Waga...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Amerykanie zbijają wagę jak najszybciej.Mają dobrą apteke wiec szybko uzupelniaja braki wywołane nadmiernym odwodnieniem.W Rosji dużo osób smaruje się miodem z solą i zakładają na to duzo ciuchów (?!).Strasznie to wode wyciąga spod skóry.
Reasumując wage można zbić na wiele sposobów :twisted:
P.S. Np. Mr. Pietrass zawsze je kilka małych porcyjek jedzenia dziennie tak żeby nie czuc cały czas głodu.Mozna i tak
Napisano Ponad rok temu
...co innego Mazan.Robil 8 kg w sumie 6 dni.
Napisano Ponad rok temu
JA ZBIJALEM ZAWSZE WAGĘ W OSTATNIM TYGODNIU, CZYLI 5 DNI PRZED WAGĄ.
NAJWIECEJ 5,5 KG.
ALE NA ORGANIŹMIE SIĘ TO ODBILO.
BYŁ TAKI OKRES ŻE CO DWA TYGODNIE ROBIŁEM WAGĘ PRZEZ 2 MIECHY. W ŻYCIU NIE CHODZIŁEM TAK ROZDRAŻNIONY JAK WTEDY.
Napisano Ponad rok temu
ja zawsze zaczynam sie suszyc na 2 dni przed waga.jak dla mnie to najbardziej odpowiedni okres czasu nie za dlugo i nie zbyt intensywnie
ps. bral lub bierze ktos furosemid przed wagą???
Napisano Ponad rok temu
Najwięcej robiłem 6 kg. Zacząłem na 2 tygodnie przed, ograniczając tylko jedzenie, "małe porcyjki" :wink: i zero słodyczy . Wody i płynów piłem jeszcze więcej niż zwykle.
Tak sie postarałem aby na 2 dni przed wagą zostało 3 kg. (przed treningiem). Do tego momentu zero zmęczenia robieniem wagi.
No i wtedy już przez odwodnienie, w ostatni dzień już tylko szklaneczka odżywki rano i do wagi już nic. Oczywiście cały czas jechałem na odżyweczce węglowodanowo-białkowej. I staram sie wymierzyć idealnie, żeby już nie biegać przed samą wagą i sie nie stresować.
Na zawodach czułem się zajebiście i medal był :wink: .
A furosemid zdecydowanie odradzam, skurcze mięśni na zawodach i słaba kondycja to tylko najłagodniejsze skutki. Są jeszcze ewentualnie różne zioła na odwodnienie.
Pozdro i powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ZASADA JEST PROSTA: WAGE NALEŻY ROBIC W JAK NAJDLUZSZYM CZASIE!!!
Ale wymaga to bardzo silnej woli.
Myśle że najlepiej powiedzmy 6kg robic ok trzech tygodni.
2 PIERWSZE TYGODNIE:
Jemy sobie 5 razy dziennie co trzy godziny posiłki takie żeby czuc się najedzonym. ( ale nie jesmy tluszczu: masło, wszystko co smarzone, żółte sery itp ) ( jesmy biale sery, owoce, gotowane kurczaki, ryz, makaro, itp. )
I oczywiście nic słodkiego żadnych batoników, placków itp.)
PAMIĘTAJCIE LEPIEJ NAJEŚC SIE GOTOWANEGO FILETA I RYZU AZ DO MOMENTU ZE SIE NAM ZYGAC CHCE NIZ ZJESC JEDNEGO BATONA!!!
I JESZCZE JEDNA RZECZ PAMIĘTAJCIE JEDZENIE CO 3 GODZINY JEST TU SPRAWĄ PODSTAWOWĄ !!!
Przez te dwa tygodnie nie jedzenia tuszczu i slodyczy powinno nam spasc ok 3-4 kg
ACHA PIJEMY ILE WLEZIE ! OCZYWIŚCIE WODY MINERALNEJ GAZOWANEJ LUB NIE
!!! A będziemy się czuć lepiej niz normalnie !!!
3 OSTATNI TYDZIEŃ:
Dalej jemy 5 razy dziennie tylko porcje zmniejszamy do małych.
Pijemy normalnie ok 2l dziennie
I NA KONIEC JEZELI ZOSTALO NAM OK. 1 CZY 2 KG TO POWINNIŚMY JUŻ SIĘ ODWODNIĆ DZIEŃ PRZED WAGĄ.
JEŚLI BEDZIECIE PILI TAK JAK PISALEM WYZEJ TO 2 OSTATNIE KG. POWINNIŚCIE ZROBIĆ NA JEDNYM OSTATNIM TRENINGU PRZED WAGĄ!
JA WIEM ŻE WYGLĄDA TO BARDZO PROSTO I KAŻDEMU SIĘ WYDAJE ŻE CO TO TAKIEGO ALE NAPRAWDE DZIAŁA TO W 100% JAK KTOŚ MA SILNĄ WOLE I FAKTYCZNIE NIE RUSZY PRZEZ TE 3 TYGODNIE TLUSZCZU ANI SLODYCZY. NO I TZEBA JESZCZE PRZYJMOWAĆ POSILKI CO 3 GODZINY TO JEST WAŻNE!!!
I NIGDY NIC NIE JEDZCIE PO GODZINIE 20 LEPIEJ NAPIJCIE SIE MLEKA ALBO JOGURCIK WYPIJCIE CZY COS TAKIEGO.
Napisano Ponad rok temu
Na trening ubrać się jak zwykle przed zawodami grubo a potem na pół godziny położyć się pod materac. PÓŁ KILO JAK W BANKU. My na szczęście mamy na hali też saune poklon
Napisano Ponad rok temu
W 2 DNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To była zabawa! Hahaha
Napisano Ponad rok temu
62. W tym problem że kapłem się 2 dni przed.
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
DOSTAŁ DWIE SZYBKIE, był wyczerpany do granic mozliwości. Czasem lepiej pójść wage wyżej i dobrze powalczyc niz dac ciała w niższej wadze z braku sił i koncentracji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na przykład moi koledzy robią wage już 2 tygodznie na pucher polski który jest za tydzień (ja za młody )
Pozdrawiam wszystkich
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy można zacząć trenować zapasy w wieku 15 lat?
- Ponad rok temu
-
Ciekawa stronka
- Ponad rok temu
-
DO WSZYSTKICH!!!
- Ponad rok temu
-
Maść na kalafiory
- Ponad rok temu
-
Jaki Jest "ZAPAŚNIK"
- Ponad rok temu
-
Potrzebuje pomocy!
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Europy - styl klasyczny
- Ponad rok temu
-
Zlot a zapaśnicy
- Ponad rok temu
-
ograniczenie wiekowe dla początkujących ! !
- Ponad rok temu
-
Zapasnik - nowa gazeta o zapasach
- Ponad rok temu