Naoglądałem się fotek noży Busse Combat na Bad Mojo

Mam w związku z tym do znawców, posiadaczy i użytkowników noży Busse kilka pytań.
1. Gdzie jeszcze znajdę szczegółowe dane konkretnych noży typu wymiary, waga, ceny ?
Googlowałem już dość długo i prawie same fotki znalazłem tylko.
Czy dane nad zdjęciami każdej galerii na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] są takie same dla wszystkich modeli ?
Czy podane wagi to wagi samych noży czy z pochwami ?
I znalazłem kilka opisów z danymi na niemieckiej stronie (cyferki zrozumiałem

Natomiast na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] poza najnowszym, małym modelem nie doszukałem sią jakiegoś katalogu online i cennika ... . Mam problemy ze wzrokiem, czy tam tego naprawdę nie ma ?
2. Jak ma się INFI do Carbon V ?
Wytrzymałość na naprężenia boczne przy podobnej geometrii i grubości oraz trzymanie ostrza ?
Wogóle czy jest sens przesiadać się z Carbon V na INFI ?
Zależy mi na solidności noża i walorach użytkowych. Ma być niedozajechania

Do lasu coś bym sobie chciał wybrać. W tej chwili mam Cold Steel SRK i Mini Gurkha Kukri Light i w zależności od terenu i specyfiki wycieczki biorę jeden albo drugi (w wyższe góry i jak planuję dużo łazić - lżejszy SRK, którym też da się ognisko albo szałas zrobić).
Chodzi o baaaardzo mocarny nóż survivalowy, Głównie ciosanie, rąbanie + cięcie i inne prace biwakowe.
No i jeszcze nie wybrałem rozmiaru ... ale bardziej skłaniałbym sie do czegoś niewiele cięższego od SRS. SRK waży 250 gram a 370 z pochwą. Głownia ma około 15,5cm i 5,3 mm grubości (to tak dla porównania).
Na pewno przy pracach z drewnem ma się spisywać lepiej od SRK, więc 15-16cm głowni ze szlifem całkowicie płaskim jest tutaj na miejscu.
Męczy mnie jeszcze jak to ciosa i tnie, bo w modelach Steel Heart z rękojeścią ekonomiczną i Natural Outlaw na zdjęciach nie widać aby miały łuk ostrza.
A jak nie ma łuku, to nieco gorzej przecież tnie ...
Ale ma za to całkowity płaski szlif ... chociaż grubszą głownię ... .
Opis na stronie Pitera czytałem ... porównanie z SRK mnie jednak interesuje, bo da mi to jakiś obraz, czego mogę od Bussego oczekiwać.
Lubię jak taki użytkowy nożyk ma dość szeroką głownię, wygodną rękojeść i możliwie małe (lub wogóle) fałszywe ostrze. No i łuk ostrza już od samego początku

Zbierał na to bedę pewnie do maja 2004 (taka optymistyczna afirmacja

Czy jest coś wielkości SRK albo ciuta większe, co ma łuk ostrza i "E" rękojeść ?
Takie małe i lekkie jak SRK ?
Podobna kategoria wagowa z tych, co znalazłem, to tylko:
Satin Jack (głownia czarna)
INFI, głownia: 16 cm; cały: 29 cm; 270 gr.; grubość głowni: 5 mm; 58-60 Rc; micarta. Nie wiem jednak jak szeroka jest głownia i gdzie jest środek ciężkości ...
A więc jak tym się będzie drewno rąbało. Wyglada, tak na oko, że tutaj lepiej SRK by się spisywał. No i chyba te cięższe mają te wygodniejsze do pracy rękojeści ...
Innych modeli do 300g nie znalazłem narazie... .
Z większych, to ciekawie się prezentuje:
Natural Outlaw
INFI, głownia: 15,24 cm; cały: 29,21 cm; 481,94 gr.; grubość: 6,4 mm,
... ale waży więcej niż moje M.G.KukriL (0,40/052Kg bez i z pochwą skórzaną).
W tym momencie Steel Heart E
INFI, głownia: 19,05 cm; cały: 33,02 cm; 538,64 gr.; grubość: 6,4 mm,
wydaje się być już lekko przyduży na różne leśne spacerki (tak na marginesie - ja dość niski jestem (171cm), mam krótkie łapy, dłoń nr8 ... i wesoło wyglądam z większymi nożami typu duży Kukri i średnio dobrze mi się tym też macha).
Baaaaardzo ciekawy jest też Mr Mojo

21,60 cm głownia; 35,60 cały; grubość: 6,4mm; 467,8 gram
Ten to ma kulturalny łuk ostrza i na pewno kroi i rąbie doskonale. No i te kształty ...
Praktycznie w nim nie podoba mi się tylko ten haczykowaty jelec nad początkiem głowni. Jak otwieracz do butelek. I zastanawiam się dlaczego jest lżejszy od kolegi Steel Heart'a ? Aż tak jest węższy, ze przy większej długości zgubił te ok. 70 gram ?
W sumie Steel Heart i Mr Mojo to już cięższe bydlaczki i się zastanawiam jako alternatywa dla M.GurkhaK.L. na przyszłość ... ale chętnie posłucham opinii kolegów.
Narazie te 480 gram Natural Outlaw'a wydają się już za wysoką wagą na zastępcę SRK ... .
Aha ... czy Busse na zamówienie może zrobić coś z E rękojeścią ale do 300 gram według mojego projektu ? Zna ktoś koszt takiej imprezy ? Taki nieco zmodernizowany SRK ... . Bo przy tych 300 USD w górę, to można się już zastanawiać nad czymś na zamówienie i dopłatą do ideału i kolejka społeczną

Wiem ... zboczony jestem

Proszę o jakieś podpowiedzi, ciekawe linki, opinie.
A jak tylko mi wróci z naprawy drukarka druknę sobie te modele 1:1, wytnę i zrobię modele z tektury, żeby przymierzyć do ręki.
Pozdrawiam
Dzięki