Skocz do zawartości

Zdjęcie

KOMANDOS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

budo_zekiet
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 415 postów
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Wrocław Wrocław piękna okolica Gdyby nie Warszawa była by stolic

Napisano Ponad rok temu

KOMANDOS
Witam!

Mam pytanie. Jakie wrażenie robi na was aktualny nr Komandosa??

Bo ja jestem raczej rozczarowany. Praktycznie cały numer poświęcony jest kontynentowi afrykańskiemu, tamtejszym konfliktom lokalnym, plemiennym i tradycji kolonizacyjnej i kolonialnej. Nawet opis jednostek specjalnych powinien zaczynać się od słów : "Są to jedyne jednostki na świecie, które nie muszą w nocy używać kominiarek".

A co stało się z pewnymi cyklicznymi tematami poruszanymi na łamach tego niegdyś rewelacyjnego czasopisma? Gdzie jest rubryka ochrona, combat, opisy jednostek specjalnych LOKALNYCH (tych takich naszych - krajowych).... No cholera jakoś nie wierze, że szanownej redakcji skończyły się temty w granicach RP.

Może ktoś z was wie, czemu redakcja odeszła od tych kanonów i teraz bardziej skupia się na zagadnieniu historii militariów lub historii konfliktów terytorialnych. Bo mówiąc szczerze unikalność tej pozycji prasowej polegałą na tym, że pasjonaci i ludzie mający zajoba na punkcie jednostek specjalnych, AT i surwiwalu kupowali co miecha to pisemko i czytali od dechy do dechy z niegasnącym uśmiechem.... i też o sobie to mówie.

Czekam na wasze opinie o ostatnim numerze i być może na informacje dotyczące zawartości numeru ( czemu o afryce a nie o np. policyjnym oddziale SPAT?? )

Pozdro&Respekt

P.s. Ale za miesiąc i tak kupie nowy nr mimo tego całego mojego biadolenia :) .
  • 0

budo_punisher
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 760 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Re: KOMANDOS
Swoją droga ciekawe dlaczego jest na naszym rynku prasowym tak mało tytułów zajmujących się tematyką taka jak "Komandos". Właściwie to do głowy przychodzi mi tylko ten tytuł. A wydaje mi się, że znalazłoby sie wielu czytelników.

Zawartość "Komandosa" - hmmm. Nie jestem regularnym czytelnikiem, ale fakt faktem, że jest trochę mniej artykułów o jedn. specjalnych w Polsce. Być może jest to spowodowane tym, że nie jest tak łatwo o informacje a redakcja nie chce powtarzać artykułów. Nie wiem.

A jeżeli zawartość listopadowego numeru bedzie ciekawa to go kupię.
  • 0

budo_)pit(
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Jak niema innych tytółów jak sa np. "Polska zbrojna", "Zołnierz polski",
oraz luźniej związane z tematem - "marynarka wojenna" (czy jakos tak), "Woskowy przegląd techniczny i logistyczny", "lotnictwo" i jeszcze ze 2-3 inne tytóły (+ ze 2 dla mysliwych).
Jak kiedys bylem w empiku to az sie samemu zdolowalem.

A co do komandosa - czytam to od czasu to czasu, i chyba przegladalem ten numer o którym akurat muwisz. Przeczytalem 1 artykół w empiku o wojskach najemnych (które uzywaja niedozwolonych bomb fosforowych ) i ze nietak latwo jest sie tam dostac. Ogólnie fajny artykół.
A co do reszty?
Hmmm mnie ogulnie interesuja konflikty w afryce i zastanawialem sie czy specjalnie dlatego akurat niekupic tego numeru.

Wiec mnie tam brak info o polakach niezaspucil (bynajmniej w takim stopniu jak ciebie).

pozdrawiam
  • 0

budo_niedziel
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2844 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Taekwondo

Napisano Ponad rok temu

Czytuje regularnie.
Ale ja chlone wszystko, niezaleznie od tego co napisza.
Wlasnie ide sobie kupic "K". Dobrze, ze mi przypomniales :wink:
  • 0

budo_niedziel
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2844 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Taekwondo

Napisano Ponad rok temu

Na polu zimno a do ksiegarni dluga droga.
Czytam sobie ale listopadowy numer.

Jest tam artykul Ryszarda Jóźwika o walce pałka i o aikido.
Jak zwykle noze tym razem takie do rzucania!!!
Bron krotka i nic o Afryce :) .

W pazdziernikowym zeczywiscie wiekszosc o Afryce, ale kiedy ostatnio cos bylo. Ja nie pamietam a czytam dlugo. O iraku sie nie liczy bo to bliski wschod, nie afryka.

Palecam nr. listopadowy.

Pozdrawiam i szacuneczek
Niedziel
  • 0

budo_punisher
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 760 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Niedziel - cos tam o Afryce napisali (czepiam się) :wink:

Aktualny numer jest ciekawy nawet. Intersujący artykuł na temat rzucania nożem.
  • 0

budo_zekiet
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 415 postów
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Wrocław Wrocław piękna okolica Gdyby nie Warszawa była by stolic

Napisano Ponad rok temu

QRWA!!! Niedziela - 21.30 - kiosk zamknięty. QRWA!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025