Mam pytanie. Jakie wrażenie robi na was aktualny nr Komandosa??
Bo ja jestem raczej rozczarowany. Praktycznie cały numer poświęcony jest kontynentowi afrykańskiemu, tamtejszym konfliktom lokalnym, plemiennym i tradycji kolonizacyjnej i kolonialnej. Nawet opis jednostek specjalnych powinien zaczynać się od słów : "Są to jedyne jednostki na świecie, które nie muszą w nocy używać kominiarek".
A co stało się z pewnymi cyklicznymi tematami poruszanymi na łamach tego niegdyś rewelacyjnego czasopisma? Gdzie jest rubryka ochrona, combat, opisy jednostek specjalnych LOKALNYCH (tych takich naszych - krajowych).... No cholera jakoś nie wierze, że szanownej redakcji skończyły się temty w granicach RP.
Może ktoś z was wie, czemu redakcja odeszła od tych kanonów i teraz bardziej skupia się na zagadnieniu historii militariów lub historii konfliktów terytorialnych. Bo mówiąc szczerze unikalność tej pozycji prasowej polegałą na tym, że pasjonaci i ludzie mający zajoba na punkcie jednostek specjalnych, AT i surwiwalu kupowali co miecha to pisemko i czytali od dechy do dechy z niegasnącym uśmiechem.... i też o sobie to mówie.
Czekam na wasze opinie o ostatnim numerze i być może na informacje dotyczące zawartości numeru ( czemu o afryce a nie o np. policyjnym oddziale SPAT?? )
Pozdro&Respekt
P.s. Ale za miesiąc i tak kupie nowy nr mimo tego całego mojego biadolenia
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)