakcja nie chce powtarzać artykułów. Nie wiem.
A jeżeli zawartość listopadowego numeru bedzie ciekawa to go kupię.
Napisano Ponad rok temu
oraz luźniej związane z tematem - "marynarka wojenna" (czy jakos tak), "Woskowy przegląd techniczny i logistyczny", "lotnictwo" i jeszcze ze 2-3 inne tytóły (+ ze 2 dla mysliwych).
Jak kiedys bylem w empiku to az sie samemu zdolowalem.
A co do komandosa - czytam to od czasu to czasu, i chyba przegladalem ten numer o którym akurat muwisz. Przeczytalem 1 artykół w empiku o wojskach najemnych (które uzywaja niedozwolonych bomb fosforowych ) i ze nietak latwo jest sie tam dostac. Ogólnie fajny artykół.
A co do reszty?
Hmmm mnie ogulnie interesuja konflikty w afryce i zastanawialem sie czy specjalnie dlatego akurat niekupic tego numeru.
Wiec mnie tam brak info o polakach niezaspucil (bynajmniej w takim stopniu jak ciebie).
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ale ja chlone wszystko, niezaleznie od tego co napisza.
Wlasnie ide sobie kupic "K". Dobrze, ze mi przypomniales :wink:
Napisano Ponad rok temu
Czytam sobie ale listopadowy numer.
Jest tam artykul Ryszarda Jóźwika o walce pałka i o aikido.
Jak zwykle noze tym razem takie do rzucania!!!
Bron krotka i nic o Afryce .
W pazdziernikowym zeczywiscie wiekszosc o Afryce, ale kiedy ostatnio cos bylo. Ja nie pamietam a czytam dlugo. O iraku sie nie liczy bo to bliski wschod, nie afryka.
Palecam nr. listopadowy.
Pozdrawiam i szacuneczek
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Aktualny numer jest ciekawy nawet. Intersujący artykuł na temat rzucania nożem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Matrix Revolution Night on EUROSPORT!
- Ponad rok temu
-
Klatka
- Ponad rok temu
-
Martial Combat
- Ponad rok temu
-
Młodzi ludzie zarażą się agresją?
- Ponad rok temu
-
Alien Vs. Predator (2004)
- Ponad rok temu
-
Kupa pazdziernika
- Ponad rok temu
-
Dla użytkownika valetudo...
- Ponad rok temu
-
sporty walki w tv na pazdziernik/listopad
- Ponad rok temu
-
klubu Breakers Team, który prowadzi sensei Linke - HEHE :)
- Ponad rok temu
-
IQ
- Ponad rok temu