!!! Kurs Instruktora Sportu - Karate w Warszawie !!!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ZAPRASZAM NA KUSR NAPEWNO SOBIE POGADAMY !!!
Tylkoushin jest jedno to tego prawdziwego Mas. Oyamy
Napisano Ponad rok temu
Jeśli ktos jeszcze nie dostrzegł tej subtelnej różnicy pomiędzy oboma kursami, to nie wiem co mam powiedzieć. ))
Napisano Ponad rok temu
Już dużo takich było co robiło ludzią wodę z mózgu !! a tym samym kasę na karate.
Uprawnienia tego kursu sa wydawane przez tą sama instytucję jaka jest Ministerstwo Edukacji Narodowej i Sportu !!!
A po drugie po co komu uprawnienia trenera karate jak to samo można robić jako zwykły instruktor !!!
Na taki kurs sa kierowni ludzie ,którzy trenuja od kilku lat i maja już bogate doświadczenie w sportach walki , więc taki kurs jest jedyni formalnością uwięczenia ich dotychczasowych osiągnięć w stylu ,który reprezentują !!!
A Pieniądzie z nieba nie płyną !!!!
Najważniejsze aby instruktor reprezentował swoją osobe w odpowiedni sposób ,gdyz jego legitymacja nie prowadzi za niego zajęć z trenującymi sporty walki !!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Ty napewno masz ogromną więdzę jesli chodzi o metodykę treningu, ale inni nie, a kurs rekreacji ruchowej, którego część specjalistyczna jest o 1/3 krótsza od części specjalistycznej w kursie instruktora sportu uczy o wiele mniej.
A kurs trenerski jest po to by pogłębić swoją wiedzę na temat tej właśnie metodyki.
Oczywiście nie same kursy czynią dobrym fachowcem, ale wykształcenie niewątpliwie pomaga.
P.S.
Z całym szacunkiem, ale uważam, że kilka lat treningu jak napisałeś
Na taki kurs sa kierowni ludzie ,którzy trenuja od kilku lat i maja już bogate doświadczenie w sportach walki
nie jest podstawą do uzyskania legitymacji instruktorskiej. Ja mam 16 lat doświadczenie w sztukach walki, od dawna stopień mistrzowski, 8 lat prowadze zajęcia jako instruktor. 2 lata praktykowałem w klubie u mojego Sensei.
Nie zgadzam się z Tobą, ale to moje prywatne zdanie.
Kurs instruktora sportu otwiera drogę do uprawnień trenerskich. Jeśli ktoś chce później pracować również na rzecz polepszenia poziomu instruktorskiego w Polsce, to jest jedyna możliwość. Poza tym wiedza przekazywana ludziom z Judo, Karate, Ju Jitsu, Aikido jednocześnie na tych samych zajęciach jest wiedza o niczym, bo przygotowuje bardzo ogulnie do prowadzenia zajęć. Każdy z nas wie, że metodyka treningu każdej sztuki walki różni się. A jak można zweryfikować przedstawicieli tylu dyscyplin jednocześnie? A potem wypuszcza się rzesze instruktorów, którzy mają poprostu wiedze ogólną, czyli żadną i mnożą się kontuzje i antyreklama dla sztuk walki zbiera swoje żniwo. A potem to nie Ci słabi instruktorzy musza to wyjaśniać rodzicom uszkodzonych dzieciaków tylko ci, którzy poświęcili życie Karate i nauczaniu. Ale z Tobą (mam nadzieję) będzie inaczej, masz pzrecież kilkuletnie doświadczenie w sztukach walki.
Życzę Ci wielu sukcesów i dużo determinacji w pogłębianiu wiedzy, bo będzię Ci ona potrzebna. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Czy dobrze przeczytałem ,że w wieku 16 lat majsz juz stopnie mistrzowskie czyli czarny pas ? i prowadzisz zajęcia jako instruktor ?
LUDZIE CO SIĘ DZIEJ W TYM KRAJU !!!!!
Napisano Ponad rok temu
A tak przy okazji kto gdzie pojedzie i na jaki kurs zadecyduje sam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki wielki
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Pytaj po AWF-ach. Czasem robią kursy głównie pod studentów kończących studia (czyli jesienią), ale można się tam normalnie dostać. W zeszłym roku był taki kurs w Poznaniu (zawierał część ogólną i specjalistyczną).Czy koś coś słyszał o nowej edycji kursu instruktora sportu z częścią specjalistyczną ? Lokalizacja nie gra roli. Gdzie kiedy i za ile ?
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0