Relacja - oboz Aikido na Slowacji (Nebi Bural 6 dan)
Napisano Ponad rok temu
Krotka relacja z obozu Aikido na Slowacji (Chwojnica) z Sensei Nebi Vural (6 dan, asystent Sensei Tamury):
Jak co roku Slowacy zorganizowali tygodniowy oboz Aikido. Cena bardzo atrakcyjna bo za 110 Euro masz 6 godzin treningu dziennie (mata o powierzchni ja wiem gdzie okolo 300m2, dla 70 osob w zupelnosci wystarczylo), 3 posilki (z czego kolacja byla podobna do obiadu tyle, ze bez zupy). Dodatkowo mozliwosc bezplatnego korzystania z masazy, sauny, bicze szkockie, itd.
Osrodek polozony jest na takim zadupiu, ze oprocz cwiczenia (no i picia piwa, ktore w przeliczeniu wychodzilo jakies 1zl60gr) nie bylo co innego do roboty - no i dobrze.
Treningi musze przyznac, ze byly wyczerpujace (2 x 3 godziny).
Jezeli chodzi o reprtuar technik jakie cwiczylismy, to raczej podstawy (ale tego nigdy nie za wiele).
Aikido Nebi Vurala w moim odczuciu jest bardzo ostre i skuteczne. Podobalo mi sie, ze Sensei do prezentowania technik zawsze bral lokalnych osilkow (a nie brakowalo ich tam), czesto o 2 glowy wiekszych.
Dodatkowo jest on czlowiekiem bardzo tradycyjnym (czyli zadnego rozluznienia na treningu, dyscyplina i przywiazanie do tradycji) - osobiscie podoba mi sie to, bo wlasnie jest to jeden z elementow, ktory przyciaga mnie do Aikido.
Pozdrawiam - Adam
ps. jak ktos ma ochote poczuc Aikido Sensei Vurala to zapraszam w pazdzierniku do Zielonej Gory (dokladne informacje w ostatnim Tatami).
Napisano Ponad rok temu
1. Podczsas treningu
2. Podczsas treningu cd
3. Zdjecie grupowe
4. Ja z Senseiem
Pozdrawiam - Adam
ps. Autorem zdjec jest Bazso Geza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fajne fotki...gosciu jest JESZCZE bardziej lysy niz ja! HOHOOO :wink:
Teraz z ta lysina to on wyglada jak prawdziwy killer...
Pozdrawiam - Adam
Napisano Ponad rok temu
ciekawosc mnie zzera a nie jestem pewna czy dobrze na fotce rozpoznaje
Napisano Ponad rok temu
Witaj biniu kto byl od nas procz Ciebie i senseia ?
ciekawosc mnie zzera a nie jestem pewna czy dobrze na fotce rozpoznaje
Ja, Piotr Kirmiel, Irek Maksymczuk i Andrzej (ze Swinoujscia, czesto do nas przyjezdza).
Bylo super.
Pozdrawiam - Biniu
Napisano Ponad rok temu
thx
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prosze bardzo, oto kolejna procja (autor ten sam):nie, nie wysylaj , wklej tutj, bardzo prosze..
1. Kwiat slowackiego Aikido (Patrick Halo 3 dan, Drachosz Gasparovic 3dn, Richard Kovac 2 dan - moglem zrobic bledy w pisowni)
2. Sprzetu nigdy nie zawiele...
3. Oj dlugo tak machalismy...
4. Trening...
5. Trening...
6. Trening...
7. Trening... ale innego rodzaju w miedzynarodowej obsadzie. Uwierzycie, ze Murzyn na zdjeciu ma 53 lata??
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
magiczny rytuał
- Ponad rok temu
-
PFA CZY PUA ? OTO JEST PYTANIE
- Ponad rok temu
-
techniki destrukcyjne w aikido
- Ponad rok temu
-
filmiki z aikido
- Ponad rok temu
-
Zużywanie stawów.
- Ponad rok temu
-
Aikido jako kata???
- Ponad rok temu
-
Obóz w Czaplinku???
- Ponad rok temu
-
Sprawozdanie ze stazy Koryu
- Ponad rok temu
-
W czym konkretnie Aikido może być przydatne dla fightera?
- Ponad rok temu
-
Smaili jest na obozie kendo...
- Ponad rok temu